ΑΕΛ

Ολυμπιακός-ΑΕΛ: 100-62

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÔÁÏÕ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2008)<BR>
OLYMPIAKOS - TAU (EUROLEAGUE 2008)
γιαννάκης ομαδική INTIME SPORTS

Ομαδικός, πολυφωνικός και με όρεξη για μπάσκετ, ο Ολυμπιακός διέλυσε την ΑΕΛ (100-62)

Για ένα δεκάλεπτο άντεξε η ΑΕΛ, το πρώτο. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έπαιξε... μόνος του μέχρι και το τέλος του αγώνα, με τον Γιώργο Πρίντεζη να επιστρέφει ως πρώτος σκόρερ (με 14 πόντους), τον Τζος Τσίλντρες να (ξανά)ντεμπουτάρει στο ελληνικό πρωτάθλημα με 10 πόντους και πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, με πολυφωνικότητα στην επίθεση (έξι παίκτες με περισσότερους από 10 πόντους), απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ (48 έναντι 20) και τον Θοδωρή Παπαλουκά με πολιτικά, για να πάρει ανάσες ενόψει Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και κυρίως σε εκείνους που δεν παίρνουν πολύ χρόνο σε άλλα ματς και δικαιώθηκε αφού τους είδε όλους ορεξάτους και με διάθεση να προσφέρουν για να φτάσει ο Ολυμπιακός στην εύκολη νίκη, απέναντι σε μια ΑΕΛ που και να ήθελε δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Οι Λαμπρόπουλος, Τσαϊρέλης και Λάππας προσπάθησαν, αλλά η ανωτερότητα των ερυθρολεύκων πέρασε εύκολα από τα... χαρτιά στο παρκέ.

Στην ουσία το ματς κρίθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ σκληρή άμυνα και δέχθηκε μόλις 10 πόντους από την ομάδα της Λάρισας, αυξάνοντας κατακόρυφα τη διαφορά (που έφτασε και τους 35 πόντους), δίνοντας -με το ζόρι- προπονητικό χαρακτήρα στο παιχνίδι. Μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα για την ομάδα του Γιαννάκη, ήταν ο τραυματισμός του Μιχάλη Πελεκάνου στον αγκώνα, σε μια προσπάθεια του Έλληνα παίκτη να καρφώσει.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 55-29, 76-46, 100-62

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Πελεκάνος 4, Τσίλντρες 10, Βούισιτς 6, Μιλόσεβιτς 7, Μπουρούσης 11, Χαλπερίν, Γκριρ 13, Βασιλόπουλος 8, Βουγιούκας 5, Πρίντεζης 14, Έρτσεγκ 12, Τεόντοσιτς 10,

ΑΕΛ (Λιάγκας): Ζάρας 6, Αλιέβας 5, Αποστολίδης 4, Παπανικολάου 4, Λαμπρόπουλος 13, Τσαϊρέλης 9, Λάππας 10, Μπρόζος 7, Παπακώστας 4

Για τα αναλυτικά στατισιτικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Γιαννάκης: "Υπομονή εμείς, υπομονή και ο κόσμος"

Μετά το τέλος του ματς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε: " Όλα τα παιδιά είχαν όρεξη για να παίξουν καλό μπάσκετ και στόχος μας ήταν να ευχαριστήσουμε τον κόσμο". Αναφορικά με την πίεση που υπάρχει ενόψει της Ρεάλ, απάντησε: " Υπήρχε κάποιο ματς χωρίς πίεση, χωρίς πρέπει; Από την πρώτη μέρα βάλαμε στόχο το καλό μπάσκετ και τη σωστή συνεργασία. Μέρα με τη μέρα και μήνα με το μήνα, βελτιωνόμαστε. Η λογική μας δεν αλλάζει, συνεχίζουμε με αυτή τη φιλοσοφία. Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή και να μας στηρίζει. Υπομονή εμείς, υπομονή και ο κόσμος".

Τσίλντρες: "Να τραγουδήσω μαζί τους!"

Ο Τζος Τσίλντρες που επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα, τόνισε: "Στόχος μας ήταν να παίξουμε ομαδικά, με ενέργεια και συγκέντρωση, έχοντας στο μυαλό μας τι ακολουθεί την Τρίτη. Εγώ, πάντως, νιώθω έτοιμος. Απλά πρέπει να μπω στο ρυθμό της ομάδας και να... τραγουδήσω μαζί τους!".

Λιάγκας: "Τι να πούμε για το ματς;"

Ο Θρασύβουλος Λιάγκας, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ, μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Αλεξανδρή, τόνισε: " Τι να πούμε για το ματς; Έχουμε πολλά προβλήματα, δέκα Έλληνες και έναν ξένο και έτσι θα συνεχίσουμε με αξιοπρέπεια ως το τέλος".

Στην Τεχεράνη ο Κόμματος

Ο Νέστορας Κόμματος δεν αγωνίστηκε και είδε το ματς από τον πάγκο με φόρμα, αφού πλέον αποτελεί (κι αυτός) παρελθόν από την ομάδα της ΑΕΛ. Ο Έλληνας παίκτης έχει δεχθεί πρόταση της Τεχεράνης για να την βοηθήσει στα πλέι οφ του πρωταθλήματός της.

Ατιμώρητος Ολυμπιακός, λίγος ο κόσμος

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε κερδίσει την προσφυγή της στο ΑΣΕΑΔ και έπαιξε με την ΑΕΛ χωρίς άδειες κερκίδες, αλλά ο κόσμος της ομάδας δεν ξεπέρασε τους 1.500 φιλάθλους. Κάτι, όμως, που ήταν λογικό, όχι μόνο της δυναμικότητας του αντιπάλου, αλλά και της βροχής που έπεφτε στην Αθήνα από τα ξημερώματα του Σαββάτου.






























TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ