ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Ζενίτ 88-65: Επιβλητική νίκη στην πρεμιέρα του τουρνουά της Κύπρου με 11 τρίποντα και ασταμάτητο Βεζένκοβ

Οι Βεζένκοφ, Σλούκας, Λαρεντζάκης και Γουόκαπ πανηγυρίζουν στο φιλικό με τη Ζενίτ.
Οι Βεζένκοφ, Σλούκας, Λαρεντζάκης και Γουόκαπ πανηγυρίζουν στο φιλικό με τη Ζενίτ. EUROKINISSI

Επίδειξη δύναμης από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του τουρνουά στη Λευκωσία. Με 19 πόντους από τον Σάσα Βεζένκοβ, που έπαιξε λιγότερα από 25 λεπτά, και 42% έξω από τη γραμμή των 6μ75 η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν άφησε το περιθώριο στη ρωσική Ζενίτ να φανεί απειλητική και έφτασε με τρομερή άνεση στο 88-65.

Ο Ολυμπιακός σημείωσε την πέμπτη νίκη του σε ισάριθμα φιλικά προετοιμασίας. Λογικό είναι ο αριθμός να μην έχει ιδιαίτερη αξία σε μια preseason που δεν μετρούν τόσο τ' αποτελέσματα όσο η ανταπόκριση στο παρκέ. Όταν όμως μια τέτοια επίδοση έχει ως τελευταίο κρίκο το 88-63 επί της "πλούσιας" Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ, στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε η ελληνική ομάδα στο τουρνουά της Κύπρου, τότε εύλογα μπορεί να συμπεράνει κανείς πως η δουλειά που γίνεται αποδίδει σε ικανοποιητικό βαθμό.

Αλήθεια είναι ο Ολυμπιακός έχει ένα πλεονέκτημα: την ομοιογένεια του βασικού κορμού που φέρνει μαζί του από την περυσινή περίοδο. Ναι μεν έχουν αντικατασταθεί κάποιοι παίκτες προκειμένου ν' αναβαθμιστεί το ρόστερ, την ίδια ώρα όμως ο Σλούκας κρατά τα γκέμια, ο Λαρεντζάκης είναι εκεί για να προσφέρει ενέργεια, ο Ζαν-Σαρλ κλείνει τρύπες με τα μακριά άκρα του, ο Μάρτιν έχει μπει γερά στην εξίσωση, αφήνοντας πίσω τον τραυματισμό του, ο Παπανικολάου γύρισε και αναμφίβολα ο Σάσα Βεζένκοβ φροντίζει να κάνει ξεκάθαρα τη διαφορά, παίζοντας και για τον τραυματία Γιώργο Πρίντεζη (που είχε μείνει στην Αθήνα).

Ο Βούλγαρος φόργουορντ αγωνίζεται με τέτοια αυτοπεποίθηση πια που είναι δύσκολο, αν όχι ανέφικτο, να αντιμετωπιστεί από αντίπαλες άμυνες. Ούτε 25 λεπτά δεν χρειάστηκε για ν' αγγίξει το όριο των 19 πόντων, την ίδια στιγμή που μάζεψε 6 ριμπάουντ και έδωσε άλλες τόσες τελικές πάσες. Προφανώς δεν είναι τυχαίο πως με αυτόν στο παρκέ ο Ολυμπιακός κέρδιζε την αντίπαλό του με 29 πόντους όταν οι δύο δεύτεροι στην αντίστοιχη μέτρηση ήταν οι Σλούκας και ΜακΚίσικ με +12!

Ο Βεζένκοβ ήταν που αφύπνισε τους υπόλοιπους μετά το γρήγορο 3-10 της Ζενίτ κι αυτός που ηγήθηκε ως το 47-37 στα μισά της αναμέτρησης, λειτουργώντας σαν πυξίδα που θα οδηγούσε στην επικράτηση. Οι ερυθρόλευκοι άρχιζαν από μέσα προς τα έξω τις επιθέσεις του και φρόντισαν να εμφανίσουν την απαιτούμενη ισορροπία στο παιχνίδι τους προκειμένου να διατηρήσουν το αβαντάζ απέναντι σε μια ομάδα που χωρίς έναν ποιοτικό "άσο" είχε εγκλωβιστεί και έπεφτε διαρκώς σε ατραπούς. Ήταν ένα κομβικό κομμάτι αυτό, διότι η δημιουργία έλειψε τρομερά από το σύνολο του Πασκουάλ, το οποίο τελείωσε το παιχνίδι με 13 τελικές πάσες για 14 λάθη. Αντίθετα οι Πειραιώτες μοίρασαν 22 τελικές, 9 περισσότερες από τις χαμένες μπάλες που ξόδεψαν (13) μέχρι το τέλος ενός αγώνα που κρίθηκε σχετικά νωρίς και στον οποίο έκανε το άτυπο ντεμπούτο του ο Σωτήρης Οικονομόπουλος!.

Φυσικά η ευστοχία κατείχε το δικό της μερίδιο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, γιατί ενόσω οι Πειραιώτες πήραν 33 πόντους από την περιφέρεια, σουτάροντας με ποσοστό 42% πίσω από τη γραμμή, η Ζενίτ εμφάνισε ένα... 5% από μόλις 1/19 προσπάθειες. Το ποσοστό ήταν μια αποτύπωση της ξεκάθαρης υπεροχής της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία την Κυριακή (12/09, 20:15) αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Cosmote Sport 4) σε άλλο ένα ματς με άρωμα Euroleague.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-19, 47-37, 66-49, 88-65

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουόκαπ 5(4 ασίστ), Φαλ 6 (4 ριμπάουντ), Σλούκας 10 (2/4 τρίποντα), Βεζένκοβ 19 (3/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα), Παπανικολάου 3, Ντόρσεϊ 8 (2/3 τρίποντα), Λούντζης 2, , Λαρεντζάκης 7 (1/5 τρίποντα, 3 ασίστ), Οικονομόπουλος, Μάρτιν 13 (5 ριμπάουντ), Ζαν-Σαρλ 8 (1/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Χρηστίδης 2, ΜακΚίσικ 5(1 τρίποντο, 3 ασίστ)

ΖΕΝΙΤ: Λόιντ 8 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Καράσεφ 2, Πόιθρες 13 (5/8 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Μίκι 2, Νέιπιερ 18 (0/4 τρίποντα), Ζαχάροφ, Μπαρόν 2, Κουζμίνσκας 5, Ζούμπκοφ 3 (5 ριμπάουντ), Πονίτκα 4, Φράνκαμπ, Γκουντάιτις 8 (5 ριμπάουντ)

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 16/30 δίποντα, 11/26 τριποντα, 23/28 βολές, 36 ριμπάουντ, 22 ασίστ, 13 λάθη, 6 κλεψίματα, 1 μπλοκ

Τα ομαδικά στατιστικά της Ζενίτ: 21/39 δίποντα, 1/19 τρίποντα, 20/24 βολές, 33 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 14 λάθη, 5 κλεψίματα, 1 μπλοκ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΖΕΝΙΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ