ΑΕΛ

Oλυμπιάδα-ΑΕΛ: 81-75

Oλυμπιάδα-ΑΕΛ: 81-75
New Image

Η Ολυμπιάδα πήρε την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα καθώς κέρδισε με 81-75 την ΑΕΛ

Την τελευταία της ευκαιρία να διεκδικήσει τις ελπίδες παραμονής είχε η Ολυμπιάδα και προσπάθησε να μην την αφήσει να πάει χαμμένη κόντρα στην ΑΕΛ.
Οι "πορτοκαλί" εμφανώς βελτιωμένοι προσπάθησαν από νωρίς να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό παίζοντας καλή άμυνα πάνω στα ατού των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του Ντράγκαν Ράτσα πήραν από νωρίς το προβάδισμα έχοντας πολυφωνία στην επίθεση, ωστόσο, δεν μπορούσαν να ξεφύγουν.

Οι Θεσσαλοί παρότι δεν ξεκίνησαν καλά στη συνέχεια βελτίωσαν την απόδοση τους και με επιθετικές αιχμές των Μπίλι Κις και τον Ντράγκαν Τσέρανιτς προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στους γηπεδούχους. Παρότι είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ οι "βυσσινί" δεν μπορούσαν να παράσουν μπροστά στο σκορ καθώς πήγαιναν σε λανθασμένες επιλογές στην επίθεση κάτι που αναγάκαζε τον Κώστα Πιλαφίδη να πηγαίνει σε συνεχείς αλλαγές.

Η αναμέτρηση πάντως, ήταν πραγματικό ντέρμπι στο πρώτο μέρος (39-37) κάτι που αναμενόταν να συνεχιστεί αφού η Ολυμπιάδα ήθελε τη νίκη πάση θυσία, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν ήθελαν να υποστούν ακόμα μία ήττα.

Στην επανάληψη η Ολυμπιάδα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και με τους Δορκοφίκη, Νέσοβιτς να εκτελούν επιθετικά οι "πορτοκαλί" πήραν τα ηνία του αγώνα και προσπαθούσαν να το... καθαρίσουν όσο πιο γρήγορα γινόταν.

Η ΑΕΛ συνέχισε να βρίσκει λύσεις μόνο από τον Τσέρανιτς ο οποίος αποτελούσε αξιόπιστη λύση μέσα στη ρακέτα για τους "βυσσινί", όμως αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς στην άμυνα οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετά... ρήγματα.

Η Ολυμπιάδα κράτησε μέχρι το τέλος το προβάδισμα με αποτέλεσμα να φτάσει στην τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα και να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες παραμονής έχει.

Τα δεκάλεπτα: 21-5, 39-37, 54-50, 81-75

Ολυμπιάδα (Ράτσα): Τζόροβιτς 2, Οσμόκροβιτς 7, Σούλης 8, Νέσοβιτς 15(2), Πέττας 5(1), Τζέφερσον 15(2), Δορκοφίκης 15(1), Μπράουν 3, Λάππας 11(1).

ΑΕΛ (Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος 5(1), Κις 20(3), Παπανικολόπουλος 3, Παπαχρήστος 4, Αγγελακόπουλος 2, Τιγκ 4, Κολώκας, Κλιμαβίτσιους 13(1), Καραβανάς, Τσέρανιτς 24 (16 ρ.).

Ράτσα: "Eπιτέλους νίκη"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ντράγκαν Ράτσα σχολίασε: " Επιτέλους η ομάδα έφθασε στη νίκη η οποία είναι πολύ σημαντική από ψυχολογικής άποψης. Από πολύ νωρίς οι δύο ψηλοί μας φορτώθηλαν με φάουλ και είχαμε πρόβλημα κάτω από το καλάθι όπως φάνηκε, αλλά παρόλα αυτά δεν πάθαμε τα μπλακ άουτ όπως σε άλλα παιχνίδια και φθάσαμε σε μία νίκη που θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Σε άλλα παιχνίδια εκτελέσαμε 40 βολές και δεν ήμασταν εύστοχοι ενώ σήμερα εκτελέσαμ 36 και ήμασταν πιο εύστοχοι".

Ο Γιάννης Λάππας από την πλευρά του ανέφερε: " Πρώτα έπρεπε να κερδίσουμε τον εαυτό μας και μετά την ΑΕΛ που ήταν αρκετά μαχητική. Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει ψυχολογικά και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας".

Πιλαφίδης: "Πρέπει να ξέρουμε που βαδίζουμε"


Στην αντίπερα όχθη ο Κώστας Πιλαφίδης τόνισε: " Δεν ήμασταν καλοί και δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε μία ομάδα που εκτέλεσε 36 βολές. Η Ολυμπιάδα ήταν αρκετά μαχητική. Πρέπει καταρχήν να ξέρουμε ποιοι είμαστε, που βαδίζουμε και τι πρέπει να κάνουμε".

Ο Τάντας Κλιμαβίτσιους είπε: " Δεν κάναμε το παιχνίδι που έπρεπε να κάνουμε, είχαμε λάθη και τα πληρώσαμε".



























TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ