ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και το πλάνο του Μπαρτζώκα για την περιφέρεια

Ο Κώστας Σλούκας
Ο Κώστας Σλούκας EUROKINISSI

Νίκολα Μιλουτίνοβ και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος επέστρεψαν στον Ολυμπιακό. Ποιοι παίκτες θα μείνουν στο ΣΕΦ και ποιοι θα φύγουν; Ποιο είναι το πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα για την περιφέρεια; Ο Σπύρος Καβαλιεράτος εξήγησε τα δεδομένα στο Show Must Go On με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει ήδη τις πρώτες του κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, φέρνοντας πίσω στο ΣΕΦ τόσο τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, όσο και τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Πώς θα διαμορφωθεί όμως το το ερυθρόλευκο ρόστερ τη σεζόν 2023-24; Ποιες κινήσεις αναμένονται από εδώ και στο εξής; Ο Σπύρος Καβαλιεράτος εξήγησε όλα τα δεδομένα και τα σενάρια στην εκπομπή Show Must Go On με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.

"Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Ο Κάναν θα μείνει στον Ολυμπιακό. Μέχρι τις 5 Ιουλίου θα ενεργοποιηθεί η οψιόν με μία μικρή αύξηση που προβλέπεται από το συμβόλαιο. Θα μείνει και ο Πίτερς. Εκτός αν γίνει κάτι πολύ συγκλονιστικό.

Ο Γκος δεν έρχεται στη θέση του Σλούκα. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή φτιάχνει δύο πανίσχυρες δυάδες στην περιφέρεια. Ο Γουόκαπ με τον Σλούκα ή τον Ντόρσεϊ και ο Γκος με τον Κάναν. Οι τέσσερις αυτοί ταιριάζουν μεταξύ τους, εκτός από το δίδυμο Γουόκαπ και Γκος. Αυτοί οι δύο δεν θα παίζουν μαζί. Το βασικό είναι ότι ο ένας πλέι μέικερ θα παίζει με έναν που μπορεί να σουτάρει. Δεν σημαίνει ότι αν ο Σλούκας μείνει δεν θα είναι πλέι μέικερ. Αυτός θα παίρνει τις αποφάσεις και τα πικ εν ρολ. Ο Λούντζης θα έχει το ρόλο του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Γουόκαπ πέρσι έπαιξε 77/77 παιχνίδια και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι και στην Εθνική το καλοκαίρι.

Λαρεντάκης και ΜακΚίσικ θα παίζουν κυρίως στο "3" μαζί με τον Παπανικολάου. Θα παίζουν και στο "2". Ο χρόνος που είχαν αυτοί στο "2" θα πάει στο Γκος και αυτοί θα ανέβουν προς τα πάνω. Ο Παπανικολάου θα ανέβει προς το "4" μαζί με τον Πίτερς και το βασικό τεσσάρι, που θα είναι ή ο Βεζένκοβ ή ο βασικός που θα πάρει ο Ολυμπιακός.

Αν είναι ελεύθερος ο Μίροτιτς, φυσικά θα πάει να μιλήσει μαζί του ο Ολυμπιακός. Αν μείνει ελεύθερος ο ΛεΝτέι θα πάει να μιλήσει και με αυτόν. Άλλες οι συνθήκες πριν πέντε χρόνια, άλλες τώρα. Είναι και θέμα οργανισμού, πώς ήταν τότε ο Ολυμπιακός και πώς είναι τώρα.

Έχουμε αφήσει ένα κενό στο δυάρι, που θα είναι ή ο Σλούκας ή αλλιώς ο Ολυμπιακός θα πάει να χτυπήσει την πόρτα του Ντόρσεϊ. Η Φενέρ θέλει να "ξεφορτωθεί" και το συμβόλαιο του Καλάθη και του Ντόρσεϊ. Το θέμα είναι θα μπορέσει. Αν φύγει ο Σλούκας, ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει τον Ντόρσεϊ. Προτεραιότητα του Ολυμπιακού είναι βέβαια να μείνει ο Σλούκας, όπως και ο Βεζένκοβ. Κρατάμε τους αστερίσκους και βλέπουμε ότι τα κενά θα είναι συγκεκριμένα και οι αντικαταστάτες συγκεκριμένοι.

Λογικά θα παρθεί κι ένα τεσσαρο/πεντάρι που θα είναι Έλληνας. Αν ο Ολυμπιακός χάσει και τον Σλούκα και τον Βεζένκοβ και δεν καταφέρει να πάρει τον Ντόρσεϊ, τότε θα αρχίσει να υπάρχει πρόβλημα στον αριθμό των Ελλήνων. Αν δεν μείνει ο Σλούκας δεν πάρει τον Ντόρσεϊ, τότε ο Ολυμπιακός θα πάει σε ξένο δυάρι. Υπάρχει και ο Πάπας που θα μείνει, που είπε ο Μπαρτζώκας ότι θα τον αναβαθμίσει.

Ο Γκος πήρε λεφτά κάτω του εκατομμυρίου (σσ. ετησίως). Ήθελε 1.3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, αλλά δεν γινόταν να πάρει περισσότερα από τον Γουόκαπ. Έτσι είναι η ιεραρχία του Ολυμπιακού. Δεν είναι από τους παίκτες που μπορούσαν να ταιριάξουν με τον Σπανούλη. Ο Μπλατ είχε πάρει καλούς παίκτες, αλλά δεν υπήρχε χημεία. Ο Γκος είναι παίκτης Μπαρτζώκα, για αυτό τον ήθελε τόσο καιρό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ