NBA

Οσμή σκανδάλου στο NBA: Παίκτης των Τορόντο Ράπτορς ερευνάται για ύποπτο στοιχηματισμό

Οσμή σκανδάλου στο NBA: Παίκτης των Τορόντο Ράπτορς ερευνάται για ύποπτο στοιχηματισμό
2024 AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Στο στόχαστρο του NBA μπήκε ο Τζόντεϊ Πόρτερ των Τορόντο Ράπτορς, μετά από δύο "ύποπτες" ενέργειες σε αγώνες της ομάδας του Καναδά.

Το όνομα του Τζόντεϊ Πόρτερ είναι άγνωστο ακόμη και στους περισσότερους από τους... σκληροπυρηνικούς οπαδούς του NBA. Ήταν, για την ακρίβεια, καθώς σε ρεπορτάζ του στο ESPN ο Έιντριαν Βοϊναρόβσκι αποκάλυψε ότι ο 24χρονος ύψους 2μ.11 ψηλός ερευνάται από τη Λίγκα μετά από δύο περιστατικά που οδήγησαν σε ενεργοποίηση συστημάτων εταιρειών στοιχηματισμού για ύποπτη δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Woj, δύο συγκεκριμένα ματς έχουν μπει στο μικροσκόπιο του NBA. Στον αγώνα των Ράπτορς με τους Κλίπερς (26/1) τα lines του Πόρτερ ήταν στους 5,5 πόντους, στα 4,5 ριμπάουντ, στη 1,5 ασίστ και στο 0,5 τρίποντο. Ο νεαρός ψηλός έπαιξε μόλις τέσσερα λεπτά και αποχώρησε επικαλούμενος τραυματισμό στο μάτι, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να σκοράρει, κατ' επέκταση να μη βάλει τρίποντο, να μαζέψει τρία ριμπάουντ και να δώσει μία ασίστ. 4/4 under δηλαδή.

Στον αγώνα με τους Σανς (20/3) ο Πόρτερ αγωνίστηκε τρία λεπτά και στη συνέχεια επικαλέστηκε ασθένεια, για να μη γυρίσει στην αναμέτρηση. Δεν σκόραρε (0/1 σουτ), πήρε δύο ριμπάουντ και "έβγαλε" και πάλι under στους 7,5 πόντους και στα 5,5 ριμπάουντ. Την επομένη και των δύο αναμετρήσεων, σημαντικές στοιχηματικές εταιρείες ενημέρωσαν τους πελάτες τους ότι τα πονταρίσματα στα under του Πόρτερ ήταν τα μεγαλύτερα που δέχθηκαν σε όλη τη Λίγκα.

Οι Ράπτορς έθεσαν τον Πόρτερ, αδελφό του Μάικλ Πόρτερ των Ντένβερ Νάγκετς, εκτός δράσης για προσωπικούς λόγους στο ματς με τους Γουίζαρντς και τον διατηρούν ανενεργό εν όψει της αναμέτρησης με τους Νετς.

Στη rookie σεζόν του ο 24χρονος ψηλός είχε 2 πόντους και 1.3 ριμπάουντ ανά 4.9 λεπτά σε 11 αγώνες με τους Μέμφις Γκρίζλις, ενώ φέτος μετράει 4.4 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ ανά 13.8 λεπτά σε 26 αγώνες με τους Τορόντο Ράπτορς.

TAGS NBA ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ