MUNDOBASKET 2023

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, Λιθουανία: Φόβοι ότι θα παραταχθούν χωρίς Γκριγκόνις, Γκιεντράιτις και Λεκαβίτσιους

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, Λιθουανία: Φόβοι ότι θα παραταχθούν χωρίς Γκριγκόνις, Γκιεντράιτις και Λεκαβίτσιους
FIBA

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 απέχει ακόμα αρκετους μήνες, ωστόσο ήδη στην Λιθουανία υπάρχει ανησυχία, με δημοσίευμα να αναφέρει ότι στην "Λιέτουβα" φοβούνται ότι μία σειρά από σημαντικούς παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των Γκριγκόνις και Γκιεντράιτις, δεν θα ενισχύσουν την ομάδα. Η Ελλάδα βρίσκει στην 2η φάση τους Λιθουανούς.

Η Λιθουανία έχει βλέψεις ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, που πηγάζουν κυρίως στο δίδυμο των Ντομάντας Σαμπόνις και Γιόνας Βαλαντσιούνας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του "basketnews.com" όμως, υπάρχει φόβος ότι ενδεχομένως η ομάδα να παραταχθεί με σημαντικές απουσίες, κάτι που έχει σημασία για την δική μας Εθνική Ανδρών, αφού ο όμιλός της διασταυρώνεται με αυτόν της Λιθουανίας στην 2η φάση των ομίλων.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, στην Λιθουανία υπάρχει ο φόβος ότι δεν θα ενισχύσουν την ομάδα οι Μάριους Γκριγκόνις (Παναθηναϊκός), Ρόκας Γκιεντράιτις (Μπασκόνια) και Λούκας Λεκαβίτσιους (Ζάλγκιρις). Παράλληλα δεδομένα εκτός έχει τεθεί ο Μαρτίνας Έχοντας της Ρίτας (τραυματίας), είναι πιθανό να τεθεί εκτός - για δεύτερη σερί διοργάνωση - και ο Εντγκάρας Ουλάνοβας της Ζάλγκιρις.

Υπενθυμίζεται ότι η Λιθουανία κληρώθηκε στον 4ο Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μαζί με Μαυροβούνιο, Μεξικό και Αίγυπτο.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ