ΠΑΟΚ

Οι νίκες στην Ιταλία και ο ηγέτης Πρέλεβιτς

Οι νίκες στην Ιταλία και ο ηγέτης Πρέλεβιτς

Ο ΠΑΟΚ, που την Τετάρτη αγωνίζεται με την Καντού, σε 18 ματς στην Ιταλία έχει πάρει μόνο τρεις νίκες και σε αυτές ο Μπάνε Πρέλεβιτς έβαλε την... σφραγίδα του όντας ο πρώτος σκόρερ του "Δικεφάλου". Θυμηθείτε.

Την Τετάρτη (10/02) ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει την παρουσία του στο Eurocup με τον εκτός έδρας αγώνα με την Καντού. Παραδοσιακά στην Ιταλία ο "Δικέφαλος" τα βρίσκει... σκούρα δεδομένου πως έχει μόνο τρεις νίκες σε 18 ματς.

Αυτές ήταν απέναντι στην Βερόνα, την Κνορ Μπολόνια και την Στεφανέλ Τεργέστης. Μάλιστα το κοινό στα ματς με τις συγκεκριμένες ομάδες ήταν ότι ο Μπάνε Πρέλεβιτς έβαλε την "σφραγίδα" του σε όλα τα "διπλά" στην Ιταλία όντας ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ. Ας θυμηθούμε...

Την σεζόν 1991-92 για το Κύπελλο Κυπελλούχων, οι "ασπρόμαυροι" κέρδισαν στην Ιταλία την Βερόνα με 75-76. Ο Πρέλεβιτς σε εκείνο το παιχνίδι είχε 24 πόντους (12/14 βολές, 6/9 δίποντα και 0/3 τρίποντα) "μαζεύοντας" ακόμη επτά ριμπάουντ ενώ έδωσε δύο ασίστ. Την αγωνιστική χρονιά 1992-93 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας την Κνορ Μπολόνια με 64-75. Ποιοι οι αριθμοί του νυν προέδρου της ασπρόμαυρης ΚΑΕ;

Πέτυχε 27 πόντους (2/2 βολές, 11/15 δίποντα και 1/4 τρίποντα) ενώ ακόμη "μάζεψε" έξι ριμπάουντ και "πρόσφερε" δύο ασίστ. Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ την Ιταλία ήταν την σεζόν 1993-94 (16/3/94), όταν κέρδισε την Στεφανέλ Τεργέστης με 91-100 και με αυτό το αποτέλεσμα κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς. Ο Πρέλεβιτς είχε πετύχει σε εκείνο το ματς 30 πόντους (11/12 βολές, 5/8 δίποντα και 3/3 τρίποντα), είχε δύο ριμπάουντ και μία ασίστ.

"Μέσα" και ο Μαργαρίτης

Πρώτη προπόνηση για τον ΠΑΟΚ στην Ιταλία το βράδυ της Τρίτης... Στην αποστολή συμμετέχουν και οι Σιναντίνοβιτς, Χαριτόπουλος, αν και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Eurocup. Οι δύο τους πήραν κανονικά μέρος στο σημερινό πρόγραμμα, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες του "Δικεφάλου" (το πρόγραμμα ξεκίνησε και με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη που είχε ίωση την Δευτέρα).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ