ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πανιώνιος: Το UNICEF Trophy είναι το πρώτο βήμα στην προσπάθεια να επιστρέψει εκεί που ανήκει

Πανιώνιος: Το UNICEF Trophy είναι το πρώτο βήμα στην προσπάθεια να επιστρέψει εκεί που ανήκει
INTIME

Ο Πανιώνιος κατέκτησε το UNICEF Trophy και έδειξε ότι επέστρεψε στο προσκήνιο για να μείνει. Και αυτό είναι απλώς το πρώτο βήμα προς την επιστροφή του στα σαλόνια, όπου πραγματικά ανήκει.

Ήταν 17 Ιουνίου όταν ο Πανιώνιος ανακοίνωσε την επιστροφή του Φάνη Χριστοδούλου στην ομάδα. Την επιστροφή στο σπίτι του. Το μήνυμα ήταν σαφές: Ο Πανιώνιος ήθελε να επιστρέψει εκεί που ανήκει, ξεκινώντας από τα αλώνια της Β’ Εθνικής.

Χθες (17/12) συμπληρώθηκαν έξι μήνες από την επιστροφή του “μπέμπη” στον Πανιώνιο. Σε ένα παιχνίδισμα της μοίρας, στην επέτειο των έξι μηνών οι “κυανέρυθροι” κατέκτησαν το UNICEF Trophy επικρατώντας της ΦΕΑ στον τελικό του Final Four, με τον νυν Γενικό Διευθυντή της ομάδας να δηλώνει μετά τον αγώνα στην ΕΡΤ ότι “είναι μία αρχή”. Γιατί, πολύ απλά, είναι το πρώτο βήμα στην προσπάθεια της ομάδας να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Από την Β’ Εθνική με στόχο την επιστροφή στα σαλόνια

Ο Πανιώνιος ήρθε από την Β’ Εθνκή και κατέκτησε το UNICEF Trophy κόντρα σε ομάδες της Α2. Θα ταξιδέψει στην Κρήτη για το Final Eight του Κυπέλλου, όπου θα βρει τις 7 πρώτες ομάδες της κατάταξης της Basket League. Θα συστηθεί - ξανά - στο κοινό. Θα θυμηθούν οι παλαιότεροι και θα μάθουν οι νεότεροι γιατί ο Πανιώνιος σημαίνει τόσα πολλά για το ελληνικό μπάσκετ.

Οι “κυανέρυθροι” καλούνται να επιστρέψουν στα σαλόνια, ξεκινώντας από τα αλώνια της Β’ Εθνικής. Την δεδομένη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη θέση του 2ου Ομίλου με ρεκόρ 9-0, με τον Πανελευσινιακό και τον Πρωτέα Βούλας να ακολουθούν με ρεκόρ 8-2. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι σκληρό και ας έχει ο Πανιώνιος το απίθανο +259 στην διαφορά πόντων. Είναι εύκολο να πέσει κάποιος κατηγορία. Το δύσκολο είναι να επανέλθει ξανά στα ψηλά πατώματα.

Ο Πανιώνιος πόνταρε σε παίκτες με εμπειρία σε μεγαλύτερες κατηγορίες όπως ο Βεργίνης, ο Σαχπατζίδης, ο Παπαδιονυσίου, ο Τζουραράκης, ο Αντωνάκης. Ήρθε ξανά κοντά με τον κόσμο του, πατώντας σε πιο υγιείς βάσεις.

Το γήπεδο περιμένουμε σε μία διετία, άντε τρία χρόνια να έχει τελειώσει. Στόχος είναι κάθε χρόνο και μία άνοδος, τίποτα άλλο” δήλωσε μετά τον τελικό στο κρατικό κανάλι ο Φάνης Χριστοδούλου, δείχνοντας ότι στον Πανιώνιο δεν υπάρχει καμία άλλη σκέψη. Ο Πανιώνιος πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Το μπάσκετ έχει ανάγκη από τον Πανιώνιο

Έχει ειπωθεί πολλές φορές για ιστορικούς συλλόγους ότι το μπάσκετ - αλλά και ο αθλητισμός γενικότερα - τους έχει ανάγκη. Ελάχιστες είναι οι ομάδες για τις οποίες μπορεί αυτό να ειπωθεί με τέτοια άνεση όπως για τον Πανιώνιο, έναν σύλλογο που έχει σημαδέψει το ελληνικό μπάσκετ και θέλει να βρεθεί ξανά ανάμεσα στους κορυφαίους.

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε με την κατάκτηση του UNICEF Trophy, κόντρα σε ομάδες που αγωνίζονται μία κατηγορία πάνω από αυτόν. Το δεύτερο βήμα είναι το πιο απαιτητικό, αφού πρέπει να έρθει η άνοδος στην Elite League. Το 9-0 δείχνει πολλά, αλλά το πρωτάθλημα είναι Μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ. Στο πρωτάθλημα μία ομάδα κρίνεται από την συνέπειά της.

Το ελληνικό μπάσκετ έβλεπε τα τελευταία χρόνια τον Πανιώνιο να φυτοζωεί. Πλέον τον περιμένει ξανά με ανοιχτές αγκάλες, ελπίζοντας ότι οι “κυανέρυθροι” θα βρίσκονται σύντομα ξανά στα υψηλά πατώματα και - στο ιδανικό σενάριο - στο δικό τους γήπεδο. Αν συμβεί αυτό, αν ο Πανιώνιος συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο, τότε όλα είναι πιθανά. Τα θεμέλια εξάλλου έχουν ήδη μπει.

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ