ΜΠΑΣΚΕΤ

Ομοιότητες και διαφορές "αιωνίων"!

Ομοιότητες και διαφορές "αιωνίων"!
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις ομοιότητες και τις διαφορές Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες τέσσερις αναμετρήσεις (videos & picts)!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα τεθούν ξανά αντιμέτωποι σε έναν τελικό Κυπέλλου, ο οποίος όπως και οι προηγούμενοι, αν και μοιάζουν ως προς τους διεκδικητές διαφέρουν...

Οι δύο ομάδες έχουν μοιραστεί μέχρι τώρα τους τίτλους. "Πράσινοι" και "κόκκινοι" έχουν προσθέσει από δύο τρόπαια ο καθένας στη συλλογή τους.

Το Sport24.gr, λοιπόν παρουσιάζει τις διαφορές και τις ομοιότητες των δύο στις τελευταίες τέσσερις διαδοχικές φορές που διεκδίκησαν το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και τον φετινό τελικό.

Για τους "πράσινους", πάντως οι... σταθερές είναι περισσότερες, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει διατηρήσει τον ίδιο κορμό τα τελευταία χρόνια. Οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Τσαρτσαρής και Μάικ Μπατίστ έχουν δώσει το "παρών" σε όλες τις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο σε τελικό από το 2008 κι έπειτα, ενώ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους απουσίασε μόνο από τον περυσινό (2011).

Ομοιότητες και διαφορές "αιωνίων"!

Να προσθέσουμε επίσης, ότι στην άκρη του πάγκου, κάθεται ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Δημήτρη Ιτούδης στο πλευρό του.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο μοναδικός, ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει κατακτήσει ισάριθμα Κύπελλα! Ο Έλληνας γκαρντ τις σεζόν 2008 και 2009 αναδείχτηκε Κυπελλούχος με τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια "μετακόμισε" στον Ολυμπιακό, κατακτώντας ακόμα δύο, παρότι στον περυσινό τελικό δεν αγωνίστηκε.

Ο Παναθηναϊκός, όπως είπαμε έχει στον πάγκο του τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όμως ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει στο ενδιάμεσο προπονητή. Στους τελικούς του 2008, 2009 και 2010 στην άκρη του πάγκου ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ενώ την περασμένη σεζόν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των "ερυθρολεύκων" ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Για τον Ολυμπιακό, αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός, από τον οποίο δεν θα βρίσκεται στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ο Μίλος Τεόντοσιτς (αν και δεν είχε αγωνιστεί σε όλους) που την περασμένη σεζόν είχε αναδειχτεί σε πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωση. Εκτός από τον Σέρβο και ο Γιάννης Μπουρούσης θα λείψει για πρώτη φορά από "αιώνιο" τελικό Κυπέλλου μετά την... κοινή επανεμφάνιση των δύο.

Ομοιότητες και διαφορές "αιωνίων"!
INTIME SPORTS

Η φετινή θα είναι η δεύτερη φορά που ο τελικός θα διεξαχθεί τον Μάρτιο. Το 2008 το παιχνίδι έγινε στις 26 του μηνός, το 2009 πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, το 2010 στις 20 Φεβρουαρίου, ενώ πέρυσι στις 15 Μαϊου μετά από αναβολή.

Ο μοναδικός παίκτης που βρίσκεται στο ρόστερ του Ολυμπιακού σε όλους τους τελικούς, χωρίς όμως να έχει αγωνιστεί σε όλους, καθώς ήταν τραυματίας είναι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Ο Έλληνας φόργουορντ έπαιξε σε εκείνους του 2008, 2009, 2010, ενώ δεν αγωνίστηκε στον περυσινό (2011). Αντίθετα, ο Γιώργος Πρίντεζης έχει λείψει μόνο από τον τελικό του 2010.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 79-81 (2008)...

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 70-80 (2009)...

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 64-68 (2010)...

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 68-74 (2011) MVP Μίλος Τεόντοσιτς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ