ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Όταν Κασιμίρο και ΜακΚίσικ είχαν κοντραριστεί στην Γκραν Κανάρια το 2017

Ο ΜακΚίσικ από αγώνα του Ολυμπιακού για τη Euroleague με την Ρεάλ Μαδρίτης | 2 Απριλίου 2021
Ο ΜακΚίσικ από αγώνα του Ολυμπιακού για τη Euroleague με την Ρεάλ Μαδρίτης | 2 Απριλίου 2021 EUROKINISSI

Ο νέος προπονητής του Προμηθέα Πατρών, Λουίς Κασιμίρο, είχε κοντραριστεί το 2017 με τον ΜακΚίσικ τον οποίο θα βρει ως αντίπαλο του στον Ολυμπιακό με τον Αμερικανό να δηλώνει πως δεν θέλει να παίξει ξανά για αυτόν.

Ο Λουίς Κασιμίρο είναι από το απόγευμα της Πέμπτης (8/7) και επίσημα ο νέος προπονητής του Προμηθέα με την ομάδα της Πάτρας να προχωράει στην πρόσληψη του Ισπανού τεχνικού ο οποίος φημίζεται για την πειθαρχία και την τήρηση όσων ζητά εντός παρκέ.

Πριν από τέσσερα χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2017 όντας στον πάγκο της Γκραν Κανάρια είχε έρθει σε σύγκρουση με τον Σακίλ ΜακΚίσικ τον οποίο θα βρει απέναντι του στον Ολυμπιακό με τον γκαρντ των "ερυθρόλευκων" τότε ν' απευθύνει έκκληση για βοήθεια, διότι όπως είχε γράψει χαρακτηριστικά "το παιχνίδι μου βρίσκεται σε κίνδυνο".

Ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού έγραφε στο twitter του στις 4 Δεκεμβρίου του 2017 ότι "Θα προτιμούσα να κάθομαι σπίτι για το υπόλοιπο της ζωής μου από το να παίζω γι' αυτόν τον προπονητή (σ.σ. Κασιμίρο)", με συνέπεια ο Αμερικανός να κληθεί σε απολογία και να λυθεί το συμβόλαιό του δύο ημέρες αργότερα.

Ο Κασιμίρο με δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου της Γκραν Κανάρια που είχε ακολουθήσει είχε πει για το συγκεκριμένο θέμα και την κόντρα του με τον ΜακΚίσικ:

"Μιλάμε για έναν παίκτη που έχει ξεκινήσει σε 13 από τα 16 παιχνίδια που έχουμε μεταξύ της Liga Endesa και του Eurocup, με 17 λεπτά κατά μέσο όρο, όταν ο παίκτης που ενεργεί περισσότερο στην ομάδα μας δεν φτάνει το 23. Από την πρώτη στιγμή είναι ότι προσπάθησε να τον βοηθήσει να αξιοποιήσει στο έπακρο το κλαμπ, όπως και οι υπόλοιποι".

Και πρόσθεσε για την επίθεση που είχε δεχτεί: "Είναι ένα αγόρι που δεν έχει προκαλέσει προβλήματα στην προπόνηση και έχει εργαστεί καλά, αν και πιθανώς δεν έχει προσαρμοστεί τόσο καλά στη φιλοσοφία του παιχνιδιού και των ρόλων μας στην ομάδα. Νομίζω ότι αυτό οδήγησε σε μια απογοήτευση που έχει διοχετεύσει στα κοινωνικά δίκτυα, η οποία δεν είναι το καλύτερο πράγμα να κάνει".

Αναφορικά με την επιθετική στάση είχε αποδοθεί στον Κασιμίρο ο Ισπανός προπονητής είχε τονίσει πως ο ΜακΚίσικ έκανε λόγο για ένα ματς στην Αγία Πετρούπολη όπου υπήρχε μια λεκτική ένταση όταν ΜακΚίσικ αποφάσισε να σηκωθεί με τον Κασιμίρο να του λέει πως το τάιμ άουτ δεν είχε τελειώσει.

Ο προπονητής της Γκραν Κανάρια αποκάλυψε, εν πάση περιπτώσει, ότι έχει καθαρή τη συνείδηση του: "Έχω κοιμηθεί πολύ καλά και πολύ ήρεμα, γιατί προσπαθώ πάντα να κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Οι παίκτες μου γνωρίζουν ότι το επίπεδο της ζήτησης είναι υψηλό, αλλά πάντα σε επαγγελματικό επίπεδο, και ότι ποτέ, και οι παίκτες και οι πρώην παίκτες μου είναι εκεί για να το πουν, πως έχω σεβαστεί όλους αυτά τα 30 χρόνια που είμαι στο μπάσκετ".

Και είχε ολοκληρώσει τις δηλώσεις του λέγοντας: αθιά κάτω τον συγχωρώ, γιατί είναι προϊόν απογοήτευσης. Προσπάθησε να κάνει πράγματα, αλλά δεν τα κατάφερε, γιατί αυτό το πρωτάθλημα είναι περίπλοκο σε τακτικό επίπεδο".

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ