ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η μπάλα στα χέρια του Όντεντ Κάτας

Ο Όντεντ Κάτας στην τεχνική ηγεσία της Χάποελ Ιερουσαλήμ
Ο Όντεντ Κάτας στην τεχνική ηγεσία της Χάποελ Ιερουσαλήμ EUROKINISSI

Ο Όντεντ Κάτας τα έχει βρει με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, μένει όμως η συγκατάθεση της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Το πρώτο "όχι" της ισραηλινής ομάδας, η αποζημίωση και η πίεση που ασκεί ο 46χρονος τεχνικός.

Από το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου, το όνομα του Όντεντ Κάτας αναδείχθηκε ως το πρώτο επιλαχόν για τη θέση του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, στο Ισραήλ. Πρώτα η Walla!Sport κι εν συνεχεία -μερικές ώρες αργότερα- το Ynet κατέγραψαν το... προχωρημένο του πράγματος για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του τριφυλλιού από τον 46χρονο τεχνικό, ο οποίος τα τελευταία δυόμιση χρόνια εργάζεται στη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΟΧΙ" ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Όντεντ Κάτας υπέγραψε νέο μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, ένα συμβόλαιο το οποίο ολοκληρώνεται σε μερικούς μήνες. Δίχως να μπει buy out είτε για ομάδα της EuroLeague είτε για οποιονδήποτε άλλο σύλλογο σε αυτό. Κάτι που φέρνει την ισραηλινή ομάδα σε θέση να έχει το πάνω χέρι στις συζητήσεις, την ώρα που είναι προφανές ότι κι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν μπορεί να μπει σε διαδικασία να πληρώσει κάποιο (μεγάλο) ποσό προκειμένου να... γλυκάνει τη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Σε πρώτο χρόνο μάλιστα, πριν από δύο μέρες, η απάντηση που έδωσαν οι κόκκινοι στους πράσινους αναφορικά με τον Όντεντ Κάτας ήταν ξεκάθαρη. "Δεν διαπραγματευόμαστε" απάντησαν οι διοικούντες τον ισραηλινό σύλλογο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν ότι δεν είναι σε θέση να ξεκινήσουν συζητήσεις περί διαζυγίου με τον 46χρονο προπονητή τους.

Στο μεσοδιάστημα κάποια πράγματα άλλαξαν, κυρίως λόγω της στάσης που κράτησε ο ίδιος ο Όντεντ Κάτας (πιέζει τη νυν ομάδα του), ο οποίος εξήγησε στη διοίκηση της Χάποελ Ιερουσαλήμ πως θέλει να κάνει το άλμα στην καριέρα του και να ξαναβρεθεί στην EuroLeague (σ.σ.: είχε ένα σύντομο πέρασμα από την τεχνική ηγεσία της Μακάμπι στο πρώτο μισό του 2007/08, πριν παραιτηθεί).

Με αυτόν ως σύμμαχο λοιπόν, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρήκε τον τρόπο να κρατήσει ανοιχτό το θέμα. Σε τέτοιο βαθμό που πλέον οι διοικούντες τον ισραηλινό σύλλογο φαίνεται να είναι κάπως πιο διαλλακτικοί.

Ο ΟΝΤΕΝΤ ΚΑΤΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ

Αυτή την στιγμή, η Χάποελ Ιερουσαλήμ δεν έχει κλείσει οριστικά το θέμα. Είτε θετικά είτε αρνητικά. Ο 46χρονος τεχνικός παραμένει σε διαρκή επικοινωνία με τους ανθρώπους της ισραηλινής ομάδας προκειμένου να βρεθεί η συμβιβαστική λύση και να προκύψει άμεσα συμφωνία στο θέμα, ώστε να μπει στο αεροπλάνο τις προσεχείς ημέρες και να πιάσει άμεσα δουλειά στο τριφύλλι. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το έχει πάρει... πάνω του, για να τελειώσει το θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Στο μυαλό του 46χρονου τεχνικού μοιάζει ξεκάθαρο τις τελευταίες ώρες πως η προοπτική ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, τον έχει κάνει να πάρει τις αποφάσεις του. Στο τριφύλλι βέβαια ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν πολλά, παρά να περιμένουν να δουν πού θα οδηγηθούν οι συζητήσεις του Όντεντ Κάτας με τη διοίκηση του ισραηλινού συλλόγου.

Εκτός των άλλων, το κασέ του Όντεντ Κάτας (το τρέχον συμβόλαιό του με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ τού αποφέρει περί τις 170.000 δολάρια ετησίως) είναι μέσα στα οικονομικά πλαίσια που μπορεί να κινηθεί το τριφύλλι προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περισσότερο ο φετινός προϋπολογισμός της ομάδας.

Όταν (και αν) η Χάποελ Ιερουσαλήμ ενδώσει στις πιέσεις της ελληνικής πλευράς και την επιθυμία του Όντεντ Κάτας, τότε αυτός θα επιστρέψει στην Αθήνα για να εργαστεί μετά από δύο δεκαετίες. Όχι ως παίκτης, αλλά ως προπονητής των πρασίνων.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ