ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Οι ομάδες που έχουν προκριθεί και το γήπεδο των 55.000 θεατών

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Οι ομάδες που έχουν προκριθεί και το γήπεδο των 55.000 θεατών
FIBA

Τις 17 από τις 32 ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 γνωρίζουμε από το βράδυ της Δευτέρας (14/11), με την Ελλάδα να βρίσκεται ανάμεσά τους, για ένα ακόμα μεγάλο τουρνουά που αυτή τη φορά θα ολοκληρωθεί σε γήπεδο 55.000 θεατών.

Η Ελλάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων το βράδυ της Δευτέρας (14/11), νίκησε στο Βέλγιο και δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της προκριματικής φάσης, κλείδωσε και μαθηματικά τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 που θα διεξαχθεί σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε τις 17 από τις 32 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο μεγάλο τουρνουά, με τις εννέα από αυτές να προέρχονται από την Ευρώπη καθώς πέρα από την Ελλάδα, τη Δευτέρα "καθάρισαν" επίσης η Ιταλία, η Σλοβενία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Λιθουανία.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο

  • Από την Ευρώπη: Λετονία, Γερμανία, Φινλανδία, Ιταλία, Σλοβενία, Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Λιθουανία
  • Από την Αμερική: Καναδάς
  • Από την Ασία/Ωκεανία: Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Κίνα
  • Από την Αφρική: Ακτή Ελεφαντοστού
  • Ιαπωνία και Φιλιππίνες είναι εκτός διαδικασίας πρόκρισης, ως διοργανώτριες χώρες.

Το Μουντομπάσκετ του 2023 θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου σε τρεις χώρες. Στις Φιλιππίνες, στην Ιαπωνία και στην Ινδονησία. Η κλήρωση των ομίλων θα γίνει μετά από την ολοκλήρωση της προκριματικής διαδικασίας.

Α' Φάση: Στις Φιλιππίνες θα γίνουν οι όμιλοι A - B (Μανίλα, Μόα Αρένα) και C - D (Μανίλα, Αρανέτα - Κολίζιουμ). Στην Ιαπωνία θα γίνουν οι όμιλοι E - F (Οκινάουα, Οκινάουα Αρένα). Στην Ινδονησία θα γίνουν οι όμιλοι G - H (Τζακάρτα, Ιντονίζια Αρένα).

Β' Φάση (οι ομάδες κουβαλούν τα αποτελέσματά τους και παίζουν 2 αγώνες): Το Group I (1ος και 2ος Group A και 1ος και 2ος Group B) θα γίνει στη Μόα Αρένα της Μανίλα. Το Group J (1ος και 2ος Group C και 1ος και 2ος Group D) θα γίνει στο Αρανέτα Κολίζιουμ της Μανίλα. Το Group K (1ος και 2ος Group E και 1ος και 2ος Group F) θα γίνει στην Οκινάουα Αρένα της Οκινάουα. Το Group L (1ος και 2ος Group G και 1ος και 2ος Group H) θα γίνει στην Ιντονίζια Αρένα της Τζακάρτα.

Προημιτελικοί, ημιτελικοί, αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8, μικρός τελικός και τελικός θα γίνουν όλοι στη Φίλιπιν Αρένα, ένα εξωπραγματικό γήπεδο 55.000 θεατών από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ