NBA

Παντοτινός φίλος ο Κιμ Γιονγκ Ουν για τον Ρόντμαν

North Korean Leader Kim Jong Un, seated next to former NBA star Dennis Rodman (in black cap), at a basketball game Thursday in Pyongyang.
North Korean Leader Kim Jong Un, seated next to former NBA star Dennis Rodman (in black cap), at a basketball game Thursday in Pyongyang. VICE MEDIA

Ιστορικές στιγμές στη Βόρειο Κορέα με τον Ντένις Ρόντμαν να καταφέρνει ότι δεν πέτυχαν πολιτικοί! Έγινε ο πρώτος Αμερικανός που συναντήθηκε και παρακολούθησε ματς με τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτηρίζοντας το "παντοτινό φίλο" (video).

Το΄πε και το έκανε ο Ντένις Ρόντμαν. Ο παλαίμαχος άσος του ΝΒΑ αποτελεί την απάντηση στον Ρίτσαρντ Νίξον. Το 1972 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Νίξον είχε επισκεφθεί την Κίνα.

Ο Ντένις Ρόντμαν έφτασε μέχρι τη Βόρεια Κορέα ως πρέσβης του αθλητισμού μολονότι οι σχέσεις των δύο χωρών θεωρούνται τεταμένες.

Ο εκκεντρικός σταρ χαρακτήρισε την αποστολή του στο απομωνομένο κράτος της Ασίας ως "μπασκετική δημοκρατία".

Μάλιστα συναντήθηκε με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτηρίζοντας τον "παντοτινό φίλο".

Ο Ρόντμαν βρίσκεται εκεί ως επικεφαλής αποστολής ενός γκρουπ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μέλη των Χάρλεμ Γκλόουμπτροτερς υπό την καθοδήγηση μία εταιρείας τηλεοπτικής παραγωγής προκειμένου να μεταφερθεί το γεγονός στη μικρή οθόνη.

εν είμαι πολιτικός. Ο Κιμ Γιουνγκ Ουν και οι Βορειοκορεάτες είναι φίλοι του μπάσκετ. Τους αγαπώ όλους" έγραψε στο Twitter το "σκουλήκι" όπως τον αποκαλούν.

Ο Ρόντμαν παρακολούθησε από κοινού με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη ένα ματς επίδειξης με τη συμμετοχή παικτών από την Αμερική και την Βόρειο Κορέα το οποίο... συμπτωματικά έληξε ισόπαλο 110-110!

Ακολούθησε δεξίωση όπου προσφέρθηκε λικέρ στον Ρόντμαν και την παρέα του. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θεωρείται θιασώτης του ΝΒΑ.

Είναι χαρακτηριστικό πως κυκλοφόρησε φωτογραφία στο διαδίκτυο, όπου απεικονίζεται ο αδερφός του με φανέλα του Ντένις Ρόντμαν την εποχή που αγωνιζόταν στους Σικάγο Μπουλς.

Δείτε το κατατοπιστικό video από την επίσκεψη του Ρόντμαν στη Βόρειο Κορέα.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ