ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός AKTOR: Τι σημαίνει το NBA out στο νέο συμβόλαιο του Κέντρικ Ναν και το ποσό που μπορεί να διεκδικήσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Παναθηναϊκός AKTOR: Τι σημαίνει το NBA out στο νέο συμβόλαιο του Κέντρικ Ναν και το ποσό που μπορεί να διεκδικήσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Ποιο είναι το μίνιμουμ των αποδοχών που μπορεί να βρει ο Κέντρικ Ναν για μονοετές συμβόλαιο στο NBA, αν ενεργοποιήσει το NBA-out που του έδωσε ο Παναθηναϊκός AKTOR;

Η είδηση της επέκτασης του συμβολαίου του Κέντρικ Ναν με τον Παναθηναϊκό AKTOR για δύο ακόμα χρόνια πήρε επίσημη μορφή το απόγευμα της Τετάρτης (8/5) και έφερε ακόμα μεγαλύτερα χαμόγελα στις τάξεις των φιλάθλων των πρασίνων, που βρίσκονται έτσι κι αλλιώς στον έβδομο ουρανό μετά την πρόκριση του τριφυλλιού στο Final Four της EuroLeague, ύστερα από 12 χρόνια απουσίας.

Ωστόσο, τόσο η πράσινη ΚΑΕ, όσο και ο μάνατζερ του Αμερικανού διευκρίνησαν πως ο Ναν έχει NBA-out στο συμβόλαιό του, τόσο για το φετινό, όσο και για το επόμενο καλοκαίρι. Τι σημαίνει όμως πρακτικά αυτό; Ότι ο Ναν θα πρέπει να βρει πλήρως εγγυημένο συμβόλαιο με κάποια ομάδα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μέχρι τα μέσα Ιουλίου, η οποία και θα καταβάλει ένα ποσό ως αποζημίωση στον Παναθηναϊκό AKTOR, αν επιθυμεί να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη του.

Τι συμβόλαιο μπορεί να βρει στο NBA

Τι ισχύει όμως με το συμβόλαιο που μπορεί να διεκδικήσει ο Ναν στο NBA; Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι έχει ήδη τέσσερα χρόνια εμπειρίας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ο Ναν μπορεί να πάρει 2.165.000 δολάρια (μεικτά) ως μίνιμουμ απολαβές για μονοετές συμβόλαιο με την επιστροφή του στη Λίγκα. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν η σεζόν 2021/22, στην οποία ο Αμερικανός γκαρντ άνηκε στους Λος Άντζελες Λέικερς, αλλά δεν αγωνίστηκε καθόλου λόγω τραυματισμού στο γόνατο, πιάνεται στην πρότερη θητεία του στο NBA.

Εάν, λοιπόν, θεωρηθεί πως ο Ναν έχει τρία και όχι τέσσερα χρόνια προϋπηρεσίας στη Λίγκα, τότε το μίνιμουμ των αποδοχών που θα δικαιούται για μονοετές συμβόλαιο είναι 2.092.354 δολάρια (μεικτά) και όχι 2.165.000 δολάρια (μεικτά).

Για να πάρει, λοιπόν, την απόφαση να φύγει από την Αθήνα και να γυρίσει στις ΗΠΑ, θα πρέπει να βρει μια αρκετά συμφέρουσα οικονομικά πρόταση, και όχι ένα deal που θα του αποφέρει το μίνιμουμ.

Να θυμίσουμε πως ο Ναν μετράει 193 συμμετοχές (σε regular season) στο NBA με 12.1 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ κατά μέσο όσο, αγωνιζόμενος με Μαΐάμι Χιτ, Λος Άντζελες Λέικερς και Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, ενώ συνολικά έχει αποκομίσει 13.246.897 δολάρια από την καριέρα του εκεί, σύμφωνα με το Sportac.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΚΕΝΤΡΙΚ ΝΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ