EUROLEAGUE

Οι σφυρίχτρες της Euroleague

H Euroleague ανακοίνωσε τους οκτώ διαιτητές που θα αναλάβουν τα παιχνίδια στο Final Four του Μιλάνου. Ο Χρήστος Χριστοδούλου εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Η Euroleague Basketball επέλεξε οκτώ εκ των κορυφαίων διαιτητών στο άθλημα του μπάσκετ, για να διευθύνουν τα ματς στο Final Four του Μιλάνου. Επτά εξ αυτών έχουν προτέρα εμπειρία, ενώ τρεις ήταν και πέρυσι στο Λονδίνο. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Χρήστος Χριστοδούλου, ενώ στη λίστα είναι και οι Ιλία Μπελόσεβιτς (Σερβία), Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς (Σερβία), Ρόμπερτ Λότερμοσερ (Γερμανία), Ρουστού Νουράν (Τουρκία), Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Φερνάντο Ρόκα (Πορτογαλία), Μπορίς Ρίζικ (Ουκρανία).

Οι Μπελόσεβιτς και Ρίζικ ήταν πέρυσι στον τελικό του Λονδίνου, ενώ ο Λότερμοσερ ήταν στο τρίο που ανέλαβε τον μικρό τελικό. Ο Μπελόσεβιτς έχει τέσσερις τελικούς Final Four στο βιογραφικό του (2004, 2006, 2008 και 2013), ενώ ο Ρίζικ θα μετάσχει στη διαδικασία για τέταρτη φορά. Οι Πουκλ και Χριστοδούλου θα εμφανιστούν στο φινάλε, για τρίτη φορά στην καριέρα τους, με τους Ρόκα και Γιόβιτς να ζουν τη δεύτερη παρουσία τους, σε Final Four. Ο Νουράν είναι ο μόνος που δεν έχει σφυρίξει ποτέ ξανά ματς του Final Four. Είχε αναλάβει όμως, τους τελικούς του Eurocup το 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ