BASKETBALL ANALYSIS

ΠΑΟΚ, η ραψωδία του Φρίντρικσον: Ήταν υπεύθυνος για το 45% των πόντων του "Δικεφάλου" κόντρα στην Γαλατάσαραϊ

Ο Έλβαρ Φρίντρικσον
Ο Έλβαρ Φρίντρικσον FIBA

Ο Έλβαρ Φρίντρικσον έγραψε ιστορία με το triple-double που σημείωσε στην νίκη του ΠΑΟΚ επί της Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία, όντας παράλληλα υπεύθυνος για 40 από τους 88 πόντους του “Δικεφάλου”. Ο Στέφανος Μακρής αναλύει με την βοήθεια του Hudl Instat.

Ο Έλβαρ Φρίντρικσον έκανε ένα ασύλληπτο triple-double στην σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στην Τουρκία επί της Γαλατάσαραϊ στην πρεμιέρα του Basketball Champions League, δείχνοντας από νωρίς τα διαπιστευτήριά του.

Ο Ισλανδός γκαρντ βρέθηκε σε σπουδαίο βράδυ, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 19 πόντους με 4/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5/8 βολές, 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 34 λεπτά συμμετοχής, κάνοντας μαγικά πράγματα.

Πήρε τον ΠΑΟΚ από το χέρι και πρόσφερε το 45% των πόντων της ομάδας

Ο Φρίντρικσον έμοιαζε με κομπιούτερ. Συνδύασε ιδανικά την εκτέλεση με την δημιουργία και πλήγωσε την Γαλατάσαραϊ σε καταστάσεις Pick and Roll, αλλάζοντας τα δεδομένα για τον ΠΑΟΚ.

Ιδού και το Shot Chart του:

Το Shot Chart του Έλβαρ Φρίντρικσον κόντρα στην Γαλατάσαραϊ
Το Shot Chart του Έλβαρ Φρίντρικσον κόντρα στην Γαλατάσαραϊ @BASKETBALLCL/HUDL INSTAT


Με κύκλο τα εύστοχα σουτ, με “x” τα άστοχα σουτ.

Ιδού και οι τρόποι που έκανε την ζημία στην Γαλατάσαραϊ:

Πέρα από τα μεγάλα σουτ που σημείωσε βέβαια, την διαφορά στην περίπτωση του Ισλανδού έκαναν οι 10 ασίστ που μοίρασε. Σύμφωνα με το Hudl Instat, από αυτές τις 10 ασίστ ο ΠΑΟΚ πήρε άλλους 21 πόντους. Κοινώς, ο Φρίντρικσον ήταν υπεύθυνος για τους 40 από τους 88 πόντους του “Δικεφάλου”, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό 45% των πόντων της ομάδας του!

Ο διεθνής γκαρντ έδωσε ένα πραγματικό ρεσιτάλ. Είναι δεδομένο ότι σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι ταυτόχρονα βρέθηκαν σε εξαιρετική βραδιά και οι υπόλοιποι ξένοι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Χάρισον (21 πόντοι) έδωσε ισορροπία στην περιφέρεια, ο Γκίλμορ (20 πόντοι) πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με την ομάδα, ο ΜακΝίς (14 πόντοι) γέμισε την ρακέτα, ο Μπελιάουσκας (11 πόντοι) έβαλε τα σουτ που έπρεπε. Όλα όμως ξεκίνησαν από την ικανότητα του Φρίντρικσον να συνδυάσει δημιουργία με εκτέλεση.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία σπουδαία νίκη. Μία νίκη που ήρθε μέσα από την ομαδικότητα. Και κανένας παίκτης του δεν αντιπροσωπεύει καλύτερα αυτή την εικόνα από τον Φρίντρικσον, που συστήθηκε για τα καλά στο ελληνικό κοινό με αυτή την εμφάνιση.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ BASKETBALL CH. LEAGUE ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ