ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Φορτσάρει για Γκουντάιτις

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις
Ο Αρτούρας Γκουντάιτις MIKE KIREEV/NURPHOTO/NURPHOTO VIA AFP

Η υπόθεση του Αρτούρας Γκουντάιτις (28, 2μ08) βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό που πλέον κινείται έντονα για την απόκτησή του.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει δυναμικά την στελέχωση του ρόστερ του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου έχοντας ήδη ανακοινώσει τις προσθήκες των Λι, Καλαϊτζάκη, Γουόλτερς, Γουίλιαμς, Άντριους και Γκριγκόνις.

Πλέον οι πράσινοι κινούνται έντονα στην απόκτηση του Αρτούρας Γκουντάιτις (28, 2μ08), μία υπόθεση που είχε μπει στο συρτάρι για κάποιο διάστημα μιας και προτεραιότητα του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν να καλύψει τις θέσεις στα γκαρντ. Με τις ανάγκες αυτές να έχουν καλυφθεί ο Παναθηναϊκός φορτσάρει για την απόκτηση του θηριώδους σέντερ ο οποίος έκλεισε την περσινή σεζόν στην Ιταλία με τη φανέλα της Νάπολι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, ο Αρτούρας Γκουντάιτις είναι ένα βαρύ κορμί για τη θέση του σέντερ (εντάσσεται στη λογική των old school bigs που αρέσουν στον Ντέγιαν Ράντονιτς), ο οποίος απειλεί σχεδόν αποκλειστικά μέσα από το βαμμένο (το 93.3% των προσπαθειών που πήρε την τελευταία τετραετία ήταν στην καρδιά της ρακέτας), είτε μέσα από το post up είτε ως finisher μέσα από το pick n roll.

Το 2018/19 έκανε σεζόν καριέρας στην Αρμάνι Μιλάνο υπό τις οδηγίες του Σιμόνε Πιανιτζάνι έχοντας μέσο όρο 12.5 πόντους (63.9% στο δίποντο και 80.5% στις βολές) και 7.1 ριμπάουντ ανά 23'48'' συμμετοχής. Την ίδια χρονιά όμως είδε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη αφού υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για επτάμισι μήνες.

Το καλοκαίρι του 2020 αποχώρησε από το Mediolanum Forum αφού ο Έτορε Μεσίνα επιστέφθηκε τον Κάιλ Χάινς. Η συνέχεια της καριέρας του τον βρήκε στην Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης του Τσάβι Πασκουάλ, με την οποία είχε 9.7 πόντους και 4 ριμπάουντ ανά 20'05'' συμμετοχής.

Ο ύψους 2μ08 σέντερ έκλεισε την περσινή σεζόν στη Lega Basket με τα χρώματα της Νάπολι (μιας και λόγω του πολέμου στην Ρωσία αποχώρησε από την Ζενίτ), βγαίνοντας εκ νέου στην αγορά των free agents από την 1η Ιουλίου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ