ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Χειρουργείο για τον Παπανικολάου, 10-12 εβδομάδες εκτός δράσης

Ο Κώστας Παπανικολάου απογοητευμένος σε φάση αγώνα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2020/21
Ο Κώστας Παπανικολάου απογοητευμένος σε φάση αγώνα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2020/21 EUROKINISSI

Ο Κώστας Παπανικολάου θα υποβληθεί την Παρασκευή (12/3) σε νευροχειρουγική επέμβαση, για να αντιμετωπίσει με δραστικό τρόπο το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί τους τελευταίους τρεις μήνες.

Μετά από τρεις μήνες πόνων, υπομονής και ελπίδας, ο Κώστας Παπανικολάου είναι πλέον έτοιμος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί από τον περασμένο Δεκέμβριο με τον πιο δραστικό τρόπο. Με χειρουργική επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί στη διάρκεια της Παρασκευής 12 Μαρτίου.

Ο 30χρονος περιφερειακός του Ολυμπιακού στάθηκε πραγματικά πολύ άτυχος, καθώς ταλαιπωρήθηκε από ραϊβόκρανο, έναν νευρολογικό τραυματισμό στον λαιμό/αυχένα, με αποτέλεσμα να πιέσει τον εαυτό του, να επιδεινώσει την κατάστασή στο εκτός έδρας ματς με τη Φενέρμπαχτσε στις 23/12 και έκτοτε να μείνει εκτός δράσης.

Ο Κώστας Παπανικολάου σε φάση αγώνα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2020/21
Ο Κώστας Παπανικολάου σε φάση αγώνα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2020/21 EUROKINISSI

"Ο Κώστας Παπανικολάου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία ανέδειξε αριστερή προβολή του Α5-Α6 δίσκου με πίεση επί του επισκληριδίου λίπους" ανέφερε η ενημέρωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός μετά από εκείνο τον αγώνα στην Κωνσταντινούπολη.

Παπανικολάου και Ολυμπιακός ήλπιζαν πως το πρόβλημα θα υποχωρούσε μετά από 4-5 εβδομάδες, αυτό δεν έγινε, η κατάστασή μετατράπηκε σε day-to-day μάχη, τελικά όμως ο διεθνής φόργουορντ θα υποβληθεί την Παρασκευή (12/3) στη νευροχειρουγική επέμβαση που θα τον κρατήσει εκτός παρκέ για τους επόμενους τρεις μήνες (10-12 εβδομάδες). Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό διάστημα της αποχής του θα φτάσει τουλάχιστον τους έξι μήνες.

Στη σεζόν 2020/21 ο Παπανικολάου είχε 5.7 πόντους από 35.3% στο δίποντο, 37% στο τρίποντο και 89.5% στις βολές, μαζί με 2.2 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και 5.9 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 21:41 λεπτά σε 14 αγώνες (13 συμμετοχές στην αρχική πεντάδα) της EuroLeague. Ο διεθνής περιφερειακός έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το 2023, καθώς η συνεργασία τους επεκτάθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ