ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός: 84-74

Με σούπερ Γκόλεματς ο Πανελλήνιος κέρδισε τον ΠΑΟ μετά από 30 χρόνια (84-74)

Οι "Ολυμπιονίκες" παρουσιάστηκαν διαβασμένοι και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους. Ο Ιβάν Ραντένοβιτς και ο Γιούριτσα Γκόλεματς έμοιαζαν ασταμάτητοι, ωστόσο είχαν πολλούς συμπαραστάτες. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι μοίρασαν 21 ασίστ.
Οι παίκτες του Ζούρου κυριάρχησαν στον τομέα των ριμπάουντ (36-21) και έβρισκαν πάντα τη λύση στα προβλήματα που τους έβαζε ο Παναθηναϊκός. Οι πρωταθλητές από την άλλη πλευρά δεν βρέθηκαν σε καλή κατάσταση, πήγαιναν σε λανθασμένες επιλογές στην επίθεση με αποτέλεσμα να μην έχουν το αποτέλεσμα που θα ήθελαν.

Nτέρμπι από το ξεκίνημα

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε στο ξεκίνημα ότι θα ήταν το απόλυτο αφεντικό αφού με ένα σερί 10-0 προηγήθηκε με 10-3. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ίδια καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου απάντησε με 9-0 και μπήκαν μπροστά.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ σε μία αναμέτρηση που είχε καλό ρυθμό. Οι "Ολυμπιονίκες" ήταν καλά διαβασμένοι όμως ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τους δημιουργούσε προβλήματα βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση και μάλιστα ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ανέβασε τη διαφορά στους 9 πόντους (39-30). Στα τελευταία δευτερόλεπτα πάντως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλείσουν τη διαφορά.

Στην επανάληψη ο Πανελλήνιος ήταν ήταν πολύ καλός και συνέχισε να προβληματίζει τους πρωταθλητές. Παίζοντας πολύ καλή άμυνα και με επιθετική αιχμή τον Γιούριτσα Γκόλεματς οι γηπεδούχοι επέβαλλαν τον δικό τους ρυθμό και πήραν το προβάδισμα.

Ο Παναθηναϊκός δεν απειλούσε επιθετικά πηγαίνοντας σε λανθασμένες επιλογές κάτι που εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι παίκτες του Ζούρου και 1:30 πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου προηγήθηκαν ακόμα και με 9 πόντους διαφορά έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Μανώλη Παπαμακάριου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι "πράσινοι" ξεκίνησαν με σκοπό να αντεπιτεθούν αφού νωρίτερα ο Ραντένοβιτς έστειλε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (68-57).

Οι "Ολυμπιονίκες" συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης βρίσκοντας τον δρόμο προς το καλάθι ακόμα και σε στιγμές που η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ πιεστική. Στο 39' ο Γιώργος Καλαϊτζής ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων κάνοντας το σκορ 80-72. Στη συνέχεια η ομάδα της Κυψέλης δεν κινδύνεψε υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 36-39, 64-57, 84-74

Πανελλήνιος (Ζούρος): Όστοϊτς 7, Παπαμακάριος 7 (1), Καλαϊτζίδης 6 (2), Καλαϊτζής 9 (1), Γκράντι 11 (1), Νιούλεϊ 7 (1), Νάτζφεϊ, Πέτροβιτς, Γκόλεματς 16 (1), Ραντένοβιτς 21 (1).

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Γιασικεβίτσιους 16 (1), Κέτσμαν 4, Σπανούλης 5, Περπέρογλου 12 (2), Μπατίστ 7, Φώτσης 12 (2), Νίκολας, Τσαρτσαρής 8 (1), Διαμαντίδης 6 (2), Πέκοβιτς 4.

O Ηλίας Ζούρος μετά το τέλος της αναμέτρησης ανέφερε: " Κάναμε μία πολύ μεγάλη νίκη. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα γι' αυτό το παιχνίδι και όλα ξεκίνησαν από την άμυνα μας. Ο αγώνας της Τετάρτης για το κύπελλο Ελλάδας είναι διαφορετικός".

Στην αντίπερα όχθη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αφού έκανε έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες του για αρκετή ώρα, στη συνέχεια τόνισε: " Ο Πανελλήνιος κέρδισε δίκαια. Δεν παίξαμε καλά και κάποιοι παίκτες έδειξαν να μην έχουν κίνητρο. Όταν δεν έχεις κίνητρο, δεν έχεις συγκέντρωση, δεν έχεις διάθεση, δεν έχεις τίποτα. Αν δεν διορθωθούμε και 15 χρόνια να έχει διάρκεια το πρωτάθλημα δεν θα έχει κανένα νόημα".
























TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ