ELITE LEAGUE

Παναγιώτης Παγώνης: Ποιος είναι ο 17χρονος του Μίλωνα που έλαμψε στο ANGT της EuroLeague και ξεχώρισε με την Εθνική Εφήβων στη Γερμανία

Παναγιώτης Παγώνης: Ποιος είναι ο 17χρονος του Μίλωνα που έλαμψε στο ANGT της EuroLeague και ξεχώρισε με την Εθνική Εφήβων στη Γερμανία
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME

Ο Παναγιώτης Παγώνης (17 χρόνων, 2.04 μέτρα) αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, όντας ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο πρότζεκτ για τον Μίλωνα, με τον 17χρονο να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του με την Εθνική Εφήβων και την επίλεκτη ομάδα του ANGT της EuroLeague. Ο Παγώνης μίλησε στο SPORT24, όπου ξετύλιξε το κουβάρι των σκέψεών του για το παρόν και τις φιλοδοξίες του.

Πειστικές εμφανίσεις με την Εθνική Εφήβων, εξαιρετικές επιδόσεις με την επίλεκτη ομάδα του ANGT της EuroLeague. Ποιος είναι ο Παναγιώτης Παγώνης, που σε ηλικία 17 ετών αποτελεί ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα πρότζεκτ του ελληνικού μπάσκετ, που φορά τη φανέλα του Μίλωνα στην Elite League.

Το SPORT24 συνάντησε τον Παναγιώτη Παγώνη (17 χρόνων, 2.04 μέτρα) στο κλειστό της ομάδας της Νέας Σμύρνης και ο νεαρός φόργουορντ μίλησε για τους στόχους, τις φιλοδοξίες και τα όνειρά του, μένοντας παράλληλα προσγειωμένος, έχοντας επίγνωση της δουλειάς που χρειάζεται να ρίξει για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Στο Adidas Next Generataion Tournament της EuroLeague, ο ταλαντούχος φόργουορντ αγωνίστηκε με την επίλεκτη ομάδα της διοργάνωσης, όπου διακρίθηκε για τις εμφανίσεις του. Ο Παγώνης πάτησε παρκέ σε τέσσερα παιχνίδια, όπου μέτρησε κατά μέσο όρο 14 πόντους, 6.5 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Λίγο αργότερα, ακολούθησε η κλήση του στην Εθνική Εφήβων, την οποία ακολούθησε στο τουρνουά "Άλμπερτ Σβάιτσερ" στη Γερμανία. Οι επιδόσεις του, ούτε εκεί πέρασαν απαρατήρητες, με τον 17χρονο φόργουορντ να είναι σταθερά μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Η σεζόν έχει πάει τρομερά για μένα

Η φετινή σεζόν κυλάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον ίδιο, κάνοντας το βήμα για την Elite League, με τον Μίλωνα να του δίνει ψήφο εμπιστοσύνης...

"Η σεζόν φέτος έχει πάει τρομερά για μένα. Η μεταγραφή μου στον Μίλωνα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ για την βελτίωσή μου και τους ευχαριστώ όλους εδώ πέρα που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία.

Από τον κόουτς Καραγιάννη που έχει φύγει αυτή τη στιγμή, μέχρι τον κόουτς Κουρή που είναι τώρα εδώ πέρα και τους βοηθούς, αλλά και τον κόουτς Παπαδάτο στο εφηβικό. Όλοι αυτοί με έχουν βοηθήσει να κάνω αυτό το μεγάλο step up και να συνεχίσω να δουλεύω" ήταν τα λόγια του Παγώνη σχετικά με το πώς βιώνει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

"Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει βελτίωση σε ό,τι κάνει ο κάθε αθλητής. Έτσι και για μένα, από την πρώτη στιγμή που έχω έρθει εδώ πέρα μέχρι σήμερα έχω δει βελτίωση στον εαυτό μου και αυτό είναι που θα μου δώσει το κίνητρο να δουλεύω παραπάνω το καλοκαίρι τώρα που θα έρθει, πρώτα ο Θεός, για να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται".

Πολύ τιμητικό να καλούμαι στην μικτή Ευρώπης

Η κλήση του στην επίλεκτη ομάδα του Adidas Next Generation Tournament ήταν αναμφίβολα κάτι πολύ τιμητικό, με τον νεαρό φόργουορντ να σχολιάζει την εμπειρία του από τη διοργάνωση...

"Προφανώς είναι κάτι πολύ τιμητικό που καλούμαι στη μικτή Ευρώπης θεωρητικά. Είναι οι καλύτεροι παίκτες που συμμετέχουν σε αυτό το τουρνουά. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα δουλειάς και όλα αυτά για κάθε αθλητή είναι πράγματα που θα τα θυμάται στη ζωή του. Είδα σε τι επίπεδο ήμουν σε σχέση με τα άλλα παιδιά εκεί πέρα, γιατί εντάξει εδω στην Ελλάδα κάθε μέρα το βλέπω που βρίσκομαι. Έτσι μου δόθηκε μία ευκαιρία να δω που βρίσκομαι με τα παιδιά του εξωτερικού".

Ο Παγώνης βρίσκεται σε ηλικία 17 ετών και όπως είναι λογικό οι φιλοδοξίες του είναι υψηλές. Παρόλα αυτά, παραμένει προσγειωμένος, δείχνοντας ότι ο μόνος τρόπος να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο είναι η δουλειά...

"Προσπαθώ κάθε μέρα να με έχει καλά ο Θεός να είμαι στα γήπεδα. Από εκεί ξεκινούν όλα, από το πόση ώρα περνά ο κάθε αθλητής στο γήπεδο και όσο ψηλότερα φτάσω θα είναι τιμή για μένα".

Δυνατό μου σημείο το σουτ

Τα χαρακτηριστικά του φανερώνουν ότι πρόκειται για έναν παίκτη με προδιαγραφές για να πετύχει, καθώς είναι ένας φόργουορντ ύψους 2μ04 με πολύ καλό μακρινό σουτ. Κάτι το οποίο, συνειδητοποιεί και ο ίδιος πως είναι το δυνατό του σημείο...

"Θεωρώ ότι το δυνατό μου σημείο είναι το σουτ. Έχω δώσει πάρα πολύ έμφαση στο σουτ μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι ένα μειονέκτημά μου είναι η αθλητικότητά μου. Θεωρώ ότι λόγω του ύψους μου έχω μείνει πίσω σε αθλητικότητα και αυτό είναι που δουλεύω όλα τα χρόνια και θα συνεχίσω να δουλεύω. Να γίνω όσο πιο αθλητικός γίνεται γιατί στο μπάσκετ πλέον πρέπει να είσαι πρώτα καλός αθλητής και μετά αν έχεις το ταλέντο να μπορέσεις να βελτιώσεις και τα άλλα".

Προσπαθώ να παίρνω πράγματα από όλους τους παίκτες

Πολλά παιδιά στην ηλικία του έχουν πρότυπα κάποιους αθλητές και προσπαθούν να τους μοιάσουν. Όχι όμως ο Παναγιώτης Παγώνης, ο οποίος προσπαθεί να παρατηρηεί και να παίρνει στοιχεία από το παιχνίδι αρκετών παικτών...

"Η αλήθεια είναι ότι κάποιον συγκεκριμένα δεν έχω σαν είδωλο. Προσπαθώ να παίρνω πράγματα από όλους τους παίκτες που παίζουν αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι είναι και το πιο σωστό αυτό. Πολλοί έχουν κάποιο συγκεκριμένο είδωλο, αλλά εγώ δεν είμαι τέτοιος. Προσπαθώ να κοιτάω τον κάθε αθλητή, να παίρνω κινήσεις, να παίρνω τη νοοτροπία τους, γιατί η νοοτροπία είναι που τους έχει βοηθήσει να πετύχουν".

Ο Παγώνης έχει κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας του Μίλωνα και αναμφίβολα ο πρώτος χρονικά στόχος είναι η αύξηση του χρόνου του και η καθιέρωσή του στην ομάδα που φέτος αγωνίζεται στην Elite League.

"Η αλήθεια είναι ότι φέτος είμαι εδώ στον Μίλωνα. Με ενδιαφέρει το τώρα αυτή τη στιγμή, δεν κοιτάω το μέλλον. Κοιτάω να κλείσω τη σεζόν όσο καλύτερα γίνεται, να πάρω όσα παιχνίδια γίνεται περισσότερο, να βελτιώνομαι μέσα από την προπόνηση που είμαι μαζί εδώ με όλα τα παιδιά. Αυτοί με βελτιώνουν κάθε μέρα, αυτό είναι που με νοιάζει αυτή τη στιγμή και όταν τελειώσει η σεζόν θα κάνουμε μία σούμα για το τι έγινε φέτος και θα κοιτάξουμε και τα επόμενα χρόνια" ήταν τα λόγια του 17χρονου φόργουορντ.

Η Εθνική είναι τιμή για κάθε αθλητή

Η κλήση στην Εθνική Εφήβων είναι σίγουρα μία μεγάλη τιμή για κάθε αθλητή. Ο Παγώνης φόρεσε το εθνόσημο με την Εθνική Εφήβων και έχει ακόμη χρόνο για εκείνη των ανδρών...

"Έχω χρόνο για την Εθνική Ανδρών. Ό,τι Εθνική είναι, είναι τιμή για κάθε αθλητή. Θα πρέπει να εκπροσωπήσουμε το εθνόσημο όσο δεν πάει. Θα πρέπει να ματώσουμε για αυτή τη φανέλα. Πιστεύω ότι αν μπαίνει ο καθένας για τη φανέλα να ιδρώσει και να πεινάει για τη νίκη, θα δούμε ωραία πράγματα ακόμη και στην Εφήβων".

TAGS ELITE LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΗ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ