ΜΠΑΣΚΕΤ

Πανιώνιος: Το έγγραφο με το οποίο ζήτησε να συμμετάσχει στην Β' Εθνική

Πανιώνιος: Το έγγραφο με το οποίο ζήτησε να συμμετάσχει στην Β' Εθνική

Ο Πανιώνιος ζήτησε και επίσημα μέσω επιστολής που έστειλε στην ΕΟΚ να συμμετάσχει στην Β' Εθνική μετά την απόσυρσή του από την Basket League.

Οι εξελίξεις τρέχουν στον Πανιώνιο. Μία ημέρα μετά την επίσημη απόσυρση της ομάδας από την Basket League οι "κυανέρυθροι" φαίνεται ότι δεν θα υποβιβαστούν στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ, αλλά στην Β' Εθνική, με τον Ερασιτέχνη να έχει αναλάβει πλέον πρωτοβουλία συζητώντας με την ΕΟΚ.

Σήμερα (2/10) μάλιστα ο Πανιώνιος έστειλε και την σχετική επιστολή στην ΕΟΚ, ζητώντας επίσημα να αγωνιστεί την σεζόν 2020/21 στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Αναλυτικά η επιστολή του Πανιωνίου αναφέρει:

"Ο Πανιώνιος συμπλρώνει εφέτος 130 χρόνια από την ίδρυσή του στην μαρτυρική Σμύρνη και υπερηφανεύεται για την διαχρονική προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και στο μπάσκετ.

Η χρονικη συγκυρία όμως δεν συνάδει με το παρόν της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου, καθώς όπως έγινε γνωστό και έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ απέσυρε την συμμετοχή της από το πρωτάθλημα της Basket League για την περίοδο 2020/21.

Η διοίκηση του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ και εγώ προσωπικά όπως είναι ευκόλως αντιληπτό, δεν είχε καμία θεσμική και νομική δυνατότητα να παρέμβει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην διαχείριση της καλαθοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας.

Ως εκ τούτου και μετά την οριστικοποίηση της αποχώρησης της ομάδας μπάσκετ από την κατηγορία του επαγγελματικού μπάσκετ, ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ ανέλαβε την διαχείριση και την δημιουργία του εν λόγω τμήματος από μηδενική βάση.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην γενική προκήρυξη και στην ειδική προκήρυξη της Β' Εθνικής κατηγορίας, δικαίωμα συμμετοχής αποκτούν τα αθλητικά σωματεία μετά την δήλωση μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ δηλώνει την συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής για την περίοδο 2020/21.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αναστάτωση που ενδεχομένως να προκαλέσει το αίτημα της συμμετοχής του ΠΑΝΙΩΝΙΟ Γ.Σ στην τετελεσμένη κλήρωση των ομίλων στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας και ζητούμε την κατανόηση του διοικτικού συμβουλίου της ΕΟΚ και των άλλων συμμετεχόνων συλλόγων".

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Πανιώνιος: Το έγγραφο με το οποίο ζήτησε να συμμετάσχει στην Β' Εθνική
PRINT SCREEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ