ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι δεύτερες σκέψεις για τον Μάριους Γκριγκόνις και ο κοινός παρονομαστής με τον Άντριου Άντριους

EUROLEAGUE /  -  (EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / - (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να απογοητεύει στην EuroLeague, πηγαίνει από ήττα σε ήττα, και κάπως έτσι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί (το κάθε άλλο) το ενδεχόμενο των σκληρών αποφάσεων σε ό,τι αφορά στο έμψυχο δυναμικό. Οι δεύτερες σκέψεις για τον Μάριους Γκριγκόνις και το deadline της EuroLeague.

Η νέα αποκαρδιωτική εμφάνιση στην EuroLeague και η ήττα -με κάτω τα χέρια- από την Μπάγερν στο Audi Dome μεγέθυναν ακόμη περισσότερο την εσωστρέφεια στον Παναθηναϊκό. Η πολυπόθητη αντίδραση στο πρώτο παιχνίδι μετά από τη συντριβή από τον Ολυμπιακό δεν ήρθε ποτέ, γεγονός που δεν αποκλείεται να επισπεύσει τις διεργασίες στο εσωτερικό του οργανισμού. Σε ό,τι αφορά στους παίκτες βεβαίως.

Όχι φυσικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον Άντριου Άντριους, για παράδειγμα, που παραμένει εκτός ομάδας επί της ουσίας, αλλά σε πιο βαριά συμβόλαια. Όπως αυτό του Μάριους Γκριγκόνις. Οι δεύτερες σκέψεις που γίνονται εντός του Παναθηναϊκού αφορούν -και- τον 28χρονο γκαρντ, ο οποίος δεν έχει αποδώσει στα προσδοκώμενα επίπεδα (8.2 πόντοι με 39% στο τρίποντο, 1.5 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και 1.1 λάθος ανά 17'33'' συμμετοχής).

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, σχεδόν ουδείς εκ των παικτών της ομάδας έχει συνεισφέρει στο επιθυμητό επίπεδο. Κάτι που αποτελεί απόδειξη της κακής χημείας, των ελλείψεων στη στελέχωση και της απουσίας επικοινωνίας σε άμυνα και επίθεση.

Εν προκειμένω όμως, ο Μάριους Γκριγκόνις (που δικαίως καταγράφηκε ως το σπουδαιότερο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού) είναι αυτός που κουβαλάει το μεγαλύτερο βάρος του "πρέπει". Δικαίως ή αδίκως, μικρή σημασία έχει.

Όπως και να έχει, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΟΑΚΑ τις τελευταίες εβδομάδες μοιάζει σαφές πως απαιτούνται αλλαγές προκειμένου να αλλάξει η ιστορία και να μην οδηγηθεί το καράβι στα βράχια. Ποιες αλλαγές και πόσες; Πιθανότατα αρκετές. Σε πρώτη φάση πάντως, θα αφορούν τους παίκτες κι όχι τον προπονητή, ο οποίος -μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο- πήρε μήνυμα απόλυτης εμπιστοσύνης και ελευθερίας κινήσεων στην αγορά.

Ακόμη κι αν ο Παναθηναϊκός μετέφραζε αυτές τις δεύτερες σκέψεις σε επιδίωξη διαζυγίου πάντως, θα έπρεπε να βρει τρόπο να το υλοποιήσει. Ήτοι, να ικανοποιήσει οικονομικά την πλευρά του Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος -δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι- δεσμεύεται με κλειστό διετές συμβόλαιο αντί του ποσού του 1.8 εκατομμυρίων ευρώ. Γιατί μοιάζει σαφές πως ένας αθλητής αυτού του επιπέδου δεν θα αποδεχόταν να αποχωρήσει για... το τίποτα.

Παρένθεση. Μην παραβλέπουμε άλλωστε το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει εδώ και δυόμιση μήνες να απεμπλακεί από ένα πολύ πιο ελαφρύ συμβόλαιο. Αυτό του Άντριου Άντριους, ο οποίος παρεμπιπτόντως εκπροσωπείται από την ίδια εταιρεία με τον Μάριους Γκριγκόνις. Κλείνει η παρένθεση.

Παρεμπιπτόντως, ας κρατήσουμε κάτι ακόμη υπ' όψιν: το deadline για μεταγραφή μεταξύ των ομάδων της EuroLeague ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 19:00. Όπερ και σημαίνει πως μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση με άλλη φανέλα το 2022/23. Αν, πάντα, αποχωρήσει.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ