ΠΑΟΚ

Μέξας: "Ζητάμε πιο δίκαιη μεταχείριση"

Ο Κώστας Μέξας στον πάγκο του ΠΑΟΚ σε αγώνα για τη Stoiximan Basket League 2020/21
Ο Κώστας Μέξας στον πάγκο του ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Κώστας Μέξας αναφέρθηκε στην επαφή του Νίκου Ζήση με τον Ζερμέιν Λαβ στο τέλος, αλλά και στο γεγονός πως οι διαιτητές δεν είδαν το Instant Replay μετά το φάουλ που έκαναν οι παίκτες του στον Γιόνας Ματσιούλις.

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ, άγγιξε τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε (ήττα με 85-84). Οι ασπρόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν στο φινάλε για φάουλ του Νίκου Ζήση πάνω στον Ζερμέιν Λαβ, στο τρίποντο που σημείωσε ο δεύτερος στα 1.8'' για το τέλος.

Πέραν αυτού, ο Κώστας Μέξας -μετά το φινάλε της αναμέτρησης- στάθηκε επίσης στο γεγονός πως οι διαιτητές δεν είδαν το Instant Replay για να είναι σίγουροι για τον χρόνο που απέμενε μετά το φάουλ στον Γιόνας Ματσιούλις, αμέσως μετά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

"Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, στα δύο μεγάλα σουτ του Γιόνας Ματσιούλις. Ειδικά αυτό στο transition, ήταν πολύ μεγάλο. Θέλει καρδιά για να το βάλεις. Νιώθουμε λίγο αδικημένοι με τις τελευταίες δύο φάσεις, με το τρίποντο του Ζερμέιν Λαβ, που θεωρούμε ότι ο Νίκος Ζήσης είχε επαφή μαζί του. Θεωρούμε ότι μπορούσε να δοθεί εκεί φάουλ και να έχουμε τη δυνατότητα να πάει το παιχνίδι στην παράταση. Όπως επίσης μετά που κάναμε το φάουλ αμέσως, κι οι διαιτητές δεν είδαν το Instant Replay αν είναι ακριβώς 0.9'' ο χρόνος που απέμενε, ή περισσότερος. Δείτε. Είναι 0.9, 1.3 ή 1.5; Δείτε το. Έχουμε δει στο μπάσκετ πράγματα και θαύματα σε 1.5 δευτερόλεπτο. Από εκεί και πέρα, εμείς θα συνεχίσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε, με την εικόνα που έχουμε στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Όταν πηγαίνει το παιχνίδι σε τόσο μικρές λεπτομέρειες, ψάχνεις το παραμικρό. Αν κερδίζαμε εμείς, μπορεί η ΑΕΚ να έψαχνε κάποιες φάσεις. Αυτά συμβαίνουν. Απλά λίγο διαφορετική αντιμετώπιση, αυτό ζητάμε. Δεν υπάρχει λόγος να μην πάει ο κ. Καρακατσούνης να δει τη φάση στο Instant Replay για τον χρόνο που απέμενε μετά το φάουλ στο τέλος.

Δεν έχω δει replay. Η αίσθηση που έχω, ακόμη και την ώρα του αγώνα, είναι πως ο Νίκος Ζήσης έχει μια επαφή. Το ανεπαίσθητη ή σημαντική, δεν έχει σημασία. Αυτή είναι η αίσθησή μου, γι αυτό κιόλας διαμαρτυρηθήκαμε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε όσο καλύτερη δουλειά μπορούμε, απλά ζητάμε μια πιο δίκαιη μεταχείριση, εντός ή εκτός εισαγωγικών".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ