ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ποιος είναι ο Σωτήρης Οικονομόπουλος που κράτησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Ο Σωτήρης Οικονομόπουλος στο Πανελλήνιο Εφήβων
Ο Σωτήρης Οικονομόπουλος στο Πανελλήνιο Εφήβων PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να δώσει στον Σωτήρη Οικονομόπουλο την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στο rotation της νέας σεζόν στον Ολυμπιακό. Το SPORT24 παρουσιάζει τον 18χρονο γκαρντ των ερυθρολεύκων.

Εν αναμονή της απόκτησης ακόμη ενός ξένου στην περιφέρεια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε τη φετινή σεζόν να δώσει την ευκαιρία σε δύο παιδιά από τα τμήματα υποδομής να δοκιμαστούν στις δύσκολες συνθήκες της πρώτης ομάδας.

Ο Ζέιντ Μουόσα και ο Σωτήρης Οικονομόπουλος είναι αυτοί που κέρδισαν την εμπιστοσύνη του έμπειρου τεχνικού για να βρίσκονται στα ενδότερα του Ολυμπιακού το 2021/22, για να διεκδικήσουν (τον όποιο) χρόνο στο rotation -επί της ουσίας κάποια λεπτά συμμετοχής στη Stoiximan Basket League.

Ο πρώτος έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τους "μεγάλους" απέναντι στον Ιωνικό, ο δεύτερος κυκλοφορεί όμως με την αύρα του MVP του Πανελληνίου Εφήβων.

Για τον Ζέιντ Μουόσα έχετε διαβάσει στο SPORT24 τις προηγούμενες ημέρες. Ποιος είναι όμως ο Σωτήρης Οικονομόπουλος, ο οποίος έφτασε κοντά στον δανεισμό στον Τρίτωνα, πριν εν τέλει πάρει την ευκαιρία του με την ερυθρόλευκη φανέλα;

Γεννημένος στις 29 Αυγούστου 2003, ο ύψους 1μ91 παίκτης αγωνίζεται στην περιφέρεια. Κατά βάση ως πόιντ γκαρντ, με τη δυνατότητα όμως να πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής επίσης στο "2".

Το βασικότερο χαρακτηριστικό του έχει να κάνει με την εργατικότητα στο γήπεδο και την αφοσίωση που δείχνει σε αυτό που κάνει. Εξ ου κι η αλματώδης πρόοδος στο "χτίσιμο" του κορμιού του εδώ και μία τριετία, όπως επίσης η βελτίωση σε βασικά κομμάτια του παιχνιδιού του.

Από εκεί και πέρα, πρόκειται για γκαρντ που έχει ως μεγάλο προσόν το σουτ. Είτε σε spot up είτε σε off screen. Γεγονός που αυξάνει τους τρόπους απειλής της αντίπαλης άμυνας και ως εκ τούτου τις προσαρμογές που γίνονται πάνω του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως έχει πρόβλημα στο set, αφού -ως πόιντ γκαρντ, που είναι- διακρίνεται για την ικανότητα στο "διάβασμα" του παιχνιδιού και τις αποφάσεις που παίρνει.

Αν και δεξιόχειρας, αρέσκεται πολύ να πηγαίνει σε διείσδυση με αριστερή ντρίμπλα. Αντίστοιχη είναι η ανθεκτικότητα που παρουσιάζει στο κομμάτι των επαφών, την ώρα της προσπάθειας. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως το κορμί του είναι πάνω από τον μέσο όρο των παιδιών της ηλικίας του, δεν δείχνει σε κανένα επίπεδο να φοβάται την επαφή -γι αυτό άλλωστε πηγαίνει πάνω στους ψηλούς. Τούτο βέβαια δεν σημαίνει πως στο ανδρικό του Ολυμπιακού θα το κάνει με την ίδια άνεση, αφού τα μεγέθη είναι πολύ διαφορετικά. Καταδεικνύει όμως τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το παιχνίδι και την έλλειψη φόβου που έχει.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πίσω μέρος του γηπέδου, είναι πολύ καλός στην πίεση πάνω στην μπάλα. Χρησιμοποιεί τα γρήγορα πόδια του προκειμένου να μένει πάντα μπροστά από τον προσωπικό του αντίπαλο και εν συνεχεία τα χέρια του για να αλλοιώσει/χαλάσει τις γωνίες πάσας. Εξίσου καλός είναι στην ομαδική άμυνα, αφού διαβάζει τις καταστάσεις που δημιουργούνται και έχει ταχύτητα (και ορθότητα) στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τις περιστροφές και τις βοήθειες.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν πρόκειται για έναν αθλητή που έχει τα φόντα να κάνει καριέρα σε υψηλό επίπεδο σε βάθος χρόνου.

Οι ώρες που καταναλώνει άλλωστε στο γήπεδο, σε συνδυασμό με την όρεξη που έχει για να κυνηγήσει τα όνειρά του είναι στοιχεία που μόνο καλό μπορούν να του κάνουν μακροπρόθεσμα.

Το Depth Chart του Ολυμπιακού για το 2021/22
PG: Κώστας Σλούκας, Τόμας Γουόκαπ, Μιχάλης Λούντζης, Σωτήρης Οικονομόπουλος.
SG: Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ζέιντ Μουόσα.
SF: Κώστας Παπανικολάου, Σακίλ ΜακΚίσικ.
PF: Γιώργος Πρίντεζης, Σάσα Βεζένκοβ, Λιβιό Ζαν Σαρλ.
C: Γιουσουφά Φαλ, Χασάν Μάρτιν, Βασίλης Χρηστίδης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ