ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ολύμπια Λάρισας-Παναθηναϊκός: 65-90

Ολύμπια Λάρισας-Παναθηναϊκός: 65-90
Μπατίστ

Άνετη νίκη με 90-65 στη Νεάπολη επί της Ολύμπιας πήρε ο Παναθηναϊκός που ξεπέρασε την ήττα από τη Μπάρτσα

Στο ξεκίνημα ο Μάικ Μπατίστ ήταν αυτός που έδωσε ώθηση στην ομάδα του ενώ κορυφαίος για τους "πράσινους" ήταν ο Ντρου Νίκολας που απόντος του Σπανούλη αξιοποίησε τον μεγάλο χρόνο συμμετοχής του. Όσο για την Ολύμπια ο Kινγκ είχε 22 πόντους, ο Μπατής έδωσε λύσεις όπως και ο Παπαϊωακείμ, η παρουσία των οποίων όμως δεν ήταν αρκετή.
Ο αγώνας
Το ξεκίνημα άνηκε στον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε με 14-10 στο πεντάλεπτο με τον Μπατίστ να πρωταγωνιστεί στις μάχες της ρακέτας. Σε εκείνο το σημείο οι "πορτοκαλί" αντέδρασαν αρχικά με τον Καστλ και στη συνέχεια με τον Αριγκμπάμπου να ισοφαρίζει σε 17-17. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη αφού οι Πρωταθλητές ανέβασαν τον ρυθμό τους κυρίως χάρη στη δυναμική του Πέκοβιτς που πέρασε στην πεντάδα. Το σερί μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου έφτασε στο 0-6 και το σκορ έγινε 17-23.

Το επιμέρους σκορ για τους "πράσινους" έφτασε στο 3-13 δύο λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου και το προβάδισμα ανέβηκε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο (20-30). Με τον Νίκολας να παίζει και για τον Σπανούλη η διαφορά συνέχισε να ανεβαίνει φτάνοντας στο +20 (24-44) δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Το σερί του Παναθηναϊκού που είχε φτάσει στο 0-16 "έσπασε" με τρίποντο ο Μπατής μειώνοντας σε 27-46 πριν ο Χατζηβρέττας διαμορφώσει με δύο βολές το 27-48 του ημιχρόνου.

Με ένα σερί 8-2 ξεκίνησε η Ολύμπια στην επανάληψη όταν και μείωσε στους 15 πόντους (35-50). Οι "πορτοκαλί" συνέχισαν να προσπαθούν και να ρίχνουν σιγά-σιγά τη διαφορά που έπεσε ως τους 9 πόντους (48-57) με βολές του Παπαϊωακείμ. Κάπου εκεί οι παίκτες του Ομπράντοβιτς άρχισαν αν ξυπνούν και με ένα σερί 0-5 κατάφεραν να ανεβάσουν εκ νέου το προβάδισμά τους στους 14 (48-62) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η αντίσταση της Ολύμπιας περιορίστηκε στην τρίτη περίοδο αφού μπαίνοντας δυναμικά στο τέταρτο ο Παναθηναϊκός ανέβασε εκ νέου τη διαφορά στους 21 (50-71) με μεγάλο όπλο και πάλι τον Μπατίστ. Από εκεί και πέρα το ματς αποτέλεσε τυπική διαδικασία ως το τελικό 65-90 που διατήρησε την ομάδα του Ομπράντοβιτς στην κορυφή.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 27-48, 48-62, 65-90

Oι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ολύμπια (Μπαρτζώκας): Καστλ 3 (1), Κινγκ 22 (4), Σούλτζε 10 (2), Σιγκούνας 7, Κούρτοβιτς, Γιαννουλάκος, Μπατής 8 (1), Αριγκμπάμπου 2, Κολώκας 2, Καραποστόλου, Παπαϊωακείμ 11

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Βεργίνης, Κέτσμαν, Γιασικεβίτσιους 12 (1), Περπέρογλου 7 (1), Μπατίστ 20, Φώτσης 3 (1), Χατζηβρέττας 10, Νίκολας 13 (3), Τσαρτσαρής 15, Διαμαντίδης 7 (1), Πέκοβιτς 3, Σάκοτα

Ομπράντοβιτς: " Υψηλή διάθεση"
Στους πολλούς τραυματισμούς που ταλαιπώρησαν του παίκτες του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που χαρακτήρισε την Ολύμπια ομάδα που δεν τα παρατάει.

" Τέσσερις παίκτες είχαν ακριβώς τον ίδιο τραυματισμό. Δηλαδή γύρισαν το πόδι τους. Αναφέρομαι στον Φώτση, τον Χατζηβρέττα, τον Πέκοβιτς και τον Σπανούλη. Το απόγευμα του αγώνα με την Μπαρτσελόνα ήρθε ο Διαμαντίδης με πυρετό, όπως επίσης και ο Περπέρογλου. Για αυτό και δεν προπονήθηκαν από τότε".

"Είχαν υψηλή θέληση να βοηθήσουν την ομάδα και είναι πολύ θετικό το στοιχείο αυτό. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που είχαμε να κάνουμε με έναν σοβαρό αντίπαλο, που έχει σωστή καθοδήγηση και προσανατολισμό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συγκέντρωσή μας με εξαίρεση κάποια λίγα σημεία του αγώνα. Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι η Ολύμπια είναι μία ομάδα που δεν τα παρατάει

".

Aπό πλευράς παικτών ο Ντρου Νίκολας τόνισε: " Στο μπάσκετ πλέον το προβάδισμα των 20 πόντων δεν είναι και πάρα πολύ σημαντικό και μπορεί να ανατραπεί εύκολα. Εμείς πολλές φορές χάνουμε τη συγκέντρωσή μας όταν παίρνουμε μεγάλες διαφορές κι αυτό είναι ένα πρόβλημα πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε".

Για την προσωπική του απόδοση τόνισε: " Έχασα το πρώτο σουτ αλλά ο κόουτς μας είχε προειδοποιήσει ότι θα έχουμε αρκετά ελεύθερα σουτ και να μη διστάσουμε. Αυτό έκανα κι εγώ έχοντας όπως πάντα πίστη κι εμπιστοσύνη στον εαυτό μου".

O τεχνικός της Ολύμπιας Γιώργος Μπαρτζώκας δεσμεύθηκε ότι η ομάδα του θα γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα: " Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα ρεαλιστικό ματς με τις δυνατότητες που έχουμε και φυσικά με βάση την ποιότητα του αντιπάλου. Προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε στις αδυναμίες του Παναθηναϊκού, τουλάχιστον αυτές που αναγνωρίζαμε εμείς ως τέτοιες, αλλά φυσικά οι δικές μας είναι πολύ περισσότερες".

"Το σκορ είναι φυσιολογικό και το μη φυσιολογικό θα ήταν να διεκδικήσουμε τη νίκη. Παίζουμε δύο ματς την εβδομάδα, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να ξεκουραζόμαστε όπως συμβαίνει με τις ομάδες της Ευρωλίγκας. Είμαστε σε διαδικασία προσαρμογής του Καραποστόλου, περιμένουμε τον Μπέλσερ και μέρα με την μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι

".


























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ