ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο 16χρονος Αμπόσι στην 12αδα με Καρδίτσα

Ο Βενιαμίν Αμπόσι
Ο Βενιαμίν Αμπόσι EUROKINISSI SPORTS

Οι απουσίες των Βεζένκοβ, Κάναν και Πάπας είχαν ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να παραταχθεί με τον 16χρονο Βενιαμίν Αμπόσι και τον 20χρονο Παναγιώτη Τσάμη στην 12αδα του αγώνα με την Καρδίτσα. Οι δύο παίκτες έπαιξαν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Οι απουσίες των Σάσα Βεζένκοβ και Αϊζέια Κάναν, αλλά και αυτή του Τζορτζ Πάπας (δέχθηκε τιμωρία ενός αγώνα λόγω της αψιμαχίας που είχε με τον Τσιακμά στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ) έφεραν και αλλαγές στην 12αδα του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Καρδίτσα για την 10η αγωνιστική της Basket League. Αποτέλεσμα; Να βρεθούν στην αποστολή ένας 20χρονος με καθεστώς διπλού δελτίου και ένας 16χρονος.

Ο λόγος για τον Βενιαμίν Αμπόσι (16 χρονών, 1.97 μέτρα) και τον Παναγιώτη Τσάμη (20 χρονών, 2.05 μέτρα), ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς διπλού δελτίου, αγωνιζόμενος παράλληλα και στον Τρίτωνα στην Elite League. Μάλιστα έπαιξαν αμφότεροι στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού.

Αμφότεροι οι παίκτες έχουν υπάρξει διεθνείς με τις μικρές εθνικές ομάδες. Ο Αμπόσι ξεκίνησε το μπάσκετ στον Εργοτέλη και 14 ετών τον πήρε ο Ολυμπιακός και τον ενέταξε στις Ακαδημίες του. Το καλοκαίρι ηταν μέλος της Εθνικής Παίδων που κατέκτησε την 4η θέση στο EuroBasket 2022, με τους ειδικούς να τον θεωρούν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην χώρα μας στην γενιά του μαζί με τους Νεοκλή Αβδάλα του Παναθηναϊκού και τον Λευτέρη Λιοτόπουλο της ΔΕΚΑ.

Ο Τσάμης από την πλευρά του ανήκει στον Ολυμπιακό από το 2019 και φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού Β' στο πρωτάθλημα της Elite League την διετία 2019-2021, ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με την μορφή του δανεισμού στον Πανερυθραϊκό. Φέτος αγωνίζεται με καθεστώς διπλού δελτίου στον Τρίτωνα, με την φανέλα του οποίου έχει 7.7 πόντους και 5.3 ριμπάουντ μέσο όρο σε 17 λεπτά συμμετοχής στην Elite League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ