ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ο Αϊζέια Κάνααν είναι το φαβορί για το "2", τι γίνεται με τον Νικ Καλάθη

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ο Αϊζέια Κάνααν είναι το φαβορί για το "2", τι γίνεται με τον Νικ Καλάθη
AP PHOTO/PHELAN M. EBENHACK

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ χάθηκε για τον Ολυμπιακό, αλλά οι ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν και να κλείσουν παίκτη στo "2". Ο Αϊζέια Κάνααν που είναι πολύ ψηλά στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η περίπτωση του Νικ Καλάθη και η δεξαμενή του ΝΒΑ.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ χάθηκε οριστικά για τον Ολυμπιακό. Ο 26χρονος γκαρντ ενημέρωσε την πλευρά των ερυθρολεύκων ότι βρήκε αυτό που έψαχνε στο ΝΒΑ, παίρνοντας την απόφαση να επιστρέψει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη και να διεκδικήσει τη μονιμοποίησή του σε αυτό.

Προετοιμασμένος ο Μπαρτζώκας

Το φινάλε του συγκεκριμένου θέματος υποχρεώνει πλέον τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βγει στην αγορά για τον παίκτη που θα έχει την ταμπέλα του βασικού στο "2". Ο 57χρονος τεχνικός ήταν προετοιμασμένος γι αυτό το ενδεχόμενο, είχε προετοιμάσει τη λίστα με τα "θέλω" του και πλέον "χτυπάει" σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Προτεραιότητα ο Αϊζάια Κάναν

Η προτεραιότητα για τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι ο Αϊζέια Κάνααν (31, 1μ83). Ο λόγος για τον 31χρονο γκαρντ που την προηγούμενη διετία έπαιξε στην Ούνικς Καζάν κι έκλεισε την περσινή σεζόν στη Γαλατάσαραϊ, αγωνιζόμενος υπό τις οδηγίες του Ανδρέα Πιστιόλη.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του έμπειρου περιφερειακού, θέλει να τον υπογράψει και να κλείσει με αυτόν το κενό που δημιουργείται στη θέση του shooting guard.

Ανταγωνιστής η Φενέρ

Ξανά όμως, όπως στην περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο Ολυμπιακός έχει για ανταγωνιστή τη Φενέρμπαχτσε. Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει επίσης εκφράσει επιθυμία για να υπογράψει τον 31χρονο γκαρντ, δεδομένου πως τον γνωρίζει καλά από τη VTB League -παρεμπιπτόντως, ο Ανδρέας Πιστιόλης υπήρξε συνεργάτης του επί οκτώ χρόνια σε Μπάνβιτ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οπότε έχει ακόμη περισσότερους τρόπους να μάθει πράγματα για τον αθλητή.

Ο Ολυμπιακός στοχεύει σε αυτόν λοιπόν, κοιτώντας δευτερευόντως τη δεξαμενή με τους διαθέσιμους περιφερειακούς από το ΝΒΑ.

Η περίπτωση του Νικ Καλάθη

Την ίδια ώρα, στο μυαλό των ανθρώπων του Ολυμπιακού υπάρχει ο Νικ Καλάθης. Προφανώς όχι για το "2" αλλά σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υπόθεσης του Σάσα Βεζένκοβ.

Βλέπετε, οι ερυθρόλευκοι έχασαν ήδη έναν παίκτη από το κομμάτι του ελληνικού κορμού, οπότε αν χάσουν ακόμη έναν (σ.σ.: ο Σάσα Βεζένκοβ αγωνίζεται ως Έλληνας στη Stoiximan Basket League), θα προκύψει πρόβλημα με την εξάδα που απαιτείται για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο Νικ Καλάθης είναι σε διαδικασίες αποδέσμευσης από την Μπαρτσελόνα (μένει να τα βρουν στο ύψος της αποζημίωσης), έχει αρκετούς μνηστήρες να τον... περιμένουν, αλλά σε αυτούς μπορεί να προστεθεί κι ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που ο Σάσα Βεζένκοβ, όπως κι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, καταλήξει στο ΝΒΑ -το συγκεκριμένο θέμα θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στις 20 Ιουλίου.

Τα τελευταία νέα βέβαια σε ό,τι αφορά στον Σάσα Βεζένκοβ και τους Σακραμέντο Κινγκς είναι θετικά για τον Ολυμπιακό -ο λόγος αφορά στην απόφαση των "Βασιλιάδων" να δώσουν το μεγαλύτερο μέρος της Mid-Level Exception στον Μαλίκ Μονκ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ