ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το πλάνο για τους ψηλούς, δεν μένει ο Κώστας Κουφός

Ο Κώστας Κουφός με την φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Κώστας Κουφός με την φανέλα του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Ο Κώστας Κουφός δεν πρόκειται να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, που προχωρά τον σχεδιασμό του δίχως να υπολογίζει στην παρουσία του 32χρονου σέντερ. Ο ρόλος του Λιβιό, η αναβάθμιση Χρηστίδη και η περίπτωση Μήτογλου.

Ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού για την επόμενη σεζόν προχωρά και πλέον είναι ξεκάθαρο ποιοι δεν θα βρίσκονται στο ρόστερ σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Οι Χάρισον, Τζένκινς, Έλις γνώριζαν εξ αρχής ότι δεν θα μείνουν και πλέον είναι σαφές ότι δεν θα ανανεώσει και ο Κώστας Κουφός.

Οι ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να υπογράψουν νέο συμβόλαιο με τον ομογενή σέντερ, παρότι υπήρχε αρχικά σκέψη να παραμείνει αν και εφόσον αποκτηθεί άλλου στυλ σέντερ. Αν δηλαδή ο Ολυμπιακός προχωρούσε στην απόκτηση ακόμα ενός αθλητικού σέντερ σαν τύπου Χάσαν Μάρτιν, τότε είχε πολλές πιθανότητες να συνεχίσει και ο Κουφός.

Όμως από τη στιγμή που επελέγη ο Μουστάφα Φαλ (θα ανακοινωθεί μετά το τέλος του γαλλικού πρωταθλήματος), δεν υπάρχει χώρος για ακόμα ένας "δεινόσαυρο". Ο Ολυμπιακός θα πορευτεί με τον Φαλ και τον Χασάν Μάρτιν, που θα είναι οι δύο βασικοί σέντερ και από εκεί και πέρα θα υπάρχυν τα ειδικά σχήματα.

Ο Λιβιό Σαν Τσαρλ θα παίρνει χρόνο στο "5", ενώ πολλά θα εξαρτηθούν και από τις επόμενες κινήσεις. Αν για παράδειγμα υπάρξει θετική εξέλιξη με έναν παίκτη σαν τον Ντίνο Μήτογλου, θα αλλάξουν και πάλι τα δεδομένα.

Ακόμα άλλωστε είναι Ιούνιος και το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί. Μην ξεχνάμε ότι θα υπάρχει και ο Γιώργος Πρίντεζης που σε χαμηλά σχήματα μπορεί να περνάει κι αυτός στο "5", ενώ στην 15αδα θα βρίσκεται και ο 23χρονος Βασίλης Χρηστίδης, που τα δύο τελευταία χρόνια πήρε χρόνο συμμετοχής με τον Ολυμπιακό Β και δείχνει πως είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ