ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Ντέριλ Γουόλτον Τζούνιορ είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει το τριφύλλι για το "1"

Ο Ντέρικ Γουόλτον Τζούνιορ
Ο Ντέρικ Γουόλτον Τζούνιορ © 2022 CARLOS OSORIO / AP IMAGES

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θέλει να ενισχυθεί στο "1" εν όψει των playoffs της Stoiximan Basket League, με τον Ντέρικ Γουόλτον Τζούνιορ (27, 1μ83) να είναι ο παίκτης που έχει το προβάδισμα για να μετακομίσει στο ΟΑΚΑ.

Η αλλαγή σκυτάλης στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ δεν αφορά μόνο στο front office (βλ. Αργύρης Πεδουλάκης) και τον πάγκο (βλ. Γιώργος Βόβορας), αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ άλλωστε το βράδυ της Τετάρτης 13 Απριλίου έκανε λόγο για "επιλογές ξένων παικτών αμφιβόλου αξίας".

Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν, οι πράσινοι χτένισαν την αγορά με στόχο να βρουν (για αρχή τουλάχιστον) έναν παίκτη στη θέση του πόιντ γκαρντ, έναν παίκτη που θα μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο. Η αλήθεια είναι ότι οι πράσινοι βγήκαν στην αγορά με γεμάτο -για τα δεδομένα της εποχής- πορτοφόλι, αλλά το χρονικό σημείο στο οποίο ενεργοποιήθηκαν ήταν από μόνο του πρόβλημα, αφού έβρισκαν ως επί το πλείστον κλειστές πόρτες.

Μετά από μερικές ημέρες έντονης αναζήτησης και διαρκώς επαφών με παίκτες που προτάθηκαν όμως, ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Γιώργος Βόβορας κατέληξαν στον εκλεκτό τους. Πρόκειται για τον Ντέρικ Γουόλτον Τζούνιορ (27, 1μ83), ο οποίος φέτος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στη G-League με τα χρώματα της Μότορ Σίτι Κρουζ, έχοντας 16.8 πόντους (με 39% στο τρίποντο), 5.5 ριμπάουντ, 9.3 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και 3.7 λάθη ανά 34.4 λεπτά συμμετοχής.

Ο ύψους 1μ83 πόιντ γκαρντ γνωρίζει καλά πάντως την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, δεδομένου ότι έχει περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας του στα μέρη μας. Συγκεκριμένα, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Ζάλγκιρις, Άλμπα Βερολίνου και Βιλερμπάν, με την οποία είχε 6.1 πόντους (με 35.3% στα τρίποντα), 1 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ ανά 19'38'' συμμετοχής στην EuroLeague την περσινή σεζόν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ