ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ψηλά στη λίστα για το "5" ο Αρτούρας Γκουντάιτις

EUROLEAGUE 2020-2021 / ΠΑΟ - ΖΕΝΙΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2020-2021 / ΠΑΟ - ΖΕΝΙΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το όνομα του Αρτούρας Γκουντάιτις (28, 2μ08) έπεσε στο τραπέζι για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του 29χρονου σέντερ με θητεία σε Ζάλγκιρις, Αρμάνι Μιλάνο και Ζενίτ.

Η επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Ντέγιαν Ράντονιτς έθεσε σε πλήρη εφαρμογή τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, με τον Πάρις Λι και τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να κάνουν την αρχή σε επίπεδο ανακοινώσεων (οι υποθέσεις τους είχαν ολοκληρωθεί πριν καν γίνει ο "γάμος" με τον πρώην προπονητή του Ερυθρού Αστέρα).

Πλέον, ο 52χρονος τεχνικός παίρνει την μπαγκέτα σε επίπεδο αξιολόγησης της αγοράς, πάντα σε συνεννόηση με τον Αργύρη Πεδουλάκη. Μία από τις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει οι δύο άνδρες σε ό,τι αφορά στη θέση του σέντερ (πίσω από τον Γιώργο Παπαγιάννη) είναι αυτή του Αρτούρας Γκουντάιτις (28, 2μ08), ο οποίος έκλεισε την περσινή σεζόν στην Ιταλία με τη φανέλα της Νάπολι.

Ο θηριώδης σέντερ διαθέτει επταετή προϋπηρεσία στην EuroLeague, έχοντας βελτιώσει τα νούμερα και τις μετοχές του στο διάστημα που φόρεσε τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο (2017-'20) και της Ζενίτ (2020-'22).

Το 2018/19 έκανε σεζόν καριέρας υπό τις οδηγίες του Σιμόνε Πιανιτζάνι (ήταν επίσης συμπαίκτης με τον Μάικ Τζέιμς και τον Νεμάνια Νέντοβιτς), με 12.5 πόντους (63.9% στο δίποντο και 80.5% στις βολές) και 7.1 ριμπάουντ ανά 23'48'' συμμετοχής. Την ίδια χρονιά όμως είδε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη αφού υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για επτάμισι μήνες.

Το καλοκαίρι του 2020 αποχώρησε από το Mediolanum Forum αφού ο Έτορε Μεσίνα τον θυσίασε για χάρη του Κάιλ Χάινς. Αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα για τον ίδιο όμως, αφού βρήκε συμβόλαιο στη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης του Τσάβι Πασκουάλ, με την οποία είχε 9.7 πόντους και 4 ριμπάουντ ανά 20'05'' συμμετοχής. Οι σπουδαίες εμφανίσεις που πραγματοποίησε οδήγησαν τον ρωσικό σύλλογο στην απόφαση να του δώσει νέο διετές συμβόλαιο (μέχρι το καλοκαίρι του 2023 δηλαδή) αντί περίπου 1.2 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, το οποίο όμως έσπασε πρόωρα όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο ύψους 2μ08 σέντερ έκλεισε την περσινή σεζόν στη Lega Basket με τα χρώματα της Νάπολι, βγαίνοντας εκ νέου στην αγορά των free agents από την 1η Ιουλίου (εν προκειμένω, η δουλειά μπορεί να γίνει με αρκετά χαμηλότερο ποσό αφού το κασέ του έχει πέσει κάτω από το 1 εκατομμύριο ευρώ).

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, ο Αρτούρας Γκουντάιτις είναι ένα βαρύ κορμί για τη θέση του σέντερ (εντάσσεται στη λογική των old school bigs που αρέσουν στον Ντέγιαν Ράντονιτς), ο οποίος απειλεί σχεδόν αποκλειστικά μέσα από το βαμμένο (το 93.3% των προσπαθειών που πήρε την τελευταία τετραετία ήταν στην καρδιά της ρακέτας), είτε μέσα από το post up είτε ως finisher μέσα από το pick n roll.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ