ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: 86-82

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: 86-82
Μπράιαντ

Τα βρήκε σκούρα ο Παναθηναϊκός απέναντι στη μαχητική ΑΕΚ την οποία νίκησε στο τέλος με 86-82

Άξιος συμαπαραστάτης του Έλληνα φόργουορντ ήταν ο Μπράιαντ που πέτυχε 18 πόντους, ενώ για τον Παναθηναϊκό τη διαφορά έκανε ο Δημήτρης Διαμαντίδης που κράτησε την ομάδα του σε αρκετά σημεία του αγώνα.
Όπως και στο παιχνίδι με τη Μοντεπάσκι έτσι και σε αυτό με την ομάδα του Φλεβαράκη ο Μάικ Μπατίστ ήταν πολύ καλός δίνοντας λύσεις στην επίθεση (αυτή τη φορά τροφοδοτήθηκε λιγότερο), ενώ στην τελευταία κρίσιμη περίοδο για το "τριφύλλι" έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και οι πόντοι του Γιασικεβίτσιους.

Ο αγώνας
Έχοντας τον Παπανικολάου σε μεγάλα κέφια η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς, αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό και με όπλο τα σουτ έξω από τα 6.25 προηγήθηκε με 14-8 3 λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, εκμεταλλευόμενη και τα λάθη των παικτών του "τριφυλλιού". Η είσοδος του Διαμαντίδη άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα, αφού ο "Μητσάρας" σκόραρε 5 συνεχόμενους πόντους στους οποίους απάντησε με τρίποντο ο Κυριακόπουλος για να διαμορφώσει το 21-21 της περιόδου ο Νίκολα Πέκοβιτς.

Ο Μαυροβούνιος αποτέλεσε και το κλειδί για το επιμέρους 6-0 με το οποίο ξεκίνησαν στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πρωταθλητές. Η εντολή του Ομπράντοβιτς να περάσει η μπάλα μέσα δημιούργησε καλές προϋποθέσεις στις επιθέσεις των "πράσινων" που βελτίωσαν κατά πολύ και την άμυνά τους.

Με ένα καλάθι του Διαμαντίδη οι Πρωταθλητές έφτασαν για πρώτη φορά στο +6 (31-25) στα μισά της περιόδου, αλλά ο Τόμπσον πήρε την ΑΕΚ στις πλάτες του και την οδήγησε σε ένα σερί που έφτασε στο 1-10 για να προηγηθεί ο "Δικέφαλος" με 32-37. Άξιος συμπαραστάτης του Αμερικανού ήταν ο Ταπούτος που "έβγαλε" ενέργεια στην άμυνα αλλά και ο Μπράιαντ που έδωσε λύσεις.

Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Ταπούτος έκανε το 34-42 και σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και "χτυπώντας" μέσα από το καλάθι έκαναν ένα μίνι-σερί 5-0. Ο Μπράιαντ όμως σκόραρε 4 συνεχόμενους πόντους για να διαμορφώσει το 40-46 του ημιχρόνου.

Παρά τις φωνές του Ομπράντοβιτς στα αποδυτήρια ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε μεγάλη βελτίωση στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου όταν η ΑΕΚ διατήρησε το προβάδισμά της. Με κάποιους πόντους του Φώτση οι "πράσινοι" μείωσαν στους 3 (47-50) αλλά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις τόσο με τον Μπράιαντ όσο και με τους Παπανικολάου-Δορκοφίκη ώστε να κρατήσουν την πρωτοπορία έστω και με έναν πόντο (60-61) στο τέλος του δεκαλέπτου και με τους Διαμαντίδη-Σάρας-Μπατίστ να οδηγούν τους Πρωταθλητές σε απόσταση αναπνοής.

Για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ πέρασε μετά από πολλή ώρα ο Παναθηναϊκός στο πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου όταν ο Περπέρογλου έκανε το 62-61. Στα επόμενα 3 λεπτά οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα με τον Μπατίστ να σκοράρει στα μισά της περιόδου και να δίνει διαφορά 3 πόντων (71-68) στην ομάδα του για πρώτη φορά μετά το πρώτο δεκάλεπτο.

Η απάντηση ήρθε από τον Παπανικολάου που με 5 συνεχόμενους πόντους οδήγησε την ΑΕΚ εκ νέου στο προσπέρασμα με 3 λεπτά να απομένουν για τη λήξη. Ο Μάικ Μπατίστ πάντα αξιόπιστος έκανε ένα 4-0 για τον Παναθηναϊκό που δεν έχασε το προβάδισμα ως το τέλος. Καθοριστικότατο ήταν το τρίποντο του Διαμαντίδη που έκανε το 80-74 ενώ ο Πέκοβιτς "έγραψε" το 82-74. Η ΑΕΚ δεν τα παράτησε και με τον Παπανικολάου να "πυροβολεί" έξω από τα 6.25 κατάφερε να πλησιάσει στους 2 πόντους (84-82) 8 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ο Γιασικεβίτσιους όμως δεν αστόχησε στις βολές που εκτέλεσε διαμορφώνοντας από τη γραμμή το τελικό 86-82 αφού στην τελευταία της επίθεση η "Ένωση" δεν σκόραρε.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 40-46, 60-61, 86-82

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Γιασικεβίτσιους 11 (1), Κέτσμαν 7 (1), Σπανούλης 2, Περπέρογλου 4, Μπατίστ 14, Φώτσης 9 (1), Χατζηβρέττας 3 (1), Νίκολας, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 18 (1), Πέκοβιτς 10

ΑΕΚ (Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος 3 (1), Ταπούτος 10 (2), Βασιλόπουλος, Παπανικολάου 21 (5), Τόμπσον 14 (2), Χατζής 5 (1), Δορκοφίκης 8 (1), Κίκερπιλ, Μπράιαντ 19 (1), Άντερσεν, Νέμεθ 2

Ομπράντοβιτς: " Μεγαλύτερο πρόβλημά μας τα λάθη"
Στα λάθη που... δεν έκανε απόψε ο Παναθηναϊκός αναφέρθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που έδωσε συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την εμφάνιση που πραγματοποίησε.

" H AEK ήταν έτοιμη κι έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Από το πρώτο δευτερόλεπτο φάνηκε αυτό και κατάφερε και για τα 40 λεπτά του αγώνα να παίξει καλό μπάσκετ. Είναι φυσιολογικό μετά τη Σιένα να μην έχουμε την κατάλληλη ψυχολογία και κίνητρο. Στη μία προπόνηση που κάναμε προσπαθήσαμε να αφυπνίσουμε τους παίκτες μας και να τους κάνουμε να καταλάβουν πως η ΑΕΚ γνωρίζει πώς να μας δυσκολέψει".

"Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, αλλά και στους παίκτες μου γιατί, παρότι δεν έπαιξαν καλά, πήραν τη νίκη. Πολλά συγχαρητήρια και στον Παπανικολάου, που έκανε πραγματικά εξαιρετικό παιχνίδι".

"Σήμερα κάναμε μόλις 10 λάθη, οπότε σε αναλογία με τα 27 στη Σιένα, καλά τα πήγαμε (γέλια). Η αλήθεια είναι πως τα λάθη μας είναι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα. Αυτός ο μήνας κι ο επόμενος είναι δύσκολοι και, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό φέτος, αυτό θα είναι το "κλειδί".

"Ακόμη κι όταν κερδίζεις υπάρχουν κακά διαστήματα στο παιχνίδι σου. Η ΑΕΚ π.χ. σήμερα έβαλε στη δεύτερη περίοδο 11 σερί πόντους, ενώ είχαμε φάουλ να δώσουμε. Παρόλα αυτά, αφήναμε τους παίκτες της να σουτάρουν. Το συζητάμε στις προπονήσεις κι αυτό πρέπει να δουλέψουμε





".

O Αντώνης Φώτσης εξήγησε: " Δεν ήμασταν έτοιμοι για να παίξουμε όπως θα θέλαμε. Μπήκαμε "κρύοι" στο ματς και δώσαμε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της. Στο δεύτερο ημίχρονο ίσως ήμασταν λίγο καλύτεροι και καταφέραμε στις λεπτομέρειες να πάρουμε μια καλή και χρήσιμη νίκη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη μέτρια εμφάνιση. Πρέπει μέσα από αυτό το παιχνίδι να μάθουμε για το μέλλον".

Στην ανταγωνιστικότητα που έδειξε η ομάδα του στάθηκε ο Κώστας Φλεβαράκης που χαρακτήρισε το πικ εν ρολ του Παναθηναϊκού το καλύτερο της Ευρώπης.

" Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είπαμε πως αν κάνουμε όλα αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις, θα είμαστε ανταγωνιστικοί και το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Όλη την εβδομάδα προετοιμαστήκαμε με σεβασμό στον αντίπαλο, αλλά ίχνος ηττοπάθειας. Είχαμε απέναντί μας το καλύτερο πικ εντ ρολ της Ευρώπης και μαζί με τα ριμπάουντ έκαναν τη διαφορά. Αλλά αν δει κανείς, τη στατιστική τότε για μας υπερισχύει το αίσθημα της ικανοποίησης. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και στον δεύτερο γύρο, να είμαστε δηλαδή ανταγωνιστικοί. Να ευχηθώ καλή συνέχεια και στον Παναθηναϊκό γιατί είναι μια ομάδα που τιμάει το ελληνικό το μπάσκετ".

"Είμαστε μια ομάδα που έχει για χαρακτηριστικό της την ομαδική δουλειά. Από τα δύο παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κρατάμε τη συγκέντρωση που δείξαμε, αυτό είναι το στοιχείο που θα μας κρατήσει ανταγωνιστικούς και στη συνέχεια

".

Από πλευράς παικτών μίλησε ο κορυφαίος της ΑΕΚ, Δημήτρης Παπανικολάου: " Με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κάναμε τα πιο ομαδικά μας παιχνίδια. Πρέπει να το βγάλουμε αυτό και στα πιο κρίσιμα παιχνίδια. Σήμερα λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί από ό,τι περίμενε κανείς. Αλλά το inside game του Παναθηναϊκού έφθειρε τους ψηλούς μας".

Τέλος για τα χρόνια που πέρασε στον Παναθηναϊκό τόνισε: " Εύχομαι από καρδιάς στον Παναθηναϊκό να εκπληρώσει τους στόχους του και το εννοώ. Στο ζέσταμα ένιωσα κάπως που αγωνιζόμουν απέναντι στον Παναθηναϊκό. Πέρασα τέσσερα φανταστικά χρόνια μαζί του, όλοι με είχαν σαν παιδί τους. Νιώθω τρομερά συναισθήματα γι' αυτόν, αλλά, πλέον, πρέπει να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τη νέα μου ομάδα".

Η εξέλιξη του αγώνα:

1' Έναρξη 1ης περιόδου
2' Δίποντο Παναθηναϊκός Τσαρτσαρής (2-0)
2' Δίποντο ΑΕΚ Μπράιαντ (2-2)
3' Δίποντο ΑΕΚ Δορκοφίκης (2-4)
3' Δίποντο Παναθηναϊκός Σπανούλης (4-4)
4' Δίποντο ΑΕΚ Τόμπσον (4-6)
4' Δύο βολές Παναθηναϊκός Τσαρτσαρής (6-6)
5' Τρίποντο ΑΕΚ Τόμπσον (6-9)
5' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (8-9)
Καταπληκτική φάση με τους Σπανούλη και Μπατίστ που καταλήγει σε κάρφωμα του τελευταίου
6' Τρίποντο ΑΕΚ Μπράιαντ (8-12)
6' Δίποντο ΑΕΚ Παπανικολάου (8-14)
6' Τάιμ-άουτ ΑΕΚ Ομπράντοβιτς
Η ΑΕΚ έχει αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό και ο Ζοτς καλεί τάιμ άουτ
7' Δίποντο Παναθηναϊκός Κέτσμαν (10-14)
8' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (12-14)
9' Καλάθι και φάουλ Παναθηναϊκός Παπανικολάου (12-17)
9' Καλάθι και φάουλ Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (15-17)
9' Δύο βολές Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (17-17)
Με 5 συνεχόμενους πόντους από τον Διαμαντίδη οι γηπεδούχοι ισοφαρίζουν
10' Τρίποντο ΑΕΚ Κυριακόπουλος (17-20)
10' Δύο βολές Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (19-20)
10' Λήξη 1ης περιόδου 19-21
Πολύ καλή η ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά και με την είσοδο του Διαμαντίδη άλλαξε κάπως την εικόνα του
11' Έναρξη 2ης περιόδου
11' Δίποντο Παναθηναϊκός Πέκοβιτς (21-21)
12' Τάιμ-άουτ ΑΕΚ Φλεβαράκης
12' Τρίποντο Παναθηναϊκός Κέτσμαν (24-21)
12' Δύο βολές Παναθηναϊκός Φώτσης (26-21)
14' Τρίποντο ΑΕΚ Δορκοφίκης (27-24)
14' Δίποντο Παναθηναϊκός Πέκοβιτς (29-24)
15' Δίποντο Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (31-25)
15' Τρίποντο ΑΕΚ Τόμπσον (31-28)
15' Δίποντο ΑΕΚ Τόμπσον (32-30)
Μόνος του παλεύει ο Αμερικάνος που κρατάει ζωντανή στο ματς την ΑΕΚ
16' Τρίποντο ΑΕΚ Ταπούτος (32-33)
Μπροστά ο "Δικέφαλος" που δεν τα παρατάει και κάνει σερί 1-8
17' Δίποντο ΑΕΚ Χατζής (32-35)
17' Δίποντο ΑΕΚ Μπράιαντ (32-37)
Σερί 1-12 για τον Δικέφαλο
17' Δύο βολές Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (34-37)
18' Τρίποντο ΑΕΚ Χατζής (34-40)
18' Δίποντο ΑΕΚ Ταπούτος (34-42)
19' Δύο βολές Παναθηναϊκός Περπέρογλου (36-42)
19' Καλάθι και φάουλ Παναθηναϊκός Τσαρτσαρής (39-42)
Ανύπαρκτο φάουλ έδωσαν εδώ οι διαιτητές αφού ο Ταπούτος δέχθηκε αγκωνιά
19' Δίποντο ΑΕΚ Μπράιαντ (39-44)
20' Δίποντο ΑΕΚ Μπράιαντ (40-46)
20' Λήξη ημιχρόνου 40-46
Πολύ καλή στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ που έχει σκοράρει 46 πόντους μέσα στο ΟΑΚΑ και δείχνει να εκμεταλλεύεται άριστα την κούραση του Παναθηναϊκού
21' Έναρξη 3ης περιόδου
21' Δίποντο ΑΕΚ Νέμεθ (40-48)
22' Δίποντο Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (42-48)
23' Τρίποντο Παναθηναϊκός Φώτσης (45-48)
23' Δίποντο ΑΕΚ Μπράιαντ (45-50)
24' Δίποντο Παναθηναϊκός Φώτσης (47-50)
25' Δίποντο ΑΕΚ Τόμπσον (47-52)
26' Δίποντο ΑΕΚ Δορκοφίκης (47-54)
26' Τρίποντο Παναθηναϊκός Χατζηβρέττας (50-54)
27' Τρίποντο ΑΕΚ Παπανικολάου (50-57)
28' Δίποντο Παναθηναϊκός (52-57)
28' Δύο βολές Παναθηναϊκός Γιασικεβίτσιους (54-57)
28' Δίποντο ΑΕΚ Μπράιαντ (54-59)
29' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (56-59)
29' Δύο βολές ΑΕΚ Ταπούτος (56-61)
30' Δύο βολές Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (58-61)
30' Δίποντο Παναθηναϊκός Γιασικεβίτσιους (60-61)
30' Λήξη 4ης περιόδου 60-61
Παραμένει μπροστά η ΑΕΚ που αντέχει στην πίεση
31' Έναρξη 4ης περιόδου
31' Δίποντο Παναθηναϊκός Περπέρογλου (62-61)
32' Δίποντο ΑΕΚ Τόμπσον (62-63)
33' Δίποντο Παναθηναϊκός Φώτσης (64-63)
33' Τρίποντο ΑΕΚ Ταπούτος (64-66)
34' Δίποντο Παναθηναϊκός Γιασικεβίτσιους (66-66)
34' Δίποντο ΑΕΚ Μπράιαντ (66-68)
34' Τρίποντο Παναθηναϊκός Γιασικεβίτσιους (69-68)
35' Τάιμ-άουτ Παναθηναϊκός Ομπράντοβιτς
35' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (71-68)
36' Τρίποντο ΑΕΚ Παπανικολάου (71-71)
36' Δίποντο Παναθηναϊκός Πέκοβιτς (73-71)
37' Τρίποντο ΑΕΚ Παπανικολάου (73-74)
37' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (75-74)
38' Τάιμ-άουτ ΑΕΚ Φλεβαράκης
38' Δύο βολές Παναθηναϊκός Μπατίστ (77-74)
38' Τρίποντο Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (80-74)
39' Δίποντο Παναθηναϊκός Πέκοβιτς (82-74)
39' Τρίποντο ΑΕΚ Παπανικολάου (82-77)
40' Δύο βολές Παναθηναϊκός Μπατίστ (84-77)
40' Δίποντο ΑΕΚ Μπράιαντ (84-79)
40' Τρίποντο ΑΕΚ Παπανικολάου (84-82)
Στους 21 πόντους φτάνει ο Έλληνας φόργουορντ
40' Δύο βολές Παναθηναϊκός Γιασικεβίτσιους (86-82)
40' Λήξη αγώνα 86-82
Παρά το γεγονός ότι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν πίσω στο σκορ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 86-82 απέναντι στη μαχητική ΑΕΚ











































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ