ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Οι νατουραλιζέ της Εθνικής Ελλάδας εν όψει προολυμπιακού: Τέσσερις παίκτες για μία θέση

(  / EUROKINISSI)
( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η δεξαμενή με τους παίκτες από τους οποίους θα φτιάξει ο Βασίλης Σπανούλης τη δωδεκάδα της Εθνικής για το προολυμπιακό τουρνουά έχει πολύ ταλέντο. Το ίδιο συμβαίνει και με την... υποδεξαμενή των νατουραλιζέ, στην οποία θα υπάρχουν τρεις επιλογές και θα προστεθεί ακόμα μία.

Η αντίστροφη μέτρηση για το προολυμπιακό τουρνουά του Πειραιά (2 έως 7 Ιουλίου 2024) έχει ξεκινήσει. Η Εθνική έμαθε το βράδυ της Δευτέρας (27/11) τις αντιπάλους της (Δομινικανή Δημοκρατία και Αίγυπτος στην πρώτη φάση, Κροατία, Σλοβενία και Νέα Ζηλανδία οι τρεις ομάδες του άλλου ομίλου) και πλέον ο Βασίλης Σπανούλης μπορεί να ξεκινήσει τον σχεδιασμό του ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κάνει μίνιμουμ τρεις νίκες και θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο γκρουπ των αθλητών που δείχνουν να έχουν προβάδισμα για μία θέση στη δωδεκάδα (Καλάθης, Σλούκας, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Γιάννης, Θανάσης και Κώστας Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, Παπαγιάννης) θα προστεθούν μερικά ακόμη ονόματα τουλάχιστον στη συζήτηση για την προετοιμασία/προεπιλογή (Τολιόπουλος, Λούντζης, Μωραΐτης, Ρογκαβόπουλος, Μαντζούκας), φυσικά αν όλοι αυτοί είναι υγιείς, αλλά υπάρχει και ένα ακόμη ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί.

Είναι αυτό του νατουραλιζέ, με τον Σπανούλη να γνωρίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις επιλογές και σε λίγες ημέρες θα προστεθεί ακόμα μία. Ο Τόμας Γουόκαπ κι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι τα βαριά χαρτιά, με τον Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ του Περιστερίου να ακολουθεί και τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ να περιμένει να διευθετηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και η δική του περίπτωση ώστε να μπορεί να παίξει στη Stoiximan Basket League ως Έλληνας. Έτσι θα μπει κι αυτός στη συζήτηση για την Εθνική, έστω κι αν μαζί με τον αδελφό του βρίσκονται σημαντικά πίσω σε σχέση με τους πιο έτοιμους Γουόκαπ - Ντόρσεϊ.

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ