ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος: 102-84

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος: 102-84
ομαδικη

Με τον Γιασικεβίτσιους να έχει κέφια μετά από καιρό, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Πανιώνιο με 102-84

Η δουλειά που έριξε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς με τους παίκτες του κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών έφερε άμεσα αποτελέσματα, αφού ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ορεξάτος, γρήγορος και κέρδισε εύκολα τον Πανιώνιο σε ένα παιχνίδι που ήταν φουλ θεαματικό και επιθετικό, ικανοποιώντας τον κόσμο που πήγε στο ΟΑΚΑ. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με 11 πόντους και 7 ασίστ χαροποίησε συμπαίκτες και προπονητικό τιμ με την απόδοσή του, αφού ο Λιθουανός πέρασε μια δύσκολη σεζόν και για πρώτη φορά φέτος έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.
Ωστόσο, αυτό που πρέπει να υπογραμμιστεί, είναι η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού που έφτασε εύκολα (αν και στο τέλος χρειάστηκαν μερικά φάουλ) τους 102 πόντους, μοίρασε 22 ασίστ και έπαιξε σε ένα γρήγορο τέμπο. Το ίδιο έκανε και η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς που δεν προσπάθησε να "καταστρέψει" το παιχνίδι του αντιπάλου της, αλλά ακολούθησε το ρυθμό του, με αποτέλεσμα να δούμε ένα πολύ ωραίο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Εκτός από τον "Σάρας", ξεχώρισε και η πολύ καλή εμφάνιση του Αντώνη Φώτση (και αυτός χρειαζόταν μια τονωτική ένεση στην ψυχολογία του) με 15 πόντους και μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα, ενώ 17 πόντους πρόσθεσε ο Ντρου Νίκολας. Παράλληλα, ο Κώστας Τσαρτσαρής πάτησε και πάλι παρκέ εν μέσω θερμού χειροκροτήματος. Ο Έλληνας φόργουορντ θα χρειαστεί χρόνο για να βρει τα πατήματά του, αλλά μόνο και μόνο το γεγονός της επιστροφής του σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό.
Επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκε με 33-23. Από εκεί και πέρα δεν έχασε το προβάδισμα στο σκορ, παρά τις προσπάθειες του Ράις και γενικώς των κυανερύθρων που ενώ στην επίθεση τα πήγαιναν καλά, στην άμυνα δεν μπορούσαν να περιορίσουν τους πρωταθλητές Ελλάδας. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για τον Παναθηναϊκό που είτε εκμεταλλευόταν τον Πέκοβιτς μέσα στο καλάθι, είτε με κοντό σχήμα ανέβαζε το ρυθμό του και την πίεσή του στην άμυνα, διευρύνοντας το σκορ.

Η διαφορά ξεπέρασε και τους 20 πόντους, για να ροκανιστεί στο τέλος από τον Πανιώνιο, όταν ο κόσμος του Παναθηναϊκού ζητούσε την 100αρα και τα φάουλ που έκαναν οι πράσινοι για να σταματήσουν το χρόνο, έδωσαν στον Πανιώνιο τη δυνατότητα να πετύχουν άκοπα πόντους, για να λήξει το παιχνίδι με 102-84 και άπαντες ευχαριστημένους.

Τα δεκάλεπτα: 33-23, 53-39, 73-59, 102-84

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 12 (1), Σπανούλης 11, Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 7, Φώτσης 15 (3), Γιασικεβίτσιους 11 (3), Νίκολας 6 (2), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 5, Πέκοβιτς 17, Καλάθης 11.

Πανιώνιος (Νέναντ Μάρκοβιτς): Ράις 19 (3), Μπράιαντ 8, Γιαννόπουλος 7 (1), Παπανικολάου 9 (3), Μπορόβνιακ 3, Χαριτόπουλος 8 (1), Κανονίδης 3, Γιάνκοβιτς 9, Έρτσεγκ 5, Αθηναίου 10 (3), Παραγιός 3.

Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε ΕΔΩ .

Ομπράντοβιτς: "Περίεργη περίοδος"

Μετά το τέλος του ματς ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είπε: " Είναι περίεργη περίοδος αυτή για εμάς. Το να δίνει ο Παναθηναϊκός ένα παιχνίδι κάθε εφτά μέρες, δεν είναι νορμάλ. Σε αυτό το διάστημα είχαμε μεγάλη ευκαιρία δουλέψουμε καλά και είμαστε ικανοποιημένοι για αυτό. Είναι πολύ σημαντικό ότι όλοι οι παίκτες εκτός του Χέισλιπ και του Μπατίστ, που είχε κάποια μικροπροβλήματα, ήταν στην διάθεσή μας. Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, ο Πανιώνιος είχε πολλές απουσίες… Δεν έπαιξαν οι Καλαμπόκης, Ζορόσκι και, Ελντερ. Το γνωρίζαμε ότι δεν θα παίξουν, για αυτό και ζητήσαμε από τους παίκτες μας να δείξουν σεβασμό στα νέα παιδιά του Πανιωνίου και να αγωνιστούν με σοβαρότητα. Αν προσέξει κανείς το ματς θα δει ότι το απόλαυσαν. Ακόμη και κάποια λάθη που έγιναν, έγιναν επειδή προσπαθήσαμε να τρέξουμε και να βρούμε εύκολες λύσεις".

Μάρκοβιτς: "Το καλύτερο που μπορούμε"



Από την πλευρά του ο Νέναντ Μάρκοβιτς τόνισε: " Κάτω από αυτές τις συνθήκες που υπάρχουν στην ομάδα, μπορώ να πω ότι ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Η ομάδα μου μπήκε μάλλον φοβισμένοι στο παρκέ και αυτό φάνηκε από τα 7-8 λέι απ που χάσαμε. Αν τα βάζαμε ίσως το ματς να ήταν πιο ισορροπημένο. Δεν έχω, όμως, παράπονα. Είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς και είμαι χαρούμενος που πήραν χρόνο συμμετοχής οι νέοι και έδειξαν ότι μπορούν βοηθήσουν. Στα τρία παιχνίδια που απομένουν θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να μπούμε στα πλέι οφ".

Σάρας: "Λες και θα κερδίζαμε τσίζμπεργκερ"

Μετά το ματς ο Γιασικεβίτσιους μιλώντας για το ένα ματς την εβδομάδα που δίνει ο Παναθηναϊκός, δήλωσε: " Δεν έχουμε άλλη επιλογή, έχουμε; Αυτή είναι η πραγματικότητα. Χθες ήμουν σπίτι και ήμουν αγχωμένος για το ματς με τον Πανιώνιο. Σκεφτόμουν αν θα είμαι καλός και πως μετά από αυτό θα πρέπει να περιμένω μια βδομάδα για να ξαναπαίξουμε. Δεν είναι καλό αυτό, αλλά τι να κάνεις... Αυτό, βέβαια, μας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουμε καλύτερα, βγαίνουμε στο στίβο και προπονούμαστε, οι προπονήσεις γίνονται σε έντονο ρυθμό. Αλλά, και πάλι, δεν μπορούμε να κάνουμε για το ένα παιχνίδι κάθε βδομάδα".

Ο Λιθουανός μίλησε και για το αίτημα του κόσμου για 100αρα: " Λες και θα κερδίζαμε ένα τσίζμπεργκερ από τα Goody's, αν πετυχαίναμε 100 πόντους. Στις ΗΠΑ αυτό θεωρείται προσβλητικό. Εκεί δεν σουτάρεις καν στην τελευταία επίθεση. Πιστεύω πως ο Πανιώνιος ξέρει πως ο Παναθηναϊκός δε θα έκανε κάτι τέτοιο για να προσβάλει τον αντίπαλο". Επίσης, είπε πως η Μπαρτσελόνα μπορεί να κερδίσει τη Ρεάλ στο ντέρμπι της Πριμέρα!




























TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ