NBA

Ουντόκα ο εκλεκτός των Σέλτικς για την θέση του προπονητή

Ο Ίμε Ουντόκα την περίοδο που εργαζόταν ως ασίσταντ κόουτς στους Σπερς
Ο Ίμε Ουντόκα την περίοδο που εργαζόταν ως ασίσταντ κόουτς στους Σπερς Ⓒ 2015 HANNAH FOSLIEN/ ASSOCIATED PRESS

Ο Ίμε Ουντόκα θα είναι όπως όλα δείχνουν ο αντικαταστάτης του Μπραντ Στίβενς στον πάγκο των Σέλτικς, με αμερικανικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο Ίμε Ουντόκα θα έχει επιτέλους την πρώτη του ευκαιρία σε πάγκο ομάδας του ΝΒΑ, αφού σύμφωνα με το ESPN θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Σέλτικς.

Ο Ουντόκα θεωρείται εδώ και χρόνια ένας εκ των κορυφαίων ασίσταντ κόουτς στο ΝΒΑ, έχοντας δουλέψει εφτά σεζόν στο πλευρό του Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σπερς και δύο σεζόν ως ασίσταντ του Μπρετ Μπράουν στους Σίξερς, ενώ φέτος ήταν βοηθός του Στιβ Νας στους Νετς. Έπειτα από μία 10ετία λοιπόν, ο άλλοτε αμυντικός σπεσιαλίστας ως παίκτης (με εμπειρία 316 αγώνων στο ΝΒΑ) θα πάρει την πρώτη του ευκαιρία.

Ο Ουντόκα θα αντικαταστήσει τον Μπραντ Στίβενς, ο οποίος πριν μερικές ημέρες αναβαθμίστηκε από προπονητής σε Πρόεδρο των Σέλτικς. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ESPN, σημαντικό ρόλο στην απόφαση των Σέλτικς έπαιξε η άποψη του Τζέισον Τέιτουμ για τον Ουντόκα, αφού οι δυο τους συνεργάστηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 στην Κίνα, με τον νυν τεχνικό των Σέλτικς να είναι στο τεχνικό επιτελείο της Team USA εκείνη την περίοδο.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ