ΡΕΘΥΜΝΟ

ΠΑΟ-ΑΓΟΡ: 90-81

ΠΑΟ-ΑΓΟΡ: 90-81
Ουίνστον

Το Ρέθυμνο στο παρθενικό του παιχνίδι κόντραρε τον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά ηττήθηκε με 90-81

Οι "πράσινοι" -χωρίς κόσμος στις εξέδρες λόγω τιμωρίας- δεν φόρταραν και συνολικά παρουσιάστηκαν κουρασμένοι από το πρόσφατο ταξίδι τους στην Αμερική. Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο πήραν ένα σταθερό προβάδισμα χάρις στους Γιασικεβίτσιους-Διαμαντίδη και έφτασαν στη νίκη.
Με όπλο τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα (7/13), το χαμηλό τέμπο του αγώνα και το... παγωμένο ΟΑΚΑ το Ρέθυμνο έδειξε από το πρώτο ημίχρονο διατεθειμένο να παλέψει πολύ σε αυτό το παρθενικό του παιχνίδι στην Α1.

Ο "γερόλυκος" Μινέλκο Τόπιτς (που το 1998 είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με προπονητή τον Ομπράντοβιτς) ήταν αυτός που έκανε τη μεγάλη ζημιά για τους "κοιμισμένους" γηπεδούχους, που πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλοι (41-41) με τον νεοφώτιστο αντίπαλο τους.

Στην τρίτη περίοδο το "τριφύλλι" κατάφερε να χτίσει σταδιακά μια μικρή διαφορά, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί ασφαλείας. Με δημιουργό τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και "εκτελεστή" τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 7 (60-53), αλλά οι Γκαγκαλούδης και Βουγιούκας "απάντησαν" γρήγορα.

Έτσι με το τρίποντο του πρώην... "πράσινου" Γιούριτσα Ζούζα το Ρέθυμνο ξαναμπήκε στο ματς μειώνοντας σε 62-58 στη λήξη ακριβώς της περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο κι ενώ οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδειξαν να... καθαρίζουν το παιχνίδι, οι Κρητικοί επέστρεψαν στη διεκδίκηση της νίκης. Με τρίποντο του Ο'Μπάνον (το μοναδικό εύστοχο σε 9 προσπάθειες) και ένα γκολ-φάουλ του Καραποστόλου μείωσαν σε 78-76.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Παναθηναϊκός "έβγαλε" 2-3 καλές άμυνες και με πρωταγωνιστή τον Κένεντι Ουίνστον (είχε 7 πόντους στα τελευταία 3') κατάφερε να ξεφύγει προσωρινά και ουσιαστικά να εξασφαλίσει τη νίκη με το κάρφωμα του Τσαρτσαρή στο 39' (85-77) και το τρίποντο του Διαμαντίδη στα 40'' (88-79). Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε μετά το καλάθι του Γκαγκαλούδη και το φόλοου το Ουίνστον.

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Περπέρογλου, Σπανούλης 25, Μπετσίροβιτς 10, Ζίζιτς 18, Χατζηβρέττας 2, Γιασικεβίτσιους 9, Τσαρτσαρής 14, Διαμαντίδης 11, Ουίνστον 11, Τομάσεβιτς 10.

ΑΓΟΡ (Στέργιος Κουφός): Γκιζογιάννης, Κούμουλος 8, Μακρής, Τόπιτς 21, Βαγενάς, Καραποστόλου 4, Γκαγκαλούδης 18, Βαρδαβάς, Ο'Μπάνον 10, Ζούζα 13, Βουγιούκας 7.

Ομπράντοβιτς: "Ήμασταν κουρασμένοι"

Μετά το τέλος του ματς ο Σάνι Μπετσίροβιτς δήλωσε: "Δεν ξεκινήσαμε όπως περιμέναμε. Η συγκέντρωση μας δεν ήταν καλή. Ίσως να ήταν η απαιτούμενη για 4 λεπτά σε όλα τα παιχνίδια. Ήταν προετοιμασμένοι για μας και μας τιμώρησαν. Τιμώρησαν αυτή την έλλειψη συγκέντρωσης.

Έχουμε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι. Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε γιατί θα μπορούσαμε να την είχαμε πατήσει. Κάθε αγώνας είναι δύσκολος και κυρίως η πρεμιέρα. Θα μπορούσε εύκολα η κατάσταση να ήταν αντίθετη. Έχουμε όλο το χρόνο να προετοιμαστούμε για τη συνέχεια".



Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που παίξαμε το πρώτο μας παιχνίδι απέναντι στο Ρέθυμνο γιατί αυτό είχα ευχηθεί και στον τεχνικό του, στον τελικό του Κυπέλλου πέρυσι. Βέβαια, ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι και έπαιξαν πολύ έξυπνα. Θα μπορούσα να επαναλάβω αυτά που είπε ο Σάνι πριν.

Το βέβαιο, είναι ότι όπως δουλέψαμε παίξαμε σήμερα. Η ομάδα είναι κουρασμένη από το ταξίδι στην Αμερική και αυτό είναι το πρώτο μας πρόβλημα. Φυσικά πρόβλημα αποτελεί και η αυτοσυγκέντρωση, αλλά αν κάποιος δεν νιώθει καλά, είναι φυσικό να χάνει και την συγκέντρωση του. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο προπόνησης, να δούμε και την κατάσταση των παικτών μας και να δουλέψουμε σκληρά".





Από την άλλη πλευρά ο Ίαν Βουγιούκας υπογράμμισε: "Δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Παίξαμε αρκετά καλή άμυνα και επίθεση. Πιστεύω ότι δείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε στην Α1. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ καλή ομάδα και νομίζω ότι δείξαμε πως έχουμε τους παίκτες για να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την κατηγορία".

Τέλος ο Στέργιος Κουφός κατέληξε: "Δεν υπάρχει καλή εμφάνιση από τη στιγμή που χάνεις, αλλά αν τα παιδιά το δουν από την πλευρά που πρέπει αυτό το παιχνίδι, θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τις προσπάθειες μας να παραμείνουμε. Μας λείπουν παίκτες, αλλά δεν έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε σημαντικές κινήσεις. Πιστεύω όμως ότι δεν υπολειπόμαστε σε τίποτα. Αν βρεθεί κάτι καλό θα το αποκτήσουμε".





Η εξέλιξη του αγώνα

10' Σχόλιο
Με κορυφαίο τον Μιλένκο Τόπιτς ο ΑΓΟΡ δείχνει τις... ορέξεις του.
15' Σχόλιο
Με 7/13 τρίποντα οι Κρητικοί μένουν κοντράρουν τους "πράσινους"
16' Δίποντο Παναθηναϊκός Διαμαντίδης
Ισοφαρίζει μετά το κλέψιμο του Σπανούλη (37-37)
17' Δίποντο ΑΓΟΡ Γκαγκαλούδης
Δύσκολο καλάθι (37-39)
18' Δίποντο ΑΓΟΡ Ο'Μπάνον
Δύσκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό (39-41).
19' Καλάθι και φάουλ Παναθηναϊκός Ουίνστον
Απαντά με γκολ-φάουλ ο Ουίνστον. Χάνει όμως τη βολή.
20' Λήξη 2ης περιόδου 41-41
Ο ΑΓΟΡ χάρις στα υψηλά ποσοστά ευστοχίας κοιτάει στα μάτια τον Παναθηναϊκό
21' Καλάθι και φάουλ ΑΓΟΡ Ο'Μπάνον
Κάνει το 41-43, αλλά δεν βάζει τη βολή.
22' Δίποντο ΑΓΟΡ Βουγιούκας
Καρφώνει μετά την ασίστ του Γκαγκαλούδη.
23' Δίποντο Παναθηναϊκός Ζίζιτς
Φτάνει τους 12 πόντους. Ο Βουγιούκας απαντάει με νέο κάρφωμα
24' Δύο βολές ΑΓΟΡ Βουγιούκας
Συνεχίσει να "πληγώνει" την πράσινη άμυνα (49-49)
25' Τρίποντο Παναθηναϊκός Διαμαντίδης
Κάνει το 52-49
26' Δίποντο ΑΓΟΡ Γκαγκαλούδης
Δύσκολο σουτ στο ένα πόδι
27' Δίποντο Παναθηναϊκός Σπανούλης
Σκοράρει με την κίνηση... σήμα κατατεθέν του. Το 56-51 είναι το μεγαλύτερο προβάδισμα των "πρασίνων"
28' Δίποντο Παναθηναϊκός Τομάσεβιτς
Πολύ καλή no-look πάσα του Γιασικεβίτσιους και καλάθι του Σέρβου. Στην επόμενη φάση παίρνει το φάουλ. Κάνει το 60-53
29' Δίποντο Παναθηναϊκός Γιασικεβίτσιους
Προσωπικό καλάθι (62-55). Η διαφορά στους 7
30' Λήξη 3ης περιόδου 62-58
Με τρίποντο του Ζούζα ο ΑΓΟΡ μειώνει στην εκπνοή σε 62-58, "κόβοντας" την υπεροχή των γηπεδούχων
31' Δύο βολές ΑΓΟΡ Τόπιτς
Φτάνει τους 19 πόντους
32' Δίποντο Παναθηναϊκός Γιασικεβίτσιους
Νέο καλάθι του "Σάρας" απαντά στο δίποντο του Ζούζα (66-62)
33' Δίποντο ΑΓΟΡ Γκαγκαλούδης
Το Ρέθυμνο δεν παρατάει το ματς
34' Τρίποντο Παναθηναϊκός Ουίνστον
Κάνει το 74-66
35' Δίποντο Παναθηναϊκός Ουίνστον
Νέο καλάθι του Αμερικανού (78-69)
36' Τρίποντο ΑΓΟΡ Ο'Μπάνον
Σκοράρει μετά από επιθετικό ριμπάουντ για τρεις και μειώνει ξανά στους 4 (78-74)
37' Καλάθι και φάουλ ΑΓΟΡ Καραποστόλου
Παίρνει το φάουλ από τον Γιασικεβίτσιους και πετυχαίνει και το καλάθι! Δεν πετυχαίνει τη βολή.
38' Δύο βολές Παναθηναϊκός Ζίζιτς
Απέναντι στη ζώνη κάνει το 80-76. Ο Διαμαντίδης παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και κάνει το 82-76 ακριβώς στο 38'
39' Δίποντο Παναθηναϊκός Τσαρτσαρής
Κάνει το 85-77 στα 70''. Ο Κούμουλος μειώνει (85-79).
40' Τρίποντο Παναθηναϊκός Διαμαντίδης
Βάζει... τέλος στα όνειρα του ΑΓΟΡ (88-79) στο 40''. Μειώνει ο Γκαγκαλούδης (88-81). Με φόλοου του Ουίνστον διαμορφώνεται το τελικό 90-81.

























TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ