ΑΕΚ

Ολύμπια-ΑΕΚ: 82-77

Ολύμπια-ΑΕΚ: 82-77
Παπανικολάου

Η Ολύμπια έκανε την ανατροπή και επιβλήθηκε με 82-77 της ΑΕΚ στην παράταση (κ.α. 70-70)

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πάλεψαν μέχρι το τέλος παρά το γεγονός ότι αρκετοί είχαν φορτωθεί με φάουλ και βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν όταν χρειάστηκε ενώ κατά τη διάρκεια της παράτασης ο Στεφάν Αριγκμπάμπου έδωσε πολύτιμες λύσεις και τη νίκη στην ομάδα του.
Η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά έδειχνε πως έχει τον έλεγχο, όμως τα λάθη και οι κακές επιλογές στοίχησαν στην ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό από το ξεκίνημα και το κατάφερε ξεκινώντας δυνατά την αναμέτρηση. Ο Σβεν Σούλτζε δεν έβρισκε στόχο από τα 6.25 και η Ολύμπια έδειχνε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει.

Η Ένωση έχοντας επιθετικές αιχμές τον Δημήτρη Παπανικολάου και τον Τρέβον Μπράιαντ προηγήθηκε ακόμα και με 13 πόντους (27-14) καθώς με σερί 6-0 τη δεύτερη περίοδο. Στα μέσα του δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνα τους και απάντησαν με ένα 9-0 (27-25) το οποίο ολοκληρώθηκε με μία εύστοχη βολή του Στέφαν Αριγκμπάμπου.

Οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη πάντως ανέβασαν ρυθμούς στη συνέχεια και κατάφεραν να ξεφύγουν πάλι έχοντας τον έλεγχο των ριμπάουντ κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους και πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 39-30.

Με μοναδική αξιόπιστη λύση στην επίθεση τον Σούλτζε η Ολύμπια προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ και αυτό φάνηκε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου όπου οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μείωσαν και πάλι αφού πρώτα βελτιώθηκαν στον τομέα των ριμπάουντ.

Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι έγινε ντέρμπι αφού τα κενά διαστήματα της ΑΕΚ, τα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο που μείωσε σε 59-60 στο 34', με εύστοχο τρίποντο του Σωτήρη Καραποστόλου. Μέχρι τότε η Ένωση έδειχνε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού αφού ο Παπανικολάου βρήκε συμπαραστάτη στην επίθεση στο πρόσωπο του Ντι Τζέι Τόμπσον, ωστόσο οι Θεσσαλοί δεν έδειχναν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν.

Στο 35' μάλιστα, η Ολύμπια Λάρισας πέρασε μπροστά με 62-60 με ακόμα ένα τρίποντο του Καραποστόλου που ήταν το τρίτο συνεχόμενο για τους Θεσσαλούς που έτρεξαν ένα σερί 9-0. Το τρικ του Γιώργου Μπαρτζώκα με την "ψηλή" πεντάδα είχε θετικό αποτέλεσμα και η Ολύμπια διατηρούσε το προβάδισμα μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Με μία εύστοχη βολή του Παπανικολάου 21'' πριν από τη λήξη το σκορ έγινε 70-70.

Στην επόμενη επίθεση ο Καραποστόλου αστόχησε στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε και η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί με συνέπεια ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση (κ.α. 70-70).

Στην παράταση οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, ωστόσο ένα λεπτό πριν από την ολοκλήρωση του παιχνιδιού ο Παπανικολάου έκανε αντιαθλητικό φάουλ στο Νίκο Σπανό ο οποίος ευστόχησε στις δύο βολές (78-75). Ο Τόμπσον αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στη συνέχεια και ο Σπανός οδηγήθηκε στη γραμμή των ελεύθερων βολών ευστοχώντας στη μία (79-75) 35'' πριν από το τέλος.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα και έφτασαν σε μία πολύτιμη νίκη.

Για τα στατιστικά της Ολύμπιας και της ΑΕΚ πατήστε εδώ

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 30-39, 46-54, 70-70 (κ.α.), 82-77

Ολύμπια Λάρισας (Μπαρτζώκας): Καραγκιολίδης, Σούλτζε 21 (4) Σπανός 9 (2), Μπέλσερ 8 (2), Γιαννουλάκος, Μπατής 9, Αριγκμπάμπου 12, Κολώκας 5 (1), Καραποστόλου 15 (4), Παπαϊωακείμ 3.

ΑΕΚ (Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος, Βασιλόπουλος, Παπανικολάου 24 (2), Τόμπσον 10 (1), Χατζής 5 (1), Ταπούτος 4, Δορκοφίκης 2, Κίκερπιλ 2, Μπράιαντ 22, Άντερσεν, Νέμεθ 8 (2).

Μπαρτζώκας: "Στον πρώτο γύρο ήταν γιορτή…"

Οι παίκτες της Ολύμπιας έκαναν αυτό που έπρεπε κατά τη διάρκεια του αγώνα και μετά το τέλος ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: " Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Είχα πει στο παρελθόν ότι οι διοικητικές εξελίξεις δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την αγωνιστική μας απόδοση και το εννοούσα. Και σήμερα λέω ότι είμαι περήφανος γι’ αυτούς γιατί έκαναν μια μεγάλη νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου.

Εμείς είχαμε να διαχειριστούμε δυο θέματα. Το πρώτο ήταν η κόπωση γιατί δεν είχαμε μεγάλο ροτέισον και το δεύτερο η φθορά από τα φάουλ, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι παίζαμε με 1,5 η 2 χειριστές της μπάλας στους οποίους ασκήθηκε μεγάλη πίεση. Κάναμε όμως καλή δουλειά και στα δυο αυτά επίπεδα και έτσι πετύχαμε μια μεγάλη νίκη.

Σ’ αυτή την χρονιά μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα. Έχουμε ακόμη τέσσερα παιχνίδια μπροστά μας για να διεκδικήσουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε



".

Στη συνέχεια ο τεχνικός της Ολύμπιας μίλησε και για όσα είχαν συμβεί στα Πατήσια με αφορμή την αναφορά του Κώστα Φλεβαράκη στη διαιτησία. " Σεβόμαστε την ΑΕΚ και τον κόσμο της, αλλά αυτό που έκαναν και ο κόουτς και ο Παπανικολάου που μίλησαν σήμερα, δηλαδή να λένε ότι δεν μιλάω για την διαιτησία και τελικά να μιλάνε είναι ένα ζήτημα.

Είναι δικαίωμα τους. Όμως, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου παρά τα όσα είχαμε περάσει στον πάγκο η ομάδα της Ολύμπια ο κόουτς μιλούσε πάλι για την διαιτησία. Τότε είχα ζητήσει να καταδικάσει τα γεγονότα που κάποιοι χτυπούσαν το κουβούκλιο και με έφτυναν αλλά δεν το έκανε κανείς. Αντιθέτως, η παράγοντας κυρία Μάντη χειροκροτούσε τα συνθήματα της ομάδας της και ο κ. Φλεβαράκης μίλησε για «γιορτή». Επαναλαμβάνω ότι σέβομαι την ΑΕΚ τους παίκτες και τον κόσμο της και λέω ότι όποια ομάδα έρθει στη Νεάπολη και είναι καλύτερη θα κερδίσει γιατί οι φίλαθλοι μας είναι πολιτισμένοι, ενώ η Ολύμπια δεν κερδίζει σε κάποια γήπεδα ακόμη και όταν είναι καλύτερη

".

Ο Νίκος Σπανός ανέφερε: " Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα τις τελευταίες εβδομάδες, τα γεγονότα και οι σερί ήττες που κάναμε μας είχαν βγάλει εκτός ρυθμού, όμως δεν τα παρατήσαμε ξεπερνώντας το σοκ, κάνουμε πολύ καλή δουλειά στην προπόνηση και αυτό φάνηκε σήμερα στο γήπεδο".

Φλεβαράκης: "Όλοι οι παράγοντες βοήθησαν"

Ο Κώστας Φλεβαράκης στην αντίπερα όχθη υποστήριξε: " Συγχαρητήρια στον κ. Μπαρτζώκα και την Ολύμπια για τη νίκη τους. Έδωσαν ότι μπορούσαν στο παιχνίδι και κέρδισαν. Όμως, πρέπει να πω ότι όλοι οι παράγοντες του παιχνιδιού ήταν για να κερδίσει η Ολύμπια και εμείς βοηθήσαμε σ’ αυτό.

Δεν μιλάμε για την διαιτησία, δεν το κάναμε ποτέ, ακόμη και σε πιο κρίσιμα παιχνίδια για την ΑΕΚ. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η ΑΕΚ είναι η ΑΕΚ

".

Ο Δημήτρης Παπανικολάου σχολίασε: " Όσοι γνωρίζουν από αθλητική ψυχολογία ξέρουν ότι όταν ακούγονται φήμες πως μια ομάδα τα έχει παρατήσει αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Συγχαρητήρια στην Ολύμπια και τους παίκτες της για τη νίκη τους, εμείς ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, όμως τα σφυρίγματα δεν ήταν με το μέρος μας. Αν εγώ είχα βάλει τις βολές στο τέλος της κανονικής περιόδου θα είχαμε κερδίσει και δεν θα μιλούσαμε για τίποτε από αυτά".










































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ