ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-Αιγάλεω: 71-72

ΠΑΟΚ-Αιγάλεω: 71-72
Τζάαμπερ

Με καλάθι του Κρις Μπρέισι στην εκπνοή το Αιγάλεω επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 72-71 στην Πυλαία

Καταιγίδα... στην Πυλαία



Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Θανάσης Σκουρτόπουλος για το Αιγάλεω. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας το Μάκη Νικολαΐδη με πολλά κέφια... εκτελούσε από τη γραμμή του τριπόντου αιφνιδιάζοντας τον ΠΑΟΚ. Αυτό είχε ως ο αποτέλεσμα το Αιγάλεω να προηγηθεί με 20 πόντους διαφορά (9-29) στα τελευταία λεπτά της πρώτη περιόδου με το Νικολαΐδη να έχει 14 πόντους με 4/5 τρίποντα.

Το "σίτι" παίζοντας γρήγορο μπάσκετ κρατούσε το προβάδισμα καθώς ανέλαβε δράση και ο Ιμπραήμ Τζάαμπερ. Οι παίκτες του "δικεφάλου" του Βορρά, πάντως, συνήλθαν από το αρχικό σοκ και μετά τα μέσα της δεύτερης περιόδου ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους. Με τον Γιώργο Τσιάκο να δημιουργεί προβλήματα μέσα στη ρακέτα του Αιγάλεω μείωσαν τη διαφορά με συνέπεια το ημίχρονο να λήξη με 46-37 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ολική επαναφορά


Με ένα σερί 12-3 ο ΠΑΟΚ μπήκε και πάλι μέσα στο παιχνίδι καθώς ισοφάρισε σε 49-49. Η αντεπίθεση των γηπεδούχων δεν σταμάτησε εκεί καθώς στη συνέχεια πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 52-51, έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Μαμαντού Ντιάρα.

Έγινε... θρίλερ


Στη συνέχεια ο αγώνας έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα λεπτό πριν από το τέλος το παιχνίδι ήταν ήταν ισόπαλο (68-68). Ο Πάτερσον έβαλε μπροστά το Αιγάλεω με 70-68. Οι παίκτες του Ταμπ Μπάλντγουιν όμως αντέδρασαν σωστά και ο Δημήτρης Βεργίνης σημείωσε τρίποντο στα 11''. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και πήραν τη νίκη μετά από το εύστοχο δίποντο του Κρις Μπρέισι στην εκπνοή.

Tα δεκάλεπτα: 14-29, 37-46, 58-55, 71-72

ΠΑΟΚ (Μπάλντγουιν): Γκιλέσμπι, Βεργίνης 11(2), Δεμερτζής, Ντιαρά 17(3), Χαριτόπουλος 3, Χάνσελ 3(1), Σφέικος, Χάμφρεϊ 6(2), Κούβελας 2, Τσιάκος 17, Σόντερς 12(2).

Αιγάλεω (Σκουρτόπουλος): Νικολαΐδης 22(6), Σακελλαρίου Χόχλερ, Μαγγουνής 1, Τζάαμπερ 24(2), Μπρέισι 4, Καλλινικίδης 8, Πάτερσον 13(1), Μάρας.

Ενισχύεται με Μαριάνοβιτς

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Ελλάδα ο Νίνοσλαβ Μαριάνοβιτς ο οποίος αποτελεί ο νέο μεταγραφικό απόκτημα του Αιγάλεω. Ο Σέρβος σέντερ (30χρ., υψ. 2.06) αναμένεται να αποτελέσει ακόμα μία λύση για τον Θανάση Σκουρτόπουλο.

O τεχνικός του Αιγάλεω μετά το τέλος του αγώνα σχολίασε: " Είναι ευχάριστο να είμαστε στη πλευρά του νικητή μετά από αυτό το παιχνίδι. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και δίνουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε σε αγώνες και προπονήσεις. Η ομάδα θα ενισχυθεί τη προσεχή εβδομάδα.

Για τη τελευταία φάση, κάναμε σχεδιασμό αλλά άλλο βγήκε. Είχαμε τρία διαφορετικά option. Θα μπορούσαμε να είχαμε συντηρήσει τη διαφορά αν είχαμε πληθώρα επιλογών. Είχαμε πρόβλημα και στη κατασκοπεία. Συγχαρητήρια στον κόουτς, δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά έχει δώσει πολλά στην ομάδα. Του εύχομαι καλή τύχη και είναι τζέντλεμαν και το έχει αποδείξει".

Από την πλευρά των παικτών ο Ιμπραήμ Τζάαμπερ τόνισε: " Καλό τεστ για την ομάδα μας. Ξεφύγαμε με 20 πόντους, αλλά ο ΠΑΟΚ έδειξε πόσο σκληρός είναι και δεν τα παράτησε, έδειξε μεγάλη προσωπικότητα και επέστρεψαν και πήραν το προβάδισμα, αλλά και τη ψυχολογία.

Εμείς τα βάλαμε και πάλι κάτω και παρότι είναι δύσκολο να επιστρέψεις, εμείς το καταφέραμε. Ηταν μια δύσκολη μάχη. Είχαμε διάφορες επιλογές, αν πάρω μπάλα να μπω στο καλάθι ή να δώσω πάσα αν κλείσει άμυνα

".

Μπάλντγουιν: "Ευχαριστώ για την υποστήριξη"



Ο Ταμπ Μπάλντγουιν ευχαρίστησε τους παίκτες του για τη στήριξη. "Σε ότι αφορά τα όσα είπε ο Τσιάκος, για μένα στη προπονητική μου καριέρα ένα από τα σημαντικότερα πράγματα είναι οι σχέσεις μου με τους παίκτες.

Πρώτον τους σέβομαι ως ανθρώπους και μέσα από το παιχνίδι τους ως αθλητές. Η υποστήριξη του Γιώργου και ολόκληρης της ομάδας σημαίνει πολλά. Είναι όμως νέα παιδιά και πρέπει να καταλάβουν ότι παρότι παίζουμε μπάσκετ είναι μπίζνες και τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα και να κοιτάξουμε μπροστά. Θεωρώ όμως ότι θα κερδίσουμε εμπειρίες και θα γίνουν πιο επαγγελματίες. Επειδή λοιπόν σέβομαι τους παίκτες μου, επειδή έγιναν πολλές ερωτήσεις για αντικαταστήσεις, εγώ τους στήριξα.

Ο λόγος που δεν έκαναν αντικατάσταση είναι ότι θα ήταν λάθος και ψέμα προς τους παίκτες και θα κόστιζε τον σύλλογο σε πολλά επίπεδα. Παρότι έχουμε μέτριους παίκτες. Σεβόμασταν όμως ο ένας τον άλλον και είχαμε χτίσει καλό περιβάλλον στην ομάδα. Ελπίζω η νέα διοίκηση να το διατηρήσει".

Ο Γιώργος Τσιάκος με τη σειρά του υπογράμμισε: "Ξέρετε πως είχε κατάσταση για μας, παρόλο που πριν το παιχνίδι και χθες είπαμε οι παίκτες ότι θα δώσουμε όλο μας το είναι, για έναν άνθρωπο που μας έχει στηρίξει από την αρχή.

Πήρε κάποιους μέτριους και τους έκανε αστέρια σε μια ομάδα σαν τon ΠΑΟΚ. Κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του για τους παίκτες, θέλαμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να πάρουμε δύο ροζ φύλλο αγώνα.

Φαίνεται όμως ότι αν θέλεις κάτι όλες οι δυνάμεις συνομοτούν εναντίον σου. Το Αιγάλεω έχει καλή ομάδα με αξιόλογο προπονητή. Στο πρώτο δεκάλεπτο τα σουτ που είχε ήταν πολύ εύκολα και εύστοχα και δεν τα περιορίσαμε. Μετά βρήκαμε ρυθμό πιέσαμε και κάναμε ντέρμπι το παιχνίδι. Κρίθηκε σ' ένα σουτ. Ετσι είναι η ζωή. Θέλουμε να πούμε ευχαριστώ στον προπονητή μας και τον έχουμε στη καρδιά μας".





































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ