ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Με Νέντοβιτς και Μίτσιτς οι κλήσεις της Σερβίας για τα παράθυρα με Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Με Νέντοβιτς και Μίτσιτς οι κλήσεις της Σερβίας για τα παράθυρα με Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία
FIBA

Με την Ελλάδα, εκτός και τη Μεγάλη Βρετανία, εντός, θα παίξει η Σερβία στα δύο τελευταία ματς των παραθύρων για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Οι παίκτες που κλήθηκαν και αυτό που χρειάζεται η ομάδα για την πρόκριση.

Ένα εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 αναζητά η Σερβία, η οποία στο τελευταίο προκριματικό παράθυρο θα τεθεί αντιμέτωπη με την Εθνική Ελλάδας στα Λιόσια (24/02), αλλά και με τη Μεγάλη Βρετανία (27/02) στην έδρα της. Οι πλάβι χρειάζονται μία νίκη σε αυτά τα δύο ματς ή μια ήττα του Βελγίου για να προκριθούν στη μεγάλη διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς κάλεσε σε πρώτη φάση 23 παίκτες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται μεγάλα ονόματα όπως οι Νεμάνια Νέντοβιτς, Βασίλιε Μίτσιτς, αλλά και οι Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς του Προμηθέα Πάτρας και Αλέξα Ραντάνοβ του Περιστερίου bwin.

Αναλυτικά οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι εξής: Ντανίλο Άντζουσιτς, Αλέξα Αβράμοβιτς, Ντούσαν Μπέσλατς, Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς, Ντέγιαν Νταβιντόβατς, Όγκνιεν Ντόμπριτς, Νίκολα Τζούρισιτς, Μάρκο Γιάγκοντιτς-Κουρίτζα, Όγκνιεν Γιάραμαζ, Μάρκο Γιέρεμιτς, Στέφαν Γιόβιτς, Βασίλιε Μίτσιτς, Ντούσαν Μίλετιτς, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Λούκα Μίτροβιτς, Νεμάνια Νέντοβιτς, Μάρκο Πεκάρσκι, Φιλίπ Πετρούσεβ, Αλέξα Ραντάνοβ, Ντούσαν Ρίστιτς, Μπόρισα Σίμανιτς, Ούρος Τριφούνοβιτς, Αλέξα Ουσκόκοβιτς.

Οκτώ παίκτες εξ'αυτών αγωνίζονται σε ομάδες της EuroLeague, οπότε μένει να φανεί πόσοι και ποιοι από αυτούς θα μπορέσουν να δώσουν το παρών. Πρόκειται για τους Νέντοβιτς, Μίτροβοτς, Πετρούσεβ και Ντόμπριτς του Ερυθρού Αστέρα, τους Αβράμοβιτς και Άντζουσιτς της Παρτίζαν, τον Μίτσιτς της Εφές, και τον Γιάραμαζ της Μπάγερν.

Να σημειώσουμε ότι στις 23 Φεβρουαρίου η Παρτίζαν υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε για την 25η αγωνιστική της EuroLeague, ενώ ο Αστέρας θα παίξει στο Βελιγράδι στις 24/02 (την ίδια ημέρα με το Ελλάδα - Σερβία) με την Άλμπα. Εκείνη την ημέρα αγωνίζεται και η Εφές με τη Βιλερμπάν στο Αστρομπάλ. Το παιχνίδι της Μπάγερν είναι στις 23 Φεβρουαρίου στο Τελ Αβίβ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ MUNDOBASKET 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ