ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Κώστας Σλούκας ένας από τους πιο παραγωγικούς πασέρ της EuroLeague

Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Κώστας Σλούκας ένας από τους πιο παραγωγικούς πασέρ της EuroLeague
ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Μία στροφή πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της regular season, η EuroLeague ξεχώρισε τους πιο παραγωγικούς πασέρ της διοργάνωσης. Το όνομα του αρχηγού του Παναθηναϊκού AKTOR, Κώστα Σλούκα, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα.

Μιας και τα Χριστούγεννα είναι η κατεξοχήν περίοδος της προσφοράς, η EuroLeague βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει τους μέχρι στιγμής πιο παραγωγικούς πασέρ της διοργάνωσης, τους παίκτες δηλαδή που κάνουν χαρούμενους τους συναθλητές τους, διευκολύνοντάς τους τη ζωή στο παρκέ. Το δείγμα γραφής 16 αγωνιστικών είναι εξάλλου αρκετά ικανοποιητικό για να βγουν συμπεράσματα.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Φακούντο Καμπάσο, η μοναδική δηλαδή μεταγραφή που έκανε η πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρότης το καλοκαίρι, δείχνοντας ότι ακόμα και ένας παίκτης μπορεί να κάνει -τεράστια- διαφορά. Ο Αργεντινός γκαρντ, ο οποίος μετράει 7.2 ασίστ κατά μέσο όρο στη διοργάνωση, παράγει 31.8 πόντους ανά 40 λεπτά, σύμφωνα με το Synergy (σσ. με το οποίο συνεργάζεται για την παραγωγή advanced stats η EuroLeague) μέσα από τις πάσες του, ακόμα κι αν αυτές δεν είναι πάντα ασίστ, αλλά εξίσου κομβικές για την κατάληξη μιας μπάλας στο αντίπαλο καλάθι.

Εξάλλου, η Ρεάλ "τρέχει" τα περισσότερα pick-n-roll από κάθε άλλη ομάδα της EuroLeague, έχει το δεύτερο καλύτερο efficiency στη διοργάνωση, αλλά και το δεύτερο καλύτερο ποσοστό στα spot-up τρίποντα. Για αυτό τον λόγο, μετά τον Καμπάσο, ακολουθεί ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, κι ας έχει πολύ πιο περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

Στην εν λόγω λίστα υπάρχει φυσικά και ελληνική εκπροσώπηση, αφού μία θέση κατέχει ο Κώστας Σλούκας. Ο μαέστρος του Παναθηναϊκού AKTOR, ο άνθρωπος που "τρέχει" τις περισσότερες επιθέσεις και λαμβάνει τις κομβικότερες αποφάσεις, δημιουργεί μέσα από τις πάσες του (τελικές και μη) 24.1 πόντους ανά 40 λεπτά, έχοντας 5.6 ασίστ κατά μέσο όρο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ