ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΠΑΟΚ-ΓΣ Ολύμπια: 66-56

ΠΑΟΚ-ΓΣ Ολύμπια: 66-56
Παπαδόπουλος

Ένα πολύ εύκολο απόγευμα είχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον ΓΣ Ολύμπια Λάρισας, τον οποίο νίκησε με 66-56

Για τον ΠΑΟΚ η υπεροπλία μέσα στη ρακέτα ήταν εμφανής στα χαρτιά και έπρεπε να αποδειχθεί και στην πράξη, κάτι που έγινε. Ο δικέφαλος του βορρά πόνταρε πάνω στον Λάζαρο Παπαδόπουλο και τον Τοντόρ Γκετσέφσκι και δικαιώθηκε, αφού οι δύο παίκτες πρωταγωνίστησαν στο πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 18-10 και έδειξε από νωρίς αποφασισμένος να μην ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Μάλιστα, ο "Λάζος" ήταν πραγματικά σε μεγάλη μέρα και ασταμάτητος κοντά στο καλάθι. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους σημείωσε 14 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ. Το πρόβλημα του ΓΣ Ολύμπια ήταν αυτό ακριβώς. Δεν είχε σημείο αναφοράς στην επίθεση -στην άμυνα μακριά από το καλάθι οι θεσσαλοί ήταν καλοί- με τον Ντέβιν Γκριν να είναι άστοχος και χωρίς ρυθμό, ενώ τα 4/16 δίποντα σύνολο στο πρώτο ημίχρονο, είναι ένα στοιχείο που δείχνει την κακή παραγωγικότητα της ομάδας του Γιώργου Καλαφατάκη που στο 20' βρέθηκε να χάνει με 34-25.

Το παιχνίδι τελείωσε στην τρίτη περίοδο. Αλήθεια. Ο ΠΑΟΚ "εξαφάνισε" με την άμυνά του τον ΓΣ Ολύμπια Λάρισας. Η ομάδα του κάμπου πέτυχε τέσσερις μόλις πόντους σε όλη την περίοδο, την ώρα που ο Παπαδόπουλος συνέχιζε το κρεσέντο του και ο Γκετσέφσκι ανέβαζε και αυτός ξανά την απόδοσή του κατακόρυφα, για να οδηγήσουν μαζί τον ΠΑΟΚ στο 50-29. Ο ΠΑΟΚ στο τέταρτο δεκάλεπτο, χαλάρωσε κάπως, ο Νέστορας Κόμματος βρήκε ευκαιρία για να σκοράρει και η διαφορά έπεσε.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 34-25, 50-29, 66-56

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρό 6, Καυκής, Γκρέγκορι 9, Ταπούτος 8 (1), Χέλιγουελ, Τσιάρας 1, Μιλισάβλιεβιτς 4 (1), Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 18, Δεμερτζής, Ντρόμπνιακ 1, Γκετσέφσκι 19 (2).

ΓΣ Ολύμπια Λάρισας (Γιώργος Καλαφατάκης): Τζακόπουλος, Αβράμοφ 3 (1), Γκριν 7 (1), Σπανός 2, Μπόγδανος 3 (1), Καραβανάς 6, Παπακώστας, Κόμματος 13 (3), Αγγελακόπουλος 6 (1), Μάσι 8, Μπάτλερ 1.

Για τα αναλυτικά στατιστικά του ΠΑΟΚ πατήστε ΕΔΩ και για του ΓΣ Ολύμπια Λάρισας ΕΔΩ .

Μετά το τέλος του ματς ο Σούλης Μαρκόπουλος είπε: " Εμείς σε μεγάλο χρονικό διάστημα παίξαμε καλά σ’ αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Κάποια στιγμή αισθάνθηκαν ότι οι παίκτες ότι μπορούν να παίξουν πιο ελεύθερα κι εκεί χαλάσαμε τη συνταγή και χάσαμε πολλούς αιφνιδιασμούς με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά στο ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο η άμυνα δυνάμωσε και πήραμε τη διαφορά. Όμως χάλασε η εικόνα μας στην 4η περίοδο. Χαλαρώσαμε και δώσαμε στον αντίπαλο εύκολα σουτ και αιφνιδιασμούς. Πρέπει να βελτιώσουμε περισσότερο τη διάρκεια στην απόδοσή μας. Έρχονται δύσκολα ματς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ελπίζω η Ολύμπια που έχει καλό υλικό να βρει το δρόμο της. Ήταν πάρα πολλά τα 15 λάθη και οφείλονται στο ότι πήγαμε να παίξουμε θεαματικό μπάσκετ. Βλέπεις τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο κάθε παίκτης και μερικές φορές δεν έχει στο μυαλό του αυτό που θέλει η ομάδα. Αυτό πρέπει να το ξεριζώσουμε".

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καλαφατάκης δήλωσε: " Ήταν σημαντική περίοδος αυτή που πέρασα στον ΠΑΟΚ. Χαίρομαι που η ομάδα βρίσκει το δρόμο της, το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται ένα δυνατό ΠΑΟΚ. Για μας ήταν ένα δύσκολο ματς σε μία σειρά δύσκολων αγώνων. Η ομάδα λειτουργεί σωστά και η προσπάθεια των παικτών δεν είναι ανάλογη μ' αυτή που κάνουν στις προπονήσεις. Υπάρχει συζήτηση για παίκτες. Για να πάρω Αμερικανό πρέπει να διώξω Αμερικανό. Διώξαμε τον Τόντιτς και κοιτάμε κοινοτικό, αλλά έχουμε το νου μας για οτιδήποτε προκύψει. Δεν έχουμε δικαίωμα προσθήκης αλλά μόνο αλλαγής. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή μας, έχουμε μόνο δύο αλλαγές στο β' γύρο. Τον Χάντερ μας τον πρότειναν αλλά αυτός είναι ξένος και θα μας απασχολήσει αν υπάρχει θέμα αντικατάστασης Αμερικανού".

















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ