VTB LEAGUE

Πάμε... Παγκόσμιο!

Πάμε... Παγκόσμιο!
INTIME SPORTS

Η Ρωσία αύξησε μεν, τη δωρεά προς τη FIBA (800.000 ευρώ), αλλά το σκάνδαλο με τις εκλογές στην ομοσπονδία φαίνεται να της στοιχίζει τη wild card. Η Ελλάδα είναι πια το φαβορί, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι Ιταλοί.

Η sport-express.ru ενημέρωσε προ ολίγου πως κατά 99.9% η Ρωσία δεν θα λάβει wild card για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Ο συντάκτης επικαλείται πηγές στη FIBA, που φυσικά δεν επιβεβαιώνει, μηδέ διαψεύδει κάτι.

Όπως έγραψε ο ρεπόρτερ Vladimir Mozhaytsev " παρ' ότι η Ρωσία αύξησε τη "δωρεά" προς τη FIBA, από 500 σε 800.000 ευρώ, όχι μόνο δεν θεωρείται σίγουρη η νίκη της, στη διεκδίκηση των wild cards, αλλά το πιθανότερο είναι να μείνουμε εκτός Παγκοσμίου. Η αιτία θα είναι η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου, περί παράνομων ενεργειών κατά τις τελευταίες εκλογές της ρωσικής ομοσπονδίας".

Συμπληρώνει πως η παγκόσμια ομοσπονδία ζήτησε στοιχεία από αυτήν την υπόθεση και είναι ενήμερη για την υποκλοπή των συζητήσεων που είχαν οι Σεργκέι Τσερνόφ (πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας) και Αντρέι Βατούτιν (αφεντικό της ΤΣΣΚΑ). Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύσταση που είχε να κάνει η FIBA στους Ρώσους ήταν πρώτα να τακτοποιήσουν τα θέματα που έχουν μέσα στο "σπίτι" τους και μετά να ασχοληθούν με διεθνείς σχέσεις.

Κατόπιν τούτου, οι υποψήφιοι της Ευρώπης για τις wild cards έγιναν έξι (Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Ισραήλ και Φινλανδία)... οι εξής πέντε, αν πιστέψουμε τα όσα είχε να καταγγείλει ο Σιμόνε Πιανιτζάνι στη Gazzetta dello Sport. Τι είπε ο ομοσπονδιακός κόουτς των "ατζούρι"; Πως " είναι άδικο να παίρνει wild card ομάδα την οποία νικήσαμε στα γήπεδα της Σλοβενίας, αντί ημών". Αυτό που παρέλειψε να πει ήταν ότι οι γείτονες έχουν ήδη πάρει μια wild card, για το Παγκόσμιο της Ιαπωνίας, το 2006. Εμείς όχι. Αυτός είναι και ο λόγος που ο αντιπρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζάνι Πετρούτσι είπε " οι πιθανότητες μας είναι 10%", ενημερώνοντας ότι " υπάρχουν έθνη με μεγάλη παράδοση που έχουν αιτηθεί wild card και εμείς έχουμε ήδη πάρει μία. Η Ελλάδα όχι".

Με αυτά και με αυτά, αντιλαμβάνεστε πως είμαστε το απόλυτο φαβορί, μαζί με την Τουρκία, με την ΕΟΚ να κρατά... χαμηλά την μπάλα και να θεωρεί ως το μόνο θέμα το οικονομικό, έχοντας κάνει όσα χρειάζονται για όλους τους άλλους τομείς.

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ