ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ολαβάλε Ακινσενχίνβα: Από την Ουάσινγκτον στο Βελιγράδι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ολαβάλε Ακινσενχίνβα: Από την Ουάσινγκτον στο Βελιγράδι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο
OLAWALE AKINSENHIWA

Τον λένε Ολαβάλε Ακινσενχίνβα, έχει Νιγηριανή καταγωγή από την φυλή Γιορούμπα, όπως και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, και θα ταξιδέψει από την Ουάσινγκτον στο Βελιγράδι για να τον δει στο μεγάλο ματς Σερβία - Ελλάδα στις 25 Αυγούστου. Ο 'Βάλε μιλάει στο SPORT24 και δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

Ένα tweet που αφορούσε τις τιμές των εισιτηρίων του αγώνα Σερβία - Ελλάδα το βράδυ της 25ης Αυγούστου στο Βελιγράδι, ήταν αρκετό για να προκαλέσει φασαρία. Το χαμηλό κόστος για τη μονομαχία του Νίκολα Γιόκιτς με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο προκάλεσε εντύπωση, άνθρωποι από διάφορα σημεία της Ευρώπης εξέφρασαν την επιθυμία τους να ταξιδέψουν και να βρεθούν στη Σταρκ Αρένα, ένας όμως ήταν λίγο πιο αποφασιστικός, καθώς κανόνισε τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες για να φτάσει στα μέρη μας από την Ουάσινγκτον και να απολαύσει την ατμόσφαιρα αυτής της σπουδαίας, επίσημης, αναμέτρησης.

Ο Ολαβάλε Ακινσενχίνβα είδε τις τιμές, προσπάθησε να κλείσει μία courtside seat, όμως δεν πρόλαβε. Δεν το έβαλε κάτω. Είχε αποφασίσει να ζήσει την εμπειρία, βρήκε ένα εξαιρετικό εισιτήριο των 26 ευρώ και έκανε όσα χρειαζόταν για να εξασφαλίσει θέση στο ματς στο οποίο η Σερβία (1-3) καίγεται για νίκη απέναντι στην Ελλάδα (3-1) ώστε να μείνει ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου καλοκαιριού.

Αυτό που δεν γνώριζε ο Ακινσενχίνβα, ήταν πως το παιχνίδι που ανυπομονεί να παρακολουθήσει, είναι do-or-die για την παρέα του Νίκολα Γιόκιτς.

"Θεέ μου! Όχι, δεν είχα ιδέα μέχρι που το ανέφερες! Έκανα μία γρήγορη έρευνα και νόμιζα ότι πρόκειται για ένα απλό φιλικό στην προετοιμασία για το EuroBasket. Είμαι ενθουσιασμένος, διαβάζω για να μάθω τις διαφορές ανάμεσα σε αυτές τις δύο διοργανώσεις" είπε στο SPORT24 ο Νιγηριανής καταγωγής basketball fan.

Τον ρωτήσαμε πότε αποφάσισε να κάνει το ταξίδι: "Για να είμαι ειλικρινής, αμέσως μόλις είδα το tweet σου, αμέσως μόλις είδα τις τιμές των courtside seats. Τις θεώρησα αρκετά προσιτές. Ήθελα να κάνω ένα ταξίδι, λατρεύω τα ταξίδια και έτσι αμέσως αποφάσισα ότι αυτό είναι το μέρος στο οποίο θέλω να βρεθώ. Λατρεύω τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ως άνθρωπο, την ψυχή του".

Η διάρκεια του ταξιδιού από την Ουάσινγκτον προς το Βελιγράδι, κυμαίνεται μεταξύ 16 και 24 ωρών. Το κόστος ξεκινάει, αυτή τη στιγμή, από τα 640 και φτάνει έως τα 760 ευρώ. Ο Ακινσενχίνβα θα "σπαταλήσει" δύο ημέρες σε αεροπλάνα και αεροδρόμια για έναν αγώνα δύο ωρών, για μία εμπειρία 4-5 ωρών σε ένα από τα πιο όμορφα, πιο καυτά γήπεδα της Ευρώπης. Για εκείνον, η βραδιά θα είναι πολύ διαφορετική σε σύγκριση με όσα βλέπει στο NBA. Δεν το γνωρίζει, δεν το έχει συνειδητοποιήσει, σίγουρα όμως το Σερβία - Ελλάδα θα το θυμάται για καιρό.

"Θέλω να δω τον Γιάννη με τα χρώματα της Ελλάδας, θέλω να τον δω σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι στο υψηλότερο επίπεδο. Τον παρακολουθώ από τη στιγμή που έγινε draft το 2013 και πρόσφατα διάβασα το βιβλίο της Μίριν Φέιντερ. Θέλω να ζήσω αυτή την εμπειρία από κοντά" μας είπε και συνέχισε: "Είμαι τεράστιος fan του NBA. Ξεκίνησα να υποστηρίζω τον Χακίμ Ολάζουον και τους Χιούστον Ρόκετς στα μέσα της δεκαετίας του '80 και έγινα οπαδός των Μιλγουόκι Μπακς τη σεζόν 2016/17. Έχω απολαύσει αυτό το ταξίδι μαζί τους. Τυχαίνει να έχω καταγωγή από την Νιγηρία, ο πατέρας μου είναι από την φυλή Γιορούμπα, όπως ήταν και ο πατέρας του Γιάννη, οπότε η περηφάνια που αισθάνομαι όταν βλέπω ανθρώπους με την ίδια καταγωγή, είναι απέραντη".

Το "FIBA basketball" είναι ένα ξεχωριστό άθλημα σε σχέση με το NBA. Και για ανθρώπους που δεν το παρακολουθούν στενά, μπορεί να αποτελέσει μια πραγματικά ιδιαίτερη, ξεχωριστή, εμπειρία, ειδικά σε ευρωπαϊκό έδαφος. "Το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν να αγοράσω εισιτήριο για τον αγώνα και σε ευχαριστώ για τον σύνδεσμο που μου έδωσες. Ήθελα να βρω μια θέση δίπλα στο παρκέ, δεν τα κατάφερα, αλλά θα προσπαθήσω να αγοράσω μία όταν φτάσω στο Βελιγράδι, α προσφέρω καλά χρήματα. Αφού βρήκα εισιτήριο, ήμουν καλά, δεν είχα άγχος. Θα ταξιδέψω μόνος, είδα ότι το Βελιγράδι είναι φιλικό για έναν τουρίστα και τώρα ανυπομονώ να το απολαύσω. Σκοπεύω να μείνω 4-5 ημέρες" μας εξήγησε.

"Δεν καταλαβαίνεις πόσο ενθουσιασμένος είμαι. Ξέρω ότι το παιχνίδι είναι πιο σκληρό, ότι οι διάδρομοι προς το καλάθι είναι πιο κλειστοί, ότι είναι πιο δύσκολο να σκοράρεις και απλά ανυπομονώ να το ζήσω" πρόσθεσε ο 'Βάλε, ο οποίος έχει παρακολουθήσει αγώνες του Γιάννη Αντετοκούνμπο στις ΗΠΑ, όχι όμως τον Νίκολα Γιόκιτς. Ο αγώνας της 25ης Αυγούστου, απλά δεν χανόταν για εκείνον.

Και κάπως έτσι, μέσα από μια τρελή ιστορία στο Twitter, καταλαβαίνουμε για ακόμα μία φορά πόσο παγκόσμια έχει γίνει αυτή η Εθνική Ελλάδας, πόσο τεράστια φυσιογνωμία είναι πια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο αθλητικό στερέωμα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ NBA ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ