ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ολύμπια-ΑΕΛ: 73-75

Με κορυφαίο τον Μπίλι Κις η ΑΕΛ νίκησε την Ολύμπια με 75-73 στο τοπικό ντέρμπι της Λάρισας

Οι -τυπικά- γηπεδούχοι βρέθηκαν να χάνουν με 13 πόντους, αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 36', αλλά στο τέλος πλήρωσαν την αστοχία τους στις βολές (καθώς και στα τρίποντα όπου είχαν 3/14), αλλά και την αδυναμία τους στο μαρκάρισμα του Κις. Παρά τα προβλήματα τους ωστόσο (έπαιξαν χωρίς τους Κούρτοβιτς, Τόμας, Γιαννουλάκο και Καραβασάνη) πάλεψαν ως το τέλος.
Από την άλλη οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη είχαν έναν περιφερειακό πρωταγωνιστή σε κάθε δεκάλεπτο (Κις, Παπανικολόπουλος, Κυριακόπουλος και ξανά Κις), "πόνταραν" στα περιφερειακά σουτ και πανηγύρισαν τελικά την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, παρά τα 17 τους λάθη.

Μοιρασμένο δεκάλεπτο

Οι "πορτοκαλί" της Λάρισας ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και βρέθηκαν να προηγούνται με 8-4, χάρις στους Τσιάρα-Κουμπούρα και στη συνέχεια στο δίδυμο Μπατή-Λέισι Η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη, ωστόσο, δεν άργησε να απαντήσει χάρις στο αμερικανικό δίδυμο, που ήταν και το μόνο που σκόραρε σε αυτό το πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Μπίλι Κις πρώτος πέτυχε 10 πόντους χωρίς να αστοχήσει (ευστοχώντας μάλιστα στο τελευταίο σουτ του δεκαλέπτου), ενώ ο δεύτερος τους μέτρησε τους άλλους 5.

Ξέφυγε η ΑΕΛ

Η Ολύμπια που ήταν άστοχη από την περιφέρεια κι είχε μείνει μακριά από το επιθετικό ριμπάουντ, έχασε την επαφή με το σκορ. Ο Νίκος Παπανικολόπουλος πέτυχε μαζεμένους πόντους (11) στη δεύτερη περίοδο και έφερε την ομάδα του στο +13 (26-39), πριν γίνει το 30-41 του ημιχρόνου.

Η άμυνα ζώνης που έπαιξαν οι "βυσσινί" μπλόκαρε ακόμη περισσότερο τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, που είχαν μόλις 1/8 τρίποντα κι αρκετές λάθος επιλογές. Από την άλλη η ΑΕΛ πήρε αρκετούς πόντους από το "μπόνους" των βολών (12/12), με αποτέλεσμα να διατηρήσει ένα σταθερό διψήφιο προβάδισμα στο τελευταίο 5λεπτο του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι "πορτοκαλί" προσπάθησαν αυξάνοντας την πίεση τους να μειώσουν το παιχνίδι, αλλά δεν τους το επέτρεψαν τα περιφερειακά σουτ του αντιπάλου. Ο Γιάννης Κυριακόπουλος με 3/3 τρίποντα έφερε τη διαφορά από τους 7 (47-40) ξανά στους 13 (53-40), πριν μειώσει εκ νέου ο μαχητικός Κεν Λέισι (58-48 στο 30') που τέλειωσε τις φάσεις κοντά στο καλάθι είτε μετά από πάσα, είτε από επιθετικό ριμπάουντ.

Ανατροπή και θρίλερ

Στην τελευταία περίοδο και συγκεκριμένα στο 36' η Ολύμπια κατάφερε να "γυρίσει" το ματς χάρις στην καλή της άμυνα (που έγινε πιο επιθετική) κι έχοντας για πρωταγωνιστή τον Φάνη Κουμπούρα. Μετά το 63-63 ακολούθησε ένα κρίσιμο τρίποντο του Κις έκανε το 64-68. Η ΑΕΛ στη συνέχεια έβγαλε καθοριστικές άμυνες, δίνοντας την ευκαιρία μετά από 2 λεπτά "δυστοκίας" στον Μπίλι Κις να δώσει τη λύση (64-70).

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα παρόλα αυτά δεν παράτησαν το ματς. Παρά το 0/4 των Μπέλσερ-Μπατή, ο Κεν Λέισι με διαδοχικά καρφώματα (το ένα μετά από δικό του κλέψιμο στην επαναφορά) έκανε το 70-71 κι ενώ προηγουμένως ο Ντράγκαν Τσέρανιτς είχε σκοράρει με 1/2 βολές.

Ο Σέρβος σέντερ ήταν αυτός που πήρε την τελική πάσα από τον Μπίλι Κις και έδωσε τη λύση στα 22'' (70-73). Από εκεί και πέρα ακολούθησαν διαδοχικές βολές από τους Κις και Κουμπούρα με αποτέλεσμα το τελικό 73-75. Στην τελευταία φάση οι "πορτοκαλί" κατάφεραν να κλέψουν τη μπάλα (στα 5'') με τον Μάριο Μπατή, αλλά δεν πρόλαβαν να εκδηλώσουν επίθεση με αξιώσεις.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 15-17, 30-41, 48-58, 73-75

Ολύμπια Λάρισας (Γιώργος Μπαρτζώκας): Θεοδωράκος, Μπέλσερ 5 (1), Κουμπούρας 26 (2), Λέισι 19, Λάκσα 5, Μπατής 2, Αριγκμπάμπου 3, Τριχόπουλος.

ΑΕΛ (Κώστας Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος 9 (3), Κις 26 (3), Παπανικολόπουλος 20 (2), Παπαχρήστος, Αγγελακόπουλος 3 (1), Τινγκ 5 (1), Κολώκας, Κλιμαβίτσιους 2, Καραβανάς 3, Τσέρανιτς 7.

Πιλαφίδης: "Το μήνυμα της Λάρισας"

Μετά το τέλος του ματς ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνσιε: "Πρέπει να αναλύσω το παιχνίδι σε δύο κομμάτια στο τι έγινε πριν το ματς και τι έγινε στα σαράντα αγωνιστικά λεπτά. Για πριν το παιχνίδι... είναι δύσκολο να προετοιμάζεσαι με ένα συγκεκριμένο ρόστερ και αυτό να διαφοροποιείται την τελευταία στιγμή. Μάθαμε ότι δεν θα παίξει ο Τόμαςκαι το γεγονός αυτό μας χάλασε το μυαλό. Αυτό φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΑΕΛ ήταν πολύ καλή, ήταν καταπληκτικός ο Κις και πολύ καλός ο Παπανικολόπουλος κι η περιφέρεια τους είχε ρυθμό. Εμείς παίξαμε κακή άμυνα. Στο δεύτερο προσπαθήσαμε, αλλά ήμασταν λίγοι αριθμητικά (Μπέλσερ έπαθε κράμπα κι ο Κουμπούρας ζήτησε τρεις φορές αλλαγή).

Δεν είχαμε την ευκαιρία να είμαστε ξεκούραστοι στα κρίσιμα σημεία κι αυτό μας στοίχισε. Είμαι περήφανος για τους παίκτες συνεχίζουμε στην ίδια φιλοσοφία και πιστέυω ότι θα βρούμε το δρόμο μας".






Από τη μεριά του ο Κώστας Πιλαφίδης υπογράμμισε: "Με την ευκαιρία της έναρξης του πρωταθλήματος ο κόσμος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα τοπικό ντέρμπι. Είδαμε ένα παιχνίδι σε άψογες συνθήκες. Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα, το οποίο πάει παντού.

Η Λάρισα έστειλε ένα μήνυμα. ήταν μια μεγάλη νίκη για μας, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο κι αυτό κάνει σημαντικότερη την επιτυχία μας. Είχαμε κακές επιστροφές και χάσαμε ριμπάουντ. Το παιχνίδι κρίθηκε στις βολές. Ήμασταν πιο ψύχραιμοι και πήραμε τη νίκη".





Ο Βασίλης Αγγελακόπουλος πρόσθεσε: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Περίμενα στο τέλος ότι θα γίνει ντέρμπι. Καμιά από τις δύο ομάδες δεν είναι έτοιμες. Είναι πολύ σημαντική νίκη για μας, διότι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου κι εύχομαι καλή συνέχεια".

Τέλος ο Μάριος Μπατής κατέληξε: "Ξέραμε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η ζημιά έγινε στην αρχή όταν δεν είχαμε τη συγκέντρωση και το πάθος. Στο τέλος όταν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, ήμασταν άστοχοι στις βολές. Τώρα θέλουμε να ρεφάρουμε με μια εκτός έδρας νίκη".



































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ