ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Χεζόνια αποφασίζει για τα 2 εκατομμύρια

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ περιμένει την απάντηση του Μάριο Χεζόνια
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ περιμένει την απάντηση του Μάριο Χεζόνια EUROKINISSI

Η πρόταση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στον Μάριο Χεζόνια έχει ταβάνι τα 2 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της αποζημίωσης της Μπαρτσελόνα.

Πρόταση δύο εκατομμυρίων ευρώ από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ έχει, πλέον, στα χέρια του ο Μάριο Χεζόνια και καλείται ν' αποφασίσει αν τον καλύπτει ή όχι. Οι "πράσινοι" διευκρίνισαν -προς πάσα κατεύθυνση- ότι σε αυτά τα χρήματα υπολογίζεται επίσης η ρήτρα που πρέπει να κατατεθεί στην Μπαρτσελόνα (που κατέχει τα δικαιώματά του για την Ευρώπη) και ότι δεν έχουν το περιθώριο να ξεφύγουν, διότι τότε δεν θα περισσεύουν χρήματα για τις υπόλοιπες κινήσεις.

Ήδη άλλωστε έχουν αλλάξει την πολιτική τους προκειμένου, μετά τις ανανέωσεις των Νέντοβιτς - Παπαπέτρου και τον ερχομό των Μέικον - Πέρι - Γουάιτ να κρατήσουν τον 26χρονο Κροάτη γκαρντ/φόργουορντ (2.03μ), "κόβοντας" χρήματα από το διαθέσιμο μπάτζετ για τις άλλες θέσεις.

Επί της ουσίας ο Χεζόνια, αν θέλει να μείνει και εν τέλει αποδεχθεί την πρόταση, είναι υποχρεωμένος να λάβει λιγότερα χρήματα κατά τον πρώτο χρόνο της συνεργασίας του με τους "πράσινους", μια και από τις δικές του απολαβές θα καλυφθεί η αποζημίωση των "μπλαουγκράνα", η οποία ανέρχεται στις 400.000 ευρώ. Σ' αυτήν την περίπτωση δηλαδή, ο παίκτης θα πληρωθεί 600.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και θα φτάσει στο 1 εκατομμύριο για τη σεζόν 2022-23.

Εξυπακούεται ότι σε περίπτωση που ο Κροάτης απαντήσει καταφατικά και υπογράψει στο "τριφύλλι" για τα επόμενα δύο χρόνια, θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο της αναπροσαρμογής των στόχων. Ας μην αποκλειστεί δηλαδή το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να μείνει με τους υπάρχοντες γκαρντ στο ρόστερ του, στηρίζοντας αναπόφευκτα τον Μπρέι, και να ψαχτεί μόνο για ψηλούς για να κλείσει το ρόστερ του.

Στην επιστροφή του στην Euroleague, ο "Super Mario" είχε 14.4 πόντους με 46% στο δίποντο και 37% στο τρίποντο, 2.5 ριμπάουντ, 1.6 κλεψίματα και 1.3 ασίστ για 2.1 λάθη. Οι 21 πόντοι του, στην πρεμιέρα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ήταν οι περισσότεροι και μόνο σ' ένα ματς πέτυχε λιγότερους από 12, σ' εκείνο που έριξε την αυλαία με τη Ζάλγκιρις.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ