ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Επίσημο: Τέλος από την Basket League ο Πανιώνιος

Επίσημο: Τέλος από την Basket League ο Πανιώνιος
Η ομάδα του Πανιωνίου την σεζόν 2019/20 EUROKINISSI

Ο Πανιώνιος δεν θα κατέβει στο νέο πρωτάθλημα της Basket League, με τον πρόεδρο των κυανέρυθρων να το ανακοινώνει επίσημα μέσω γραπτής δήλωσης.

Από το πρωί είχατε ενημερωθεί ότι ο Πανιώνιος ανακοίνωσε στην τηλεδιάσκεψη του ΕΣΑΚΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ότι δεν έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί στην Basket League την σεζόν 2020/21.

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος των κυανέρυθρων, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, το ανακοίνωσε μέσω γραπτής δήλωσης, η οποία αναφέρει:

"Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του ΕΣΑΚΕ, ενημέρωσα επίσημα τον Πρόεδρο κο. Γαλατσόπουλο και τις υπόλοιπες ομάδες, ότι ο Πανιώνιος δεν θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της BasketLeague.

Όπως ανέφερα και στην δήλωσή μου στον ΕΣΑΚΕ, ο μοναδικός λόγος που δεν απέσυρα την ομάδα αμέσως μετά το ναυάγιο της συμφωνίας με υποψήφιο επενδυτή την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, ήταν ότι μου ζητήθηκε από ανθρώπους του Πανιωνίου να τους δώσω ένα περιθώριο μερικών ημερών μήπως καταφέρουν να βρουν μια λύση ώστε ο Πανιώνιος να αγωνιστεί κανονικά στην BasketLeague. Στο σενάριο αυτό, θα παραχωρούσα τις μετοχές και την διοίκηση της ΚΑΕ σε Πανιώνιους και η ομάδα θα έτρεχε με έσοδα-έξοδα, έτσι ώστε ακόμα και εάν τελικά υποβιβαζόταν αγωνιστικά στην Α2 Εθνική Κατηγορία, θα απέφευγε την ταλαιπωρία της ΕΣΚΑΝΑ.

Δυστυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους και παρά το κλίμα συσπείρωσης που -θα έπρεπε να- υπάρχει αυτή τη στιγμή, δεν κατάφεραν να βρουν τους απαραίτητους ανθρώπους που θα στήριζαν μια τέτοια προσπάθεια, αλλά ούτε καν τα ελάχιστα χρήματα που ένα τέτοιο εγχείρημα θα χρειαζόταν για να ξεκινήσει. Μοιραία, σήμερα, λίγες μόνο ώρες προτού η ΕΕΑ απορρίψει τον φάκελο αδειοδότησης του Πανιωνίου, απέσυρα επίσημα την ομάδα από το επόμενο πρωτάθλημα της BasketLeague, προκειμένου να μην καθυστερήσω περαιτέρω τις απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξή του.

Εντός της ημέρας, θα έχω επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη κο. Μισαηλίδη για την επόμενη ημέρα του Πανιωνίου".

Τώρα πρέπει να γίνει εκ νέου κλήρωση, αφού πλέον οι ομάδες της Basket League θα είναι 12 και όχι 13, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να πάρει ρεπό κάποια από αυτές.

Όσο για τον Πανιώνιο; Θα υποβιβαστεί στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ, στην πιο μαύρη σελίδα της μπασκετικής ιστορίας του.

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ