ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ποιοι είναι οι Παναγιώτης Τσάμης και Βενιαμίν Αμπόση που έκαναν ντεμπούτο στην EuroLeague

Ολυμπιακός: Ποιοι είναι οι Παναγιώτης Τσάμης και Βενιαμίν Αμπόση που έκαναν ντεμπούτο στην EuroLeague
EUROKINISSI

Δύο παιδιά της παραγωγικής διαδικασίας του Ολυμπιακού, ο Παναγιώτης Τσάμης και ο Βενιαμίν Αμπόση, έκαναν ντεμπούτο στην EuroLeague. Ποιοι είναι οι δύο νεαροί ερυθρόλευκοι, το διπλό δελτίο του 20χρονου στον Τρίτωνα.

Ο ένας είναι 20 ετων και 10 μηνών. Ο άλλος 17 ετών και 22 ημερών. Ο Ολυμπιακός έριξε στη μάχη της EuroLeague τον Παναγιώτη Τσάμη και τον Βενιαμίν Αμπόση και μάλιστα ο ένας πέτυχε και το πρώτο του καλάθι.

Η περίπτωση του Τσάμη είναι ιδιαίτερη. Ο 20χρονος έχει διπλό δελτίο και βρίσκεται τούτη τη σεζόν ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Elite League. Αγωνίζεται στον Τρίτωνα και μάλιστα έχει παίξει μέχρι τώρα σε 16 ματς, έχοντας 16:45 λεπτά ανά αγώνα με 6.8 πόντους, 5.4 ριμπάουντ, 1.1 τάπα και 11.13 PIR κατά μέσο όρο.

Ο Τσάμης βρίσκεται όλη την εβδομάδα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Τρίτωνα, αφού κάνει προπόνηση το μεσημέρι με τους ερυθρόλευκους, ακολουθεί όλο το πρόγραμμα κανονικά και το απόγευμα πηγαίνει στο Λόφο του Στρέφη. Το διπλό δελτίο είναι μια διαδικασία που άρχισε φέτος στο ελληνικό μπάσκετ και ένας αθλητής μπορεί να αγωνίζεται σε δύο ομάδες - όχι ίδιας κατηγορίας - ταυτόχρονα. Βέβαια για τον σύλλογο της Elite League είναι κάτι ιδιαίτερο, αφού ανά πάσα ώρα και στιγμή ο Ολυμπιακός μπορεί να καλέσει τον παίκτη και να αφήσει τον Τρίτωνα στα... κρύα του λουτρού.

Είναι βέβαια κάτι που το ξέρει η δεύτερη ομάδα του, το έχει αποδεχθεί και στην τελική είναι κάτι που βολεύει και τον Τσάμη και τον Τρίτωνα, διότι ο ένας παίρνει χρόνο συμμετοχής και η ομάδα έχει έναν παίκτη στο ρόστερ της δίχως ουσιαστικό κόστος.

Ο Τσάμης έχει ύψος 2.05, αγωνίζεται στις θέσεις 4 και 5 και ήταν μέλος της Εθνικής Νέων στο πρόσφατο EuroBasket U20. Έχει περάσει από όλες τις Εθνικές (το 2019 ήταν 4ος με την U18 στον Βόλο) και έπαιξε για δύο σεζόν στην Development Team του Ολυμπιακού στην Α2, αλλά και στην εφηβική ομάδα των ερυθρολεύκων. Άρχισε το μπάσκετ από την Καβάλα το 2012, συνέχισε στον Αστέρα Καβάλας (2013-2018). Στα 16 του πήγε στην ΧΑΝΘ και στη συνέχεια στον Ολυμπιακό. Την περασμένη σεζόν έπαιξε στην Α2 με τον Πανερυθραϊκό και φέτος επέστρεψε στον Ολυμπιακό και παράλληλα με διπλό δελτίο παράλληλα στην Elite League (παλιά Α2).

Αμπόση, από τον Εργοτέλη στον Ολυμπιακό

Ο Βενιαμίν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό στα 14 του από τον Εργοτέλη και έπεσε πάνω στην εποχή της καραντίνας λόγω κορονοϊού. Εκανε ατομικές προπονήσεις και στη συνέχεια έγινε μέλος της ομάδας παίδων των ερυθρολεύκων. Το περασμένο καλοκαίρι έπαιξε με την Εθνική Παίδων στο Eurobasket U16 και το διάστρεμμα που υπέστη ήταν ίσως ένας από τους λόγους που δεν ήρθε ένα μετάλλιο στη διοργάνωση που έγινε στα Σκόπια.

Με ύψος 1μ97 αγωνίζεται στη θέση "3" με προοπτική να πάρει κι άλλο ύψος. Γεννήθηκε στις 16/01/2006 και ουσιαστικά παίζει δύο χρόνια μπάσκετ, όμως είναι ήδη μέλος της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού.

Παράλληλα είναι μέλος της εφηβικής ομάδας των ερυθρολεύκων και μάλιστα το περασμένο Σάββατο έπαιξε στο τουρνουά Rising Stars κόντρα στον Προμηθέα. Είχε 23 πόντους και 14 ριμπάουντ σε 32 λεπτά συμμετοχής, ενώ συνολικά στο τουρνουά που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της ΕΟΚ έχει 10.8 πόντους και 6.5 ριμπάουντ ανά αγώνα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ