ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς στην Αθήνα για τον Εργκίν Αταμάν και την προοπτική του Ναζ Μήτρου-Λονγκ

Ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξή του στο SPORT24
Ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξή του στο SPORT24 ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς αναμένεται να ταξιδέψει στην Αθήνα τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να συναντηθεί -μεταξύ άλλων- με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Κύριο θέμα συζήτησης ο Εργκίν Αταμάν. Στο τραπέζι επίσης το γεμάτο πελατολόγιό του, που περιλαμβάνει (και) το όνομα του Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Η Basket League μπαίνει στην τελική ευθεία με την έναρξη των playoffs, παράλληλα όμως ο Παναθηναϊκός δουλεύει για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι πράσινοι έχουν φροντίσει να κάνουν την απαραίτητη προεργασία σε όλα τα επίπεδα, με στόχο να "κλείσουν" όσο το δυνατόν περισσότερες εκκρεμότητες μέχρι το τέλος του μήνα.

Η κυριότερη όλων; Ο προπονητής.

Ο Εργκίν Αταμάν αποτελεί τούτη την ώρα την ξεκάθαρη (πρώτη) επιλογή του Παναθηναϊκού για την τεχνική ηγεσία. Οι επαφές των δυο πλευρών έχουν ενταθεί μετά από τον αποκλεισμό της Αναντολού Εφές από τα playoffs της EuroLeague, με τις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος ο πολύπειρος τεχνικός μετά από το φινάλε της regular season να δείχνουν ότι αντιλαμβάνεται -για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία- πως το μέλλον του βρίσκεται μακριά από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Παναθηναϊκός έχει εστιάσει πλέον στον 57χρονο τεχνικό, ο οποίος επίσης καλοβλέπει την προοπτική της μετακόμισης στην Αθήνα για λογαριασμό των πρασίνων. Για να υλοποιηθεί άλλωστε κι η προφητική (έτσι αποδεικνύεται στην πράξη) δήλωση που είχε κάνει στο SPORT24 πριν από μερικούς μήνες.

Τότε που ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να γίνει ο πρώτος προπονητής από την Τουρκία που θα εργαστεί στην Ελλάδα, για να απαντήσει: "Αν μια μέρα είμαι ελεύθερος όμως στην αγορά και κάποιος μεγάλος σύλλογος από την Ελλάδα μού κάνει πρόταση, τότε με χαρά θα δουλέψω εδώ. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, όπως κι ο λαός. Νιώθω ότι είμαστε το ίδιο".

Υπό αυτό το πρίσμα, το ταξίδι του εκπροσώπου του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, στην Αθήνα στο τέλος της εβδομάδας μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ο εκ των κορυφαίων ατζέντηδων της Ευρώπης είναι αυτός που θα συζητήσει τις λεπτομέρειες της ενδεχόμενης συνεργασίας, ως ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το συγκεκριμένο θέμα.

Τούτη την ώρα άλλωστε, τα πράγματα μοιάζουν να είναι αρκετά ξεκάθαρα σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό και τον Εργκίν Αταμάν. Σημείο επαφής αποδεδειγμένα υπάρχει. Αυτό που μένει είναι να βρεθεί το πλαίσιο που θα οδηγήσει τις δύο πλευρές στον "γάμο" και τη συνεργασία με φόντο ένα πολυετές συμβόλαιο.

Το γεμάτο πελατολόγιο και η ιδιαίτερη περίπτωση

Παράλληλα, στο τραπέζι θα πέσουν, όπως είναι λογικό, μερικά από τα ονόματα που δεσπόζουν στο πελατολόγιό του. Μεταξύ αυτών κι εκείνο του Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες να εξασφαλίσει το ελληνικό διαβατήριο (όπως έγινε με τον Τόμας Γουόκαπ). Μία εξέλιξη που απλοποιεί το όποιο ενδιαφέρον από την πλευρά του Παναθηναϊκού, δεδομένου πως από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα μπορεί να λογίζεται ως γηγενής στη Basket League.

Ο αστερίσκος σε αυτό έγκειται στο διετές συμβόλαιο που υπέγραψε πέρσι με την Αρμάνι Μιλάνο. Η πολυκοσμία στην περιφέρεια και τα "βαριά συμβόλαια" που έχει ο ιταλικός σύλλογος στο "1" και το "2" όμως αποτελούν έναν παράγοντα που μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Παρεμπιπτόντως, δεν αποκλείεται ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς να ξαναπροτείνει (sic) στον Παναθηναϊκό τον Φιλίπ Πετρούσεβ, όπως έκανε άλλωστε το περσινό καλοκαίρι. Αν κι η (πρώτη) συνεργασία του 23χρονου ψηλού με τον Εργκίν Αταμάν στην Αναντολού Εφές δεν ήταν ακριβώς επιτυχημένη.

Όπως και να έχει, όλη η ουσία περικλείεται στο γεγονός πως ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς θα βρίσκεται στην Αθήνα σε μερικές ημέρες. Μία είδηση που αν μη τι άλλο προμηνύει εξελίξεις τόσο στο κομμάτι του προπονητή όσο και σε αυτό των προτεινόμενων παικτών για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μην παραβλέπουμε άλλωστε πως οι περισσότεροι από τους υπάρχοντες ξένους του Παναθηναϊκού δεν δεσμεύονται με κλειστά συμβόλαια (πλην του Μάριους Γκριγκόνις). Κάτι που δίνει την ελευθερία για "διαζύγια" με μικρό (μηδαμινό) κόστος, που όμως μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη ευελιξία στο μεταγραφικό παζάρι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ