ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης και Διαμαντίδης υπενθύμισαν σε όλους την πραγματικότητα

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης και Διαμαντίδης υπενθύμισαν σε όλους την πραγματικότητα
EUROKINISSI

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης υπενθύμισαν σε όλους πώς έχει η κατάσταση στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, εδώ κι ένα χρόνο. Οι αντικειμενικές δυσκολίες, η παραγοντική ζωή και οι λέξεις - κλειδιά που περιγράφουν την πράσινη καθημερινότητα.

Οι λέξεις που χρησιμοποίησαν ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης την Τρίτη 5 Οκτωβρίου είναι πέρα ως πέρα αληθινές. Δίχως την παραμικρή διάθεση ωραιοποίησης της κατάστασης που επικρατεί στον οργανισμό του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ τον τελευταίο ένα χρόνο.

Οι δύο εμβληματικοί αρχηγοί του τριφυλλιού ήταν αυτοί που πέρσι το καλοκαίρι αποφάσισαν να βαδίσουν σε άγνωστα μονοπάτια, να ρισκάρουν -θα έλεγε κανείς- την υστεροφημία τους προκειμένου να συσπειρώσουν τον κόσμο και να παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια (στον βαθμό του δυνατού) σε όλο τον οργανισμό, σε μια μεταβατική περίοδο, η οποία -μέσα σε όλα- περιελάμβανε την πανδημία και τη διαχείριση των καταστάσεων που δημιούργησε από μόνη της.

Καλώς ή κακώς, δεκαέξι (16) μήνες μετά την ανακοίνωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου πως αποχωρεί οριστικά από τα κοινά του συλλόγου και πουλάει τις μετοχές του, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παραμένει στην ίδια κατάσταση. Δίχως την παραμικρή διαφοροποίηση, από την στιγμή που δεν έχει προχωρήσει κάποιο σενάριο πώλησης ή δεν έχει προκύψει ενδιαφερόμενος -τουλάχιστον δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό.

Έτσι, το τριφύλλι είναι υποχρεωμένο να πορεύεται αυστηρά με βάση τα έσοδά του, όπερ και σημαίνει πως δεν είναι σε θέση να ανακατεύει την τράπουλα στο έμψυχο δυναμικό, βελτιώνοντας ραγδαία τις ατέλειές του. Κι αυτό είναι κάτι που παραμένει επίκαιρο, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, δεδομένου ότι είναι αφελές να προσδοκά κανείς σε μεταγραφή με πολλά μηδενικά που θα "απογειώσει" την ομάδα και θα τη μετατρέψει αυτόματα σε διεκδικητική μιας θέσης στην οκτάδα.

Οι οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου απέχουν άλλωστε παρασάγγας από αυτές του (πρόσφατου) παρελθόντος, κάτι που έχουν σπεύσει να επαναλάβουν όλοι στο πράσινο στρατόπεδο. Μπορεί αυτό να μην είναι... ευχάριστο για τον φίλαθλο/οπαδό, να μην ακούγεται πολύ όμορφο, αλλά παραμένει η αλήθεια του συλλόγου.

Την ίδια ώρα, είναι σαφές πως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης παλεύουν με όσα "όπλα" διαθέτουν προκειμένου ο σύλλογος να παραμείνει ανταγωνιστικός, στον βαθμό του εφικτού. Σίγουρα, σε μια διοργάνωση όπως η EuroLeague, όπου ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος, ο περιορισμός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε ρόλο κομπάρσου (σ.σ.: χωρίς τη δυνατότητα πρόκρισης σε Final Four ή Playoffs) δεν είναι κάτι... εύπεπτο. Από την άλλη όμως, αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα και με αυτή πορεύονται όλοι.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι άνθρωποι του συλλόγου δεν καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια σε καθημερινό επίπεδο, προκειμένου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Το εξήγησε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, όταν είπε πως "παλεύουμε κάθε μέρα, προσπαθούμε να κρατήσουμε την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο".

Μπορεί τόσο ο ίδιος όσο κι ο Δημήτρης Διαμαντίδης να μην κυκλοφορούν με την ταμπέλα του "επαγγελματία παράγοντα" στην καθημερινότητά τους (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), τούτο όμως δεν σημαίνει πως δεν προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να φέρουν σε πέρας μια αποστολή που είναι δεδομένα επικίνδυνη και την οποία ανέλαβαν από αγνή αγάπη και ενδιαφέρον για τον σύλλογο.

Μέχρι λοιπόν να προκύψει αγοραστής κι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να αλλάξει χέρια, η καθημερινότητα του τριφυλλιού θα είναι δύσκολη, δίχως όνειρα και φιλοδοξίες για ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Γι αυτό, η ενότητα εντός κι εκτός του συλλόγου (σ.σ.: ο Δημήτρης Διαμαντίδης χρησιμοποίησε τρεις φορές το "να είμαστε ενωμένοι") είναι το... τελευταίο οχυρό, αυτό που προσπαθούν άπαντες να διαφυλάξουν προκειμένου να μην γιγαντωθούν οι δυσκολίες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ