ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα δύο "όχι" του Μεσίνα στους ερυθρόλευκους

Ολυμπιακός: Τα δύο "όχι" του Μεσίνα στους ερυθρόλευκους
PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Ο Έτορε Μεσίνα αποκάλυψε στη συνέντευξή του στον Αλέξανδρο Τρίγκα ότι δύο φορές τον προσέγγισε ο Ολυμπιακός και το SPORT24 θυμίζει πότε έγιναν αυτές οι προτάσεις.

Το καλοκαίρι του 2010 ο Ολυμπιακός έψαχνε το διάδοχο του Παναγιώτη Γιαννάκη και τότε δεν χτύπησε μόνο την πόρτα του Ντούσαν Ίβκοβιτς (με τον οποίο προέκυψε συμφωνία εν τέλει), αλλά προσέγγισε και τον Έτορε Μεσίνα.

Ήταν οι μία από τις δύο περιπτώσεις που ανέφερε ο Ιταλός προπονητής στη συνέντευξη που έδωσε στον Αλέξανδρο Τρίγκα.

"Υπήρχε η ευκαιρία να αναλάβω τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μπορούσε να συμβεί γιατί είχα συμβόλαιο. ήταν πολύ ευγενικοί και με προσέγγισαν. Αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις δεσμευόμουν με συμβόλαιο με άλλο σύλλογο", εξήγησε ο τεχνικός της Μεσίνα, που το 2010 είχε συμφωνία σε ισχύ με την Ρεάλ Μαδρίτης, άρα δεν ήταν διαθέσιμος.

Μάλιστα στην πορεία της σεζόν κι ενώ η ομάδα είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στα Playoffs της EuroLeague, ο πολύπειρος προπονητής αποχώρησε από τον πάγκο της "Βασίλισσας". Μία κίνηση που θεωρήθηκε αναπάντεχη κι ανακοινώθηκε από τον ίδιο στις 4 Μαρτίου 2011 -τα ηνία πήρε μέχρι το τέλος εκείνης της σεζόν ο Λελέ Μολίν (ήταν ο άμεσος συνεργάτης του), πριν ξεκινήσει η εποχή του Πάμπλο Λάσο.

Αυτό βέβαια δεν ήταν καθόλου κακό για τον Ολυμπιακό, που συμφώνησε με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς και τη σεζόν 2011-'12 γράφτηκε ιστορία με την κατάκτηση της EuroLeague στην Κωνσταντινούπολη και του πρωταθλήματος μετά από 15 χρόνια.

Η δεύτερη φορά που υπήρξε προσέγγιση, ήταν το καλοκαίρι του 2018, όταν στο στόχαστρο ήταν ο Έτορε Μεσίνα και ο Ντέιβιντ Μπλατ. Και τότε βρισκόταν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τους Σαν Αντόνιο Σπερς και δεν μπορούσε να φύγει για χάρη του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν εν τέλει τον Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά εκείνη η συνεργασία δεν αποδείχθηκε ευεργετική.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ