ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Σε προχωρημένες επαφές με τον γίγαντα Μουστάφα Φαλ της Βιλερμπάν

Ο Μουσταφά Φαλ
Ο Μουσταφά Φαλ EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός αρχίζει να κινείται στο μεταγραφικό παζάρι και βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον γίγαντα Μουστάφα Φαλ (29 χρονών, 2.18 μέτρων) της Βιλερμπάν για την θέση του σέντερ.

Ο Μουστάφα Φαλ (29 χρονών, 2.18 μέτρα) είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Μπαρτζώκα για τον σέντερ που θα πλαισιώσει τον Χασάν Μάρτιν την νέα σεζόν, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Γάλλο.

Ο Γάλλος σέντερ της Βιλερμπάν θεωρητικά δεν ταιριάζει στην φιλοσοφία του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος παραδοσιακά έχει ευέλικτους ψηλούς στο ρόστερ του. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι δεν πρόκειται για τον κλασικό "δεινόσαυρο", σε μία εποχή που τα μεγάλα κορμιά δείχνουν να κυριαρχούν πάλι στην Ευρώπη. Και αυτό γιατί έχει δύο βασικά στοιχεία που αρέσουν στον τεχνικό των "ερυθρόλευκων": Είναι καλός πασέρ (τόσο όταν ποστάρει, όσο και όταν κάνει Short Roll έπειτα από Πικ εν Ρολ), ενώ - σε έναν βαθμό - μπορεί υπό προϋποθέσεις να υποστηρίξει και την άμυνα με αλλαγές, αφού είναι... τεράστιος.

Ο διεθνής με την Γαλλία σέντερ - τις επαφές του οποίου με τους "ερυθρόλευκους" αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα LIVE Sport - την φετινή σεζόν είχε 8.8 πόντους, 5.5 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 0.9 κοψίματα μέσο όρο σε 22 λεπτά συμμετοχής με την Βιλερμπάν, όπου μοιράστηκε την θέση του σέντερ με τον Κεβάριους Χέιζ.

Όπως γίνεται σαφές, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η απόκτηση του Φαλ τότε αυτόματα ότι δεν θα μείνει ο Κώστας Κουφός. Και αυτό γιατί δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να έχει δύο μεγάλα κορμιά στο ρόστερ του, αφού η λογική είναι ότι ο 5ος ψηλός θα μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως πάουερ φόργουορντ όσο και ως σέντερ.

Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Φαλ με την Βιλερμπάν την φετινή σεζόν:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ